Hyppää pääsisältöön
Front page

Lounean valokuituhanke Seinäjoella etenee

TIEDOTE 16.9.2022

Kiinnostus Lounean valokuituun on ollut Seinäjoella vilkasta ja uusia rakentamispäätöksiä on tehty. Lounean aluejohtaja Harri Suokko kertoo, että uusia rakentamispäätöksiä koskeville alueille valokuituverkko tulee rakentumaan vuoden 2023 aikana.

- Valokuituliittymien myynti Seinäjoella jatkuu edelleen ja uusia valokuidun rakentamispäätöksiä tehdään kysynnän mukaan. Loppuvuoden aikana tulemme tekemään rakentamispäätöksiä vielä mm. Hyllykallion ja Kasperin alueille, Suokko jatkaa.

Lounea investoi vahvasti valokuituverkkoihin

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisesta. Täysin kotimaisessa omistuksessa oleva ja vakavarainen Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa jo yli 175 miljoonaa euroa.

- Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo lähes viidentoista vuoden ajan. Meillä on jo noin 70 000 valokuituasiakasta ja kasvu jatkuu voimakkaana. Investoinnit Etelä-Pohjanmaan valokuituhankkeisiin tulevat nyt tehtyjen rakentamispäätösten jälkeen olemaan 7,5 miljoonaan euron suuruusluokkaa, Suokko kertoo.   

Valokuitu takaa luotettavan ja vakaan nettiyhteyden. Kotitalouksissa käytetään monenlaisia palveluita yhtäaikaisesti monilla eri päätteillä, joten toimivat tietoliikenneyhteydet ovat nykyään yhtä tärkeä elementti kuin esimerkiksi sähkö ja vesi. Toimivat nettiyhteydet ovat myös yhä useamman yrityksen toiminnan edellytys. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun.

 

Lisätiedot:

Harri Suokko, aluejohtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi

www.lounea.fi/seinajoki