Hyppää pääsisältöön
Front page
Keskustiimi

Visma.net toiminnanohjausjärjestelmä tehosti Akaalaisen Keskustiimi Oy:n toimintaa

Akaalainen Keskustiimi Oy valmistaa tilaustyönä sähkökeskuksia asunto- ja kiinteistörakentamisen laajoihin kokonaisuuksiin koko Suomen alueelle. Yrityksen kilpailuetuna on valmistettavien keskusten tapauskohtainen suunnittelu, tasokas laatu sekä joustava palvelu. Käytössä oleva Visma.net –toiminnanohjausjärjestelmä varmistaa, että toimitukset sujuvat nopeasti ja joustavasti.

Manuaalinen varastonhallinta historiaan

Keskustiimi Oy:n sähkökeskukset ovat uniikkeja ja niihin tarvittavat komponentit vaihtelevat keskuskohtaisesti. Tämä asettaa haasteita varastonhallinnalle. Aiemmin varastonhallintaa hoidettiin täysin manuaalisesti ja se aiheutti tilanteita, jossa suunniteltuihin keskuksiin ei välttämättä ollutkaan kaikkia tarvittavia komponentteja varastossa. Toisaalta varastoon saattoi kertyä epäkuranttia tavaraa, kun menekki ei ollutkaan odotusten mukaista.

- Aloittaessamme neuvotteluja Keskustiimi Oy:n kanssa, tavoitteena oli päästä eroon manuaalisista työvaiheista ja varmistaa komponenttien riittävyys ja sitä kautta toimitusten joustavuus ja nopeus, kertoo Lounean myyntipäällikkö Jukka Pasanen. Visma.net -toiminnanohjausjärjestelmä mahdollistaa sähköisen varastonhallinnan. Nyt pilveen on siirretty tiedot niin varastosaldoista kuin -paikoistakin ja järjestelmä tekee itse ostoehdotuksia vähenevien komponenttien osalta.

Työaika tehostui ja etätyö mahdollistui

Keskustiimissä Visma.netin käyttö on vaikuttanut lähes kaikkien työhön. Myynti hyödyntää komponenttiluetteloita ja tuotanto kuittaa käyttämänsä osat. Eniten Visma.net -toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto vaikutti kuitenkin tuotantoassistentti Sinikka Lainelan työhön.

- Aiemmin varastonhallinta oli täysin manuaalista. Kävin hyllyjenvälissä laskemassa osia ja pyörittelin koneella useampaa excel-taulukkoa tilauksia varten. Nyt varastosaldot ovat koko ajan näkyvissä ja niitä voidaan ostoehdotusten mukaisesti tilata helposti lisää. Tämä on osaltaan mahdollistanut sen, että pystyn nykyään tekemään töitä tehokkaammin ja hoitamaan myös yrityksen osto- ja myyntireskontran. Myöskin etätyö on mahdollistunut pilvessä oleva järjestelmän ansiosta, kertoo Sinikka Lainela.

Järjestelmän käyttöönotossa Keskustiimissä on ollut tiiviisti mukana Lounean palvelupäällikkö Kati Saarni. - Toimimme lähellä asiakasta ja pyrimme pääsemään kiinni asiakkaan liiketoimintaan hyvin konkreettisella tasolla. Näin pystymme määrittelemään käyttöönotossa juuri parhaiten asiakkaan työtä helpottavat toiminnot. Palkitsevinta on nähdä, kuinka toiminnanohjausjärjestelmän edut ovat konkretisoituneet yrityksessä esimerkiksi ajansäästönä ja työn tehostumisena manuaalisten työvaiheiden poistuessa, kertoo Kati Saarni työstään.

Toiminnanohjausjärjestelmät paikallisesti toimitettuna

Lounea toimii johtavan pohjoismaisen ohjelmistotalo Visman ykköstoimittajana Suomessa. Lounea on Visman Golden Certified Partner ja palkittu Visman kumppanipäivillä myyntisaavutuksista.

Visma.net on aito pilviratkaisu ja askel modernimpaan toiminnanohjaukseen. Visma.net säästää aikaasi, sillä se automatisoi yrityksesi jokapäiväistä toimintaa. Aitona pilvipalveluna se vähentää yrityksesi kuluja, sillä ei ole enää omia palvelimia ja ohjelmistoja päivitettävänä ja ylläpidettävä. Kuukausimaksullinen toiminnanohjausjärjestelmä on helppo budjetoida ja se skaalautuu joustavasti muuttuviin tarpeisiisi. Visma.netissä kirjanpito, reskontrat, raportointi ja monet muut toiminnot on pitkälle automatisoitu.

 

Tutustu tarkemmin Visma.net toiminnanohjausjärjestelmään