Hyppää pääsisältöön
Front page

Lounean valokuituhanke etenee Jyväskylän seudulla hyvää vauhtia

Lounean valokuituhanke Jyväskylän seudulla on edennyt ripeästi myynnistä rakentamispäätöksiin. Ensimmäiset valokuituliittymät otettiin käyttöön Jyväskylän Palokassa tämän vuoden elokuussa. Viimeisimmät, nyt joulukuun aikana tehdyt rakentamispäätökset mukaan lukien Lounea on päättänyt investoida jo 15M€ Jyväskylän seudulle mukaan lukien Laukaa ja Muurame.

Tähän mennessä rakentamispäätöksen saaneiden alueiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 aikana. Jo päätettyjen alueiden valmistuttua Lounea on tuonut valokuituverkon saatavuuden jo 25 tuhanteen kotitalouteen ja yritykseen alueella. Jyväskylän seudulla alueemme laajenee jatkuvasti ja teemme uusia rakentamispäätöksiä kuukausittain. Valokuidun kaivut ovat nyt tauolla talven ajan ja jatkuvat keväällä heti roudan sulettua.

Lounean johtaja Jarno Laitinen kertoo, että valokuidun kysynnässä näkyy kasvava tarve hyville ja vakaille internetyhteyksille. Lähes rajattoman nopeuden tarjoava valokuituverkko vahvistaa alueen veto- ja elinvoimaa ja lisää asukkaiden hyvinvointia mahdollistamalla nopeat ja luotettavat tietoliikennepalvelut niin kotitalouksille kuin yrityksille. Samalla luodaan mahdollisuuksia uusille palveluille sekä yleistyneelle etätyöskentelylle myös keskustaajamien ulkopuolisilla alueilla, Laitinen jatkaa.

Lounea on edelläkävijä valokuitumarkkinassa

Täysin kotimaisella Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisesta ja Lounean liittymän piirissä on jo yli 100 000 asiakasta. Lounea toi tarjolle Suomen ensimmäisenä 10 gigan nopeudet kotiasiakkaille ja samana vuonna koko laajakaistatarjonta tuli symmetriseksi (nopeus on sama kotiin ja kodista nettiin). Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa jo yli 150 miljoonaa euroa. Lounean investoinnit Jyväskylän seudun valokuituhankkeisiin tulevat kokonaisuudessaan olemaan yli 25 miljoonan euron suuruusluokkaa.

 

Lisätiedot

Jarno Laitinen, johtaja
puh. 040 5170121
jarno.laitinen@lounea.fi  

lounea.fi/jyväskylä