Lounea kuitukiihdyttää – Riku Päärni nimitetty teknologiajohtajaksi

Lounean palvelukeskus- ja kehitysjohtaja eMBA, insinööri AMK, CFP Riku Päärni (s. 1976) on nimitetty Lounean teknologiajohtajaksi 24.11.2022 alkaen. Hän jatkaa myös konsernin johtoryhmän jäsenenä. Riku Päärni on toiminut aiemmin Louneassa useissa johtotehtävissä asiakkuuksien ja teknologian parissa sekä johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2007 lähtien.

”Olemme investoineet digi-infraan jo 150 miljoonaa euroa. Meillä on Lounean liittymän piirissä on jo yli 100 000 asiakasta. Toimme vuonna 2021 tarjolle Suomen ensimmäisenä 10 gigan nopeudet kotiasiakkaille ja samana vuonna muutimme koko laajakaistatarjontamme symmetriseksi (nopeus on sama kotiin ja kodista nettiin). Edelläkävijyys velvoittaa – kasvu- ja arvoyhtiönä, sekä alamme teknologiajohtajana haluamme toimia tien näyttäjänä myös tulevaisuudessa. Teknologiajohtajana Rikulla on keskeinen rooli tässä, sillä tulemme panostamaan merkittäviin teknologiaharppauksiin jatkossakin”, kertoo Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen.

 ”Asiakkaiden tarpeet yhä nopeammille ja luotettavammille yhteyksille kasvavat. Käyttäjäkokemuksen näkökulmasta on tärkeää, että nettiyhteyden äärellä ei tarvitse odotella. Lisäksi esimerkiksi etätyön ja pilvipalveluiden käytön lisääntyessä symmetrisyys on noussut asiakkaille tärkeäksi hankintakriteeriksi, mikä on ohjannut koko valokuitumarkkinan kehitystä voimakkaasti. Tutkimmekin jo seuraavan sukupolven verkkoteknologioita, jotka tulevat mahdollistamaan yli 10Gbitin huippunopeudet koteihin ja haluamme näyttää suuntaa toimialallamme jatkossakin. Uudessa roolissani olen vastuussa tästä”, toteaa teknologiajohtaja Riku Päärni. 

”Olen pohtinut, miksi asiakkaiden ylipäätään pitää odottaa nettiyhteyden äärellä asioiden latautumista? Niin yritykset kuin kuluttajatkin tarvitsevat nopeasti ja luotettavasti toimivia yhteyksiä. Modeemien aikakausilla oli ok odotella, mutta mielestäni ei enää. Haluan tuoda ne nopeimmat ja laadukkaimmat palvelut kaikkien nettiyhteyksien käyttäjien ulottuville. Eiköhän kiihdytetä vauhtia ja rakenneta sellainen verkko valtakunnallisesti, että se toimii aina huippunopeudella ja viiveettä”, Päärni kiteyttää.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Viitanen

Puhelin: +358 50 1526

veli-matti.viitanen@lounea.fi

 

Riku Päärni

Puhelin: +358 44 773 3471

riku.paarni@lounea.fi

https://www.linkedin.com/in/paarni/

 

Kiinteiden laajakaistaverkkojen nopeutta ja laatua mittaa mm. Ookla Speedtest, josta Suomi löytyy sijalta 35. https://www.speedtest.net/global-index