Forssan kaupunki referenssi
Forssan sivistystoimi valitsi paikallisen ja palvelevan tietoliikenneyhtiön

Digitalisoituneessa Forssan yhteislyseossa elinehtona on toimiva langaton verkko. Lounea oli Forssan kaupungin sivistystoimelle luonteva ja paras yhteistyötaho verkkopalvelujen toimittajaksi paikallisuutensa, joustavuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi.

Lounea on toimittanut Forssan peruskouluihin, lukioon sekä opistoihin langattomat verkot sekä niihin liittyvän infran ja palvelut. Forssan kaupunki on ollut edelläkävijä monessa digitalisaatioon liittyvässä asiassa ja jokaisella forssalaisella koululaisella onkin laite kaupungin puolesta. Forssan yhteislyseo on tilastoissa Suomen kärjessä, kun mitataan montako laitetta koulussa on per oppilas.

 

– Lounean kanssa tehty yhteistyö on valtavan tärkeää digitalisaation kannalta, sillä toimivat verkot ovat sille elinehto. Lounea on ollut tärkeässä roolissa digitalisaatiomme toteutumisessa, Forssan yhteislyseon rehtori Simo Veistola perustelee.

Verkko, mikä kestää kasvavat laitemäärät

Kun opetustoimen digitalisaatio kävi Forssassa kuumimmillaan, laitemäärät lisääntyivät parissa vuodessa noin 300 laitteesta 2500 laitteeseen, mikä vaati verkolta todella paljon.

– Koko homma suunniteltiin yhdessä Lounean kanssa todella fiksusti ja verkko kesti laitteiden määrän kasvun, Forssan kaupungin sivistys- ja tulevaisuustoimialalla järjestelmäasiantuntijana työskentelevä Niko Sutinen kertaa.

– Tässäkin rakennuksessa on parhaimmillaan yli 500 oppilasta, joilla on läppäri ja mahdollisesti oma puhelin verkossa, Veistola jatkaa.

”Paikallinen firma, paikalliset verkot ja paikalliset tekijätkin”

Forssan kaupungilla on takanaan pitkä yhteistyö Lounean kanssa. Hankitut palvelut ovat kasvaneet ja kehittyneet vuosien varrella.

– Lounea on toimittanut meille kokonaispaketin palveluineen, mikä helpottaa meidän työtämme todella paljon. Meidän täällä lukiossa ei tarvitse hoitaa verkkoon liittyviä asioita. Kun joku kipukohta löytyy, se tunnistetaan nopeasti ja siihen puututaan. Olemme voineet myös luottaa siihen, että jos meille tulee ongelmia tai tarpeenne kasvavat, Lounea reagoi niihin, Veistola kiittelee.

– He tarjoavat fyysisten laitteiden lisäksi palvelua, mikä on ehdottoman tärkeää. He ovat paikallinen firma, heillä on paikalliset verkot ja paikalliset tekijätkin. On hienoa, että sieltä saa ihmisen kiinni, eikä tarvitse pelkän help deskin kanssa jutella, Sutinen jatkaa.

Forssan kaupunki luottaa Office 365 varmuuskopiointiin

 Forssan kaupunki luottaa myös Office 365 ympäristönsä varmuuskopioinnissa Louneaan. ”Meidän ei itse tarvinnut tehdä varmuuskopioinnin käyttöönotossa juurikaan mitään, vaan meidän toiveidemme mukaan määriteltiin asennuksen yksityiskohdat ja Lounean asiantuntijat hoitivat kaiken muun”, Sutinen kertoo.

Lue lisää