Kriittinen haavoittuvuus Log4j-komponentissa

Viime päivinä on laajasti uutisoitu Log4j-komponentissa olevasta kriittisestä nollapäivähaavoittuvuudesta. Haavoittuva Log4j-komponentti on käytössä erittäin laajasti. Haavoittuviksi vahvistettujen palveluiden määrä kasvaa koko ajan.

Lounea mobiiliturva päivittyy

Lounea Mobiiliturvan sovellus päivitetään lokakuun aikana kokonaan uuteen ja entistäkin parempaan. Käytännössä tämä tarkoittaa Lounea Mobiiliturva-asiakkaille uuden F-Secure Elements Mobile Protection -sovelluksen asentamista mobiililaitteeseen ja vanhan F-Secure Freedom -sovelluksen poistamista. 

Olemme tiedottaneet kaikkia Lounea Mobiiliturvaa käyttävien asiakkaiden ensisijaisia yhteyshenkilöitä sähköpostiviestillä päivityksestä.

Noin 75%:lla säkyläläisistä mahdollisuus liittyä Lounean valokuituverkkoon

TIEDOTE | 25.2.2021 Lounea voitti Satakuntaliiton toteuttaman Laajakaista kaikille -hankkeen kilpailutukseen Säkylässä. Säkylän kunta ja valtio ovat tukeneet kumpikin verkon rakentamista 33 % osuudella. Kaksivuotinen hanke on nyt saatu päätökseen ja valokuituverkko on hankkeessa määritetyn alueen osalta valmistunut.

Akaan ensimmäiset valokuituyhteydet on otettu käyttöön

TIEDOTE|30.11. Lounean ensimmäiset valokuituliittymät on otettu käyttöön Akaassa. Valokuituyhteys saadaan kytkettyä tänä vuonna noin sataan runkoverkon varrella sijaitsevaan kiinteistöön. Näistä ensimmäisenä Lounean valokuituverkkoon kytkettiin Asennuspalvelu Juha Keskinen Oy.

Akaa päätti valokuidun rakentamisesta - Lounea rakentaa kattavan valokuituverkon kaupungin alueelle

TIEDOTE 27.5.2020 Akaan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 19.5.2020 valita Lounea Oy:n Akaan kaupungin valokuituyhteyksien toimittajaksi. Lounea toimittaa valokuituyhteydet Akaan kaupungin toimipaikkoihin. Tehty päätös mahdollistaa koko kunnan alueella valokuitupohjaisten laajakaistayhteyksien kehittämisen. Lounea tarjoaa Akaan alueella sekä kuluttajille että yrityksille mahdollisuutta liittyä moderniin ja nopeaan valokuituverkkoon.

Lounea aloittaa valokuidun asennuskaivut Akaassa

TIEDOTE|16.7.2020 Lounea aloittaa valokuituyhteyksien asennuskaivut heinäkuussa Akaassa. Lounea toimittaa valokuituyhteydet tänä vuonna Akaan kaupungin toimipaikkoihin, jonka jälkeen alkavat yritys- ja kuluttajatoimitukset. 

Varaudumme koronavirusepidemiaan

Me Lounealla varaudumme koronavirusepidemiaan ja pyrimme omalta osaltamme estämään viruksen leviämistä. Palvelupisteemme ovat auki normaalisti, mutta suosittelemme asiakkaillemme sähköisiä asiointikanaviamme.

Vihdin valokuituhanke - missä mennään?

TIEDOTE 4.11.2019

Vihtiin suunnitellun valokuituverkon mahdollinen toteutus siirtyy vuodella eteenpäin — pahoittelemme.  Hankkeen eteneminen riippuu markkinaoikeuden tekemästä päätöksestä. Toivomme saavamme päätöksen asiasta vielä tämän vuoden puolella.

Vihdin kunta päätti lokakuussa 2018 nopeiden tietoliikenneyhteyksien hankinnasta palvelukokonaisuutena. Lounea valittiin kilpailutuksella valokuidun toimittajaksi, mutta kilpaileva operaattori valitti markkinaoikeuteen hankintapäätöksestä.

Yleisöäänestyksen voitto Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa

TIEDOTE 1.11.2019

Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko kilpailussa kuntasarjan yleisöäänestyksen ylivoimainen voittaja oli Säkylä -hanke. Mukana hankkeessa on ollut Lounean lisäksi Säkylän kunta, Köyliön-Säkylän Sähkö Oy ja Relacom Finland Oy. Palkintoa vastaanottamassa Lounealta Pekka Granlund ja Säkylän kunnalta Hanna Nieminen. Kiitokset kaikille hanketta äänestäneille!

Kaapeli-TV uudistuu lokakuussa - tee kanavahaku

Vaihdamme signaalin toimittajaa. Kaapeliverkon asiakkaiden tulee tehdä kanavahaku, muutoin TV-kanavat eivät välttämättä enää näy. Signaali vaihtuu 29.10.2019 kello 04:00 - 06:00 ja kanavahaun voi tehdä tämän jälkeen.

Muutoksen myötä peruskanavien tarjontaan tulee muutoksia, mm. kovasti toivottu JIM HD -kanava tulee peruskanavaksi. Pystymme myös tarjoamaan aivan uusia, monipuolisia ja kiehtovia kanavapaketteja kaapeliverkkoon.

Lue lisää miten teet kanavahaun ja mitä jatkossa näet TV:stä. 

Janakkalan valokuituhanke

TIEDOTE 14.8.2019

Janakkalan kunta ja Lounea Palvelut Oy solmivat maanantaina 12.8.2019 sopimuksen, jolla Lounea sitoutuu toimittamaan valokuituverkon janakkalalaisiin kyliin kunnan maksamaa tukirahaa vastaan.


Tukirahalla kustannetaan ns. runkoyhteydet Harvialaan, Heinäjoelle, Mallinkaisille, Kiipulaan, Tarinmaalle, Leppäkoskelle, Punkkaan sekä optiona Vähikkälään.

Kylät valikoituivat Lounean kesä-heinäkuussa 2019 suorittaman kylien asukkaille suunnatun kiinnostuskyselyn perusteella.

Osingonmaksu vuodelta 2018

Lounea Oy maksaa osinkona 26 € ja lisäksi Jimm´s PC-store Oy:n myynnistä ylimääräisenä osinkona 42 €, jolloin vuodelta 2018 maksettava osinko on kokonaisuudessaan 68 € osakkeelta.

Osingot maksetaan 3.6.2019 alkaen.

 

 

Väliaikatietoa Vihdin valokuituhankkeesta

Olemme talven 2018 aikana kartoittaneet omakotitaloasukkaiden ja yritysten valokuitukiinnostusta Vihdissä. Jatkamme hanketta kartoittamalla seuraavaksi taloyhtiöiden kiinnostusta valokuituyhteyksiin. Taloyhtiöiden kiinnostus vaikuttaa tuleviin päätöksiimme valokuituverkon rakentumisesta jo kartoitetuilla, sekä uusilla alueilla. Teemme päätökset kesän aikana. Jatkamme näillä näkymin myös omakotitalomyyntiä kesällä, jotta mahdollisimman monella vihtiläisellä olisi mahdollisuus saada käyttöönsä parhaimmat yhteydet.

Halvemmat ulkomaanpuhelut

Kohta ei nouse haloota ulkomaanpuheluiden hinnoista: 

1.5.2019 eteenpäin ulkomaanpuhelut Lounean puhelinliittymistä ja puhepalveluista halpenevat:

Vuorotyö hallintaan Neptonin uudella mobiilikäyttöliittymällä

Nepton on työajanhallinnan ratkaisu, joka parantaa työn tuottavuutta ja sen johtamista. Ratkaisun mobiilikäyttöliittymää on nyt uusittu, jolloin käyttö on entistäkin sujuvampaa.

Helppo mobiilikäyttöliittymä

Neptonin uusi mobiilikäyttöliittymä on selkeä, monipuolinen ja helppokäyttöinen. Työntekijä tarkastaa nopeasti omat työvuoronsa, tekee työmerkinnät sekä korjaa virheelliset ja unohtuneet tapahtumat. Säästynyt aika lisää yrityksen tuottavuutta ja työhyvinvointia.

Lounea ja Fiarone yhteistyöhön

Lounea ja Fiarone Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Jatkossa Lounean palveluvalikoimaan kuuluvat myös Fiaronen tarjoamat tietoturvaratkaisut.

EU:n verkkovierailuasetus laskee roaming-hintoja 15.6.2017 alkaen

EU:n verkkovierailuasetuksen mukaan EU:n sisäinen roaming-hinnoittelu muuttuu 15.6. alkaen. Muutos koskee kaikkia operaattoreita. Lounean yritysmyynti edustaa DNA:ta ja DNA:n yritysasiakkaille muutos tarkoittaa entistä halvempia puheluita, tekstiviestejä ja tiedonsiirtoa EU- ja ETA-alueella.

Voit siis jatkossa käyttää DNA-liittymääsi EU- ja ETA-maissa entistä edullisemmin:

Sovellusvalikoimamme laajenee digitaalisilla työajanhallinnanratkaisuilla

Lounea ja Nepton Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Jatkossa Lounea toimii Nepton Oy:n järjestelmien kumppanina omalla toimialueellaan.

Nepton tarjoaa digitaalisia työajanhallinnan ratkaisuja, joiden avulla yritykset parantavat työajanseurantaa, automatisoivat palkanlaskentaa sekä tehostavat työsuunnittelua, henkilöstötietojen hallintaa ja raportointia.

Lohjan Yrittäjät ry valitsi tietoliikennekumppanikseen Lounean

Lohjan Yrittäjät ry on aktiivisesti toimiva lohjalaisten yrittäjien etu- ja yhteistoimintajärjestö. Yhdistys  toimii vaikuttajana ja lippulaivana Lohjan elinkeinoelämässä parantaakseen yrittäjien toimintaedellytyksiä Lohjan alueella sekä kannustaa yrityksiä kasvuun ja kansainvälistymiseen. Lohjan Yrittäjät ry on valinnut jatkossa tietoliikennepalveluissa kumppanikseen paikallisen Lounea Oy:n. Kumppanivalinnan ratkaisi Lounean paikallisuus ja asiakaslähtöinen toimintatapa.