Lounea päätti valokuidun rakentamisesta Ilmajoella

Kotimainen tietoliikennetalo, Lounea, aloitti valokuidun eli kiinteiden internetyhteyksien myymisen kotitalouksille ja yrityksille Ilmajoella aiemmin tänä vuonna. Valokuitu on luotettava internetyhteys, joka ei häiriinny ympäristön internetin käytöstä tai sääilmiöistä. Vilkkaan kysynnän vuoksi pääsemmekin julkistamaan ensimmäisen rakennusalueemme Ilmajoella.

Lounean johtaja Harri Suokko kertoo, että Ilmajoella valokuitukiinnostus on ollut vilkasta ja Lounea on otettu hyvin vastaan.

–Ilmajoella on koettu valokuitu tarpeelliseksi, koska tarve vakaille ja tehokkaille internetyhteyksille kasvaa jatkuvasti. Valokuitu mahdollistaa raskaammankin internetyhteyden käytön sekä esimerkiksi kaapeli-tv -palvelun. Lounean internetyhteyksiä on saatavilla jopa 10 000 Mbit/s asti. Yhteydet ovat myös symmetrisiä, jolloin data kulkee laitteista ulos ja sisään samalla nopeudella, sanoo Suokko.

–Rakennettavien alueiden järjestys syntyy kysynnän mukaan, joten asukkaat voivat itse vaikuttaa oman alueensa rakentumiseen. Otamme uusia tilauksia vastaan Ilmajoella ja teemme uusia valokuidun rakentamispäätöksiä kysynnän mukaan, lupaa Suokko.

 

 

 

 Lisätiedot:

Harri Suokko, aluejohtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi

www.lounea.fi/ilmajoki

Lounea on täysin kotimainen toimija, meillä on lähes 20 000 yksityisomistajaa ja kotimaista kunta- ja yhteisöomistajaa. Meillä on kokemusta valokuituverkkojen rakentamisesta lähes 15 vuoden ajalta. Olemmekin investoineet jo yli 100 miljoonaa euroa valokuituverkkoihin Suomessa. Lounea on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tuo kuluttajille laajasti 10 000 megan eli 10 gigan internetyhteyden. Kymmenet tuhannet asiakkaamme ovat tutkitusti tyytyväisiä meiltä saamaansa palveluun. Lounean valokuidulle on myönnetty Avainlippu-merkki.