Hyppää pääsisältöön
Front page

Lounea teki valokuidun toteuttamispäätöksiä Laukaassa - Jyväskylässä rakentamispäätökset lähellä

TIEDOTE 10.12.2021

Kotimainen tietoliikennetalo, Lounea, aloitti valokuidun eli kiinteiden internetyhteyksien myymisen kotitalouksille ja yrityksille Jyväskylässä ja lähialueilla pari kuukautta sitten. Kysyntä on ollut vilkasta ja nyt päästäänkin julkistamaan ensimmäisiä rakennusalueita. Valokuitu on luotettava internetyhteys, joka ei häiriinny ympäristön internetin käytöstä tai sääilmiöistä.

Lounean johtaja Harri Suokko kertoo, että Jyväskylässä ja Laukaassa valokuitukiinnostus on ollut vilkasta ja Lounea on otettu hyvin vastaan.

– Jyväskylä on vilkas alue, jossa valokuidulle on ollut selkeää kysyntää. Valokuitu mahdollistaa raskaammankin internetyhteyden käytön sekä esimerkiksi kaapeli-tv -palvelun. Lounean internetyhteyksiä on saatavilla jopa 10 000 Mbit/s asti. Yhteydet ovat myös symmetrisiä, jolloin data kulkee laitteista ulos ja sisään samalla nopeudella, sanoo Suokko.

Laukaassa ensimmäiset rakentamisalueet julkistettu, uusista alueista kerrotaan, kun tilausmäärät täyttyvät

Ensimmäiset alueet, jotka on päätetty rakennettaviksi löytyvät Laukaan Tiituspohjasta. Laukaassa on myös muilla alueilla kiinnostusta sen verran, että kohta päästään päättämään myös muita alueita. Jyväskylässä valokuitukiinnostus on ollut laajaa ja lähellä toteuttamispäätöksiä ovat alueet muun muassa Mäyrämäeltä, Kypärämäeltä, Vaajakoskelta, Haukkamäestä sekä Palokasta. Tarkemmat alueet näkyvät Lounean julkaisemista karttakuvista.

– Rakennettavien alueiden järjestys syntyy kysynnän mukaan, joten asukkaat voivat itse vaikuttaa oman alueensa rakentumiseen. Otamme edelleen tilauksia vastaan joka puolelta Jyväskylää ja Laukaata, lupaa Suokko.

Suokko toteaa myös, että runsaan kysynnän vuoksi käynnissä olevaa valokuitukampanjaa tullaan jatkamaan helmikuun 2022 loppuun saakka.


Lisätiedot:

Harri Suokko, johtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi  

www.lounea.fi/jyvaskyla

 

Kuvat: Laukaan päätetyt valokuidun rakentamisalueet kartassa turkoosilla, lähellä toteuttamispäätöstä olevat alueet Laukaassa ja Jyväskylässä karttakuvissa keltaisella sekä muut myyntialueet harmaalla. Tilauksia otetaan vastaan laajasti Jyväskylän seudulta, ja rakentamispäätökset tehdään kiinnostuksen mukaan.