Hyppää pääsisältöön
Front page
Referenssi Nordic Traction Group

Nordic Traction Group tehosti sisäistä viestintää Teamsillä

Loimaalainen Nordic Traction Group on yksi maailman johtavista ammattikäyttöön tarkoitettujen ajoneuvojen liukuesteiden valmistajista. Sen tuotteita käytetään vaativissa olosuhteissa monenlaisissa eri ajoneuvotyypeissä, erityisesti metsätaloudessa. Yrityksellä on toimipisteet Ruotsissa, Venäjällä, Skotlannissa ja Kanadassa.

Kun yrityksen johto yhdessä henkilöstön kanssa kävi strategiatyössä läpi ideoita ja ajatuksia työn kehittämiseksi, nousi yhdeksi kehityskohteeksi yrityksen sisäinen kommunikaatio. Kommunikaatiokanavia ja sovelluksia oli useita ja tämä koettiin henkilöstön parissa haastavaksi. Ongelma päätettiin ratkaista keskittämällä yrityksen sisäinen viestintä ja tiedonhallinta jatkossa Microsoft 365 –pakettiin kuuluvaan Teamsiin.

Koulutuksella muutos käyntiin

Jotta koko henkilöstöllä olisi valmiudet käyttää Teamsiä ja uuden kanavan käyttöönotto sujuisi helposti, päätettiin heti alussa panostaa myös henkilöstön koulutukseen.  Lounea toimii Nordic Traction Groupin IT-kumppanina ja yrityksen koulutustarpeet nousivat esiin yhteisissä tapaamisissa. Lounean palvelupäällikkö Mika Keskikiikonen on kokenut Microsoft 365 ja Teams- kouluttaja ja Lounea valittiin Nordic Traction Groupin koulutuskumppaniksi.

”Koulutuksemme suunnitellaan aina asiakkaan ehdoilla” kertoo palvelupäällikkö Mika Keskikiikonen ” Kävimme Nordic Traction Groupin johdon kanssa keskustelua heidän tarpeistaan ja tämän perusteella rakensin valmiista koulutuspaketeista juuri heidän tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden. Käyn aina läpi myös yrityksen omat toimintatavat esim. tallennuksien ja tietoturva osalta, jotta koulutus tukee yrityksen omia toimintatapoja eikä koulutettaville jää ristiriitaisia ohjeistuksia.”

Nordic Traction Groupilla päädyttiin pitämään useampia koulutuksia teemoittain sekä suomeksi että englanniksi. Osallistujia oli Suomen lisäksi Ruotsista, Venäjältä, Skotlannista sekä Kanadasta. Kaikki koulutukset tallennettiin ja näin mahdollistettiin, että henkilöstön on ollut helppoa myöhemminkin käydä tarkistamassa koulutuksessa läpikäytyjä asioita niistä.

Nordic Traction Groupin toimitusjohtaja Tero Järvinen pitää koulutuksia hyvänä investointina.  ”Koulutuksilla varmistimme, että jokaiselle työntekijällä on kyky käyttää Teamsiä. Työntekijämme olivatkin hyvin tyytyväisiä koulutuksen sisältöön, jossa lähdettiin ihan perusteista ja edettiin hyvin käytännönläheisesti ja sopivalla tahdilla uusiin asioihin. Pidän hyvänä myös sitä, että projekti käynnisti sisäisen keskustelun siitä, miten jatkossa käytämme Teamsiä, Sharepointia ja Onedrivea. ”

 

Lounealta saat käytännönläheisiä koulutuksia niin etänä kuin paikan päällä toteutettunakin mm. Office 365 yleiskoulutus, Teams, Outlook tehokäytössä, Excel, Word, Powerpoint, tietoturva. Koulutukset suunnittelemme aina yrityksen omien tarpeiden mukaan.  Lue lisää koulutuspalveluistamme