Hyppää pääsisältöön
Front page
Lounea tuo nettiyhteyden taloyhtiöösi

Taloyhtiöille

Sano hei hei nettisurffailun hitaudelle!

Meiltä saat koko kiinteistön kattavan fiksun ratkaisun, joka tuo huippunopean ja vakaan nettiyhteyden kaikkiin taloyhtiön huoneistoihin kerralla. Valitsemalla Lounean valokuituyhteyden saat käyttöösi rajattoman tiedonsiirtokapasiteetin ja samalla nostat kiinteistön arvoa korkeuksiin!

Siispä, käytätkö hitaita nettiyhteyksiä vieläkin?

Puhdista pölyt surffilaudaltasi ja liity tyytyväisten valokuituasiakkaidemme joukkoon! Jos taloyhtiössänne ei vielä ole hyviä nettiyhteyksiä, aloita keskustelut asiasta taloyhtiösi hallituksen kanssa.

Psst! Jos taloyhtiössänne on jo Lounea Valokuitu, voit nostaa oman asuntosi netin nopeutta tilaamalla lisänopeutta OmaLounean kautta.

Lounea. Suomen rakastetuin valokuituyhtiö.

Valokuitutoimijoita on markkinoilla monia. Miksi sinunkin kannattaa valita taloyhtiösi toimittajaksi juuri Lounea?

Liputamme kotimaisen palvelun puolesta
 • Lounean valokuituverkko yltää jo yli 100 000 kotiin ja tavoittaa arviolta yli neljännesmiljoona suomalaista.

 • Poikkeuksellisen korkea asiakastyytyväisyys. Me Lounealla haluamme aidosti toimia asiakkaidemme parhaaksi. Ei siis ihme, että asiakastyytyväisyys on meillä vuodesta toiseen poikkeuksellisen korkealla tasolla (NPS vuonna 2022 oli 49).

 • Kotimainen valinta. Olemme kotimaisessa omistuksessa oleva yli 130-vuotias suomalainen yhtiö. Meitä lounealaisia on jo yli 300.

 • Aina apunasi. Palvelemme sinua niin sähköisissä kuin perinteisissäkin kanavissa ja asiakastukemme on saatavillasi 24/7. Asiakaspalvelumme on kotimainen.

 • Aina askeleen edellä. Olemme Suomen edistyksellisin valokuituoperaattori. Olemme rakentaneet ja tarjonneet liittymäpalveluja jo yli 15 vuotta. Toimme mm. ensimmäisenä Suomeen vuonna 2021 10G yhteydet kuluttajille.

 • Vastuullinen toimija. Rakentamamme valokuituverkko kestää vuosikymmeniä ja kuluttaa merkittävästi vähemmän sähköä kuin esimerkiksi mobiiliverkot.

Lounea Laajakaista valitsemallasi nopeudella

Löytyykö taloyhtiöstäsi jo Lounea Valokuitu? Valitse valokuituliittymäsi laajakaistaksi nopeus, joka vastaa tarpeisiisi tänään. Tarpeiden kasvaessa voit nostaa nopeutta helposti OmaLouneassa. Kotinetistäsi ei lopu teho kesken nyt eikä tulevaisuudessa.

Lounea Valokuitu
100/50M

1-5 laitetta

Näppärä ja tehokas netti peruskäyttöön. Luet uutiset, surffailet ja asioit, teet etätöitä sekä pelaat ja katsot viihdesisältöjä HD-laadulla.

Lounea Valokuitu
500/500M

5-10 laitetta

Nopea netti koko perheen aktiivikäyttöön. Vietät aikaa netissä, teet etätöitä, pelaat verkkopelejä ja katsot viihdesisältöjä, jopa 4K-laadulla.

Lounea Valokuitu
1000/1000M

kodin kaikki laitteet

Huippunopea netti koko perheen tehokäyttöön. Käytät monipuolisesti nettiä samanaikaisesti lukuisilla laitteilla. Tästä ei teho lopu kesken!

Lounea Valokuitu
10000/10000M

kodin kaikki laitteet

Nettiyhteyksien uusi kunkku! Nopein saatavilla oleva yhteys Lounealta. 

 

Taloyhtiöihin, joissa yhteystekniikkana on Valokuitu tai Ethernet, on saatavana symmetrinen lisänopeus, esim. 100/100Mbit/s. 10 000M lisänopeus on saatavana vain Valokuitu -yhteystekniikkaan. Pidätämme oikeuden tarkistaa palvelun saatavuus.

Taloyhtiössä saatavuus ja hinta riippuu käytössä olevasta tekniikasta ja sopimuksesta. Edellyttää, että taloyhtiöllä on voimassa oleva taloyhtiösopimus, joka kattaa kaikki yhtiön asunnot. Palvelun hinta riippuu taloyhtiön pohjasopimuksesta. Taloyhtiösi tarjoaman perusnopeuden laskutus menee taloyhtiösi kautta, lisänopeudesta saat laskun erikseen.

 

Taloyhtiöiden modeemit ja reitittimet

Kun nettiyhteys asuntoon saapuu perinteisen puhelinpistorasian tai antennirasian kautta

Lounealla taloyhtiöihin on asennettu G.Fast tekniikkaa vuoden 2019 alusta lähtien. Näissä kohteissa on mahdollista saada myös yli 100M nopeuksia G.Fast modeemilla. VDSL modeemit toimivat myös G.Fast liittymissä, mutta tällöin liittymän maksiminopeus jää 100M:aan.

G.FAST -modeemi GENEXIS PURE ED504

Genexis Pure ED504 G.fast -modeemi on tarkoitettu asuntoihin, joissa internet-yhteys on toteutettu hyödyntäen talon olemassa olevaa sisäverkkoa eli yhteys tulee puhelinpistorasiaan. Tämä modeemi sopii sekä VDSL ja G.fast -tekniikan asuntoihin. Modeemi sisältää WiFin, joten et tarvitse erillistä reititintä langattoman verkon luomiseen.

99,00 €

Tilaa

Kaapelimodeemi ARRIS TG2482B

Kaapelimodeemi Arris TG2482B -modeemi on tarkoitettu taloyhtiöihin, joissa internet-yhteys tuodaan asuntoon TV-kaapelointia pitkin. Modeemi sisältää WiFin, joten et tarvitse erillistä reititintä langattoman verkon luomiseen. Modeemi tulee rekisteröidä Lounealle laitteesta löytyvän koodin avulla ennen kuin saat laitteen käyttöösi.

129,00 €

Tilaa

 

Kun asunnossa on Ethernet-kaapelointi tai valokuitu asennettu huoneistoon asti

Wifi mesh-reititin TP-Link Deco X50 Mesh

TP-Link Deco X50 on WiFi mesh-reititin, joka luo asuntoosi langattoman verkon. Mesh-ominaisuudella laajennat tarvittaessa verkon useammalla TP-Link Deco-reitittimellä kattamaan koko asuntosi. Tämä reititin on loistava valinta asuntoon, jossa on useampi kerros tai huoneiden välillä on pitkä välimatka.

Alk. 99,00 €

Tilaa

WiFi mesh-reititin TP-Link Deco M9 Plus

TP-Link Deco M9 PLUS on WiFi mesh-reititin, joka luo asuntoosi langattoman verkon. Mesh-ominaisuudella laajennat tarvittaessa verkon useammalla TP-Link Deco-reitittimellä kattamaan koko asuntosi. Tämä reititin sisältää yhden antennin enemmän, joka parantaa suorituskykyä haastavissa rakenteissa.

Alk. 129,00 €

Tilaa

WiFi reititin TP-Link Archer C80

TP-Link Archer C80 edustaa perinteisiä reitittimiä, joka luo asuntoosi langattoman verkon. Perinteisen reitittimen kytket suoraan kuitupäätteeseen tai tietoliikennepistorasiaan sekä kytket virrat. Tämän jälkeen reititin on valmis. TP-Link Archer C80 sopii pieniin asuntoihin, jossa yksi reititin riittää kattamaan kaikki huoneet.

79,00 €

Tilaa

 

 

Lounea Valokuitu on taloyhtiönettien kunkku

Teemme jokaiselle taloyhtiölle yksilöllisen suunnitelman, jotta taloyhtiönne pääsee nauttimaan valokuidun tuomasta vakaudesta ja nopeudesta. Ei enää hitaita latausaikoja tai keskeytyksiä nettiyhteydessä kun taloyhtiön asukkaat opiskelevat, striimaavat tai työskentelevät samanaikaisesti!

Jos teidän alueellanne on jo Lounea Valokuituverkko tai verkko on rakenteilla, niin toteutamme valokuituyhteyden taloyhtiöllenne nopeasti ja vaivattomasti.

Päivitä taloyhtiösi sisäverkko tähän päivään

Sisäverkkosaneerauksella varmistat taloyhtiöön toimivan ja huolettoman tietoliikenneverkon - jopa kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Taloyhtiöiden sisäverkon toiminnasta ja muutoksista määrätään Traficomin määräyksessä M65. Taloyhtiön tietoliikenneverkko tulee päivittää esimerkiksi isompien remonttien, kuten vesijohtojen uusinnan yhteydessä.

 • Pitkäikäinen ratkaisu, jopa 50 vuodeksi

 • Tehokas, symmetrinen nettiyhteys 100-10 000 Mbit/s

 • Kiinteä ja langaton Wi-Fi joka huoneistoon

 • Huoleton ja häiriötön yhteys

 • Koko toteutus yhdeltä luotettavalta kumppanilta

Taloyhtiösopimuksen edut

Yhteisostolla taloyhtiö saa kustannushyötyä, ja pitkä sopimusaika takaa edulliset palvelut yhdeltä luotettavalta toimijalta. Lisäksi jokaiselle taloyhtiön asukkaalle toteutetaan yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan oma kiinteä, vakaa ja nopea nettiyhteys. Valokuitu on kauaskantoinen hankinta, joka parantaa asumisviihtyvyyttä ja nostaa kiinteistön arvoa.

Erillisellä kiinteistöliittymällä kiinteistötekniikan etäohjaus- ja seuranta mahdollista, mm.:

 • Aurinkopaneelit

 • Sähköautojen latauspisteet (kuormantasaus)

 • Turvallisuusratkaisut (valvontakamerat, lukot, kulunvalvonta)

 • Porrasnäytöt

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä aiheet

Viihdettä koko perheelle

Viihdettä kaapeli-TV -talouksiin

Urheilua, elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia - jokaiselle löytyy varmasti jotakin laajasta valikoimastamme. TV-kortilla saat lisää hyvää katsottavaa jo pikkurahalla!

F-Secure Tietoturva turvaa kodin laitteet

F-Secure Tietoturva turvaa kodin laitteet

F-Securen Tietoturva tarjoaa tietoturvan, yksityisyyden suojan sekä salasanojen hallinnan koko perheen älypuhelimille, tableteille ja tietokoneille.

OmaLounea

OmaLounea

Onko käytössäsi jo Lounea Valokuitu? Nosta nettisi nopeutta tai tilaa kätevästi lisäpalveluita ja -laitteita OmaLouneassa.

Taloyhtiömyynti
Timo Toivonen Lounea

Timo Toivonen

Myyntipäällikkö, taloyhtiömyynti

Puhelinnumero:
029 7070 354
Sähköposti:
timo.toivonen@lounea.fi