10G nyt myynnissä Lounean valokuituliittymään
10G kaikkiin kotien internet-tarpeisiin
10G_tilaus

Nyt 10 000 Mbit/s lisänopeus Lounean valokuituun saatavilla!

99,90€/kk

Lounean asennettuihin valokuituliittymiin. Lisäksi valokuidun muutosmaksu 275€.
Tilaa

Valokuitu on ylivoimainen

  • Kapasiteetti ei lopu kesken. Nauti viihteestä, tee etätöitä, pelaa verkkopelejä , valokuitu palvelee sinua tarpeesi mukaan. Vain valokuitu mahdollistaa jopa 10 gigan internetyhteyden. 
     
  • Valokuitu on tutkimustenkin mukaan häiriöttömin vaihtoehto. Valokuitu ei häiriinny naapurien netin käytöstä ja on muutenkin luotettava vaihtoehto. (Finnet Valokuitututkimus 2021) 
     
  • Mahdollistaa kaikki tulevaisuuden palvelut.
Lounea - yhteysnopeuksien evoluutio
10g - huomioi nämä kolme asiaa
Tilatessasi 10 000Mbit/s valokuitunopeuden, on hyvä tarkistaa, että kotona on supernopeaa yhteyttä varten kaikki valmiina.
Lue lisää
Asus ProArt Creator tukee 10 gigan yhteyttä

10 gigan netille sopiva tietokone kaveriksi

Huippunopea netti tarvitsee kaveriksi kunnon pelit ja vehkeet! Yhteistyökumppanimme Jimm's tarjoaa tietokonepakettia, jolla 10 gigan yhteys pelittää hienosti.

 

TUTUSTU ASUS - PROART CREATOR

Lounean 10G -kokeiluasiakas Niklas pelaa verkkopelejä
Salolainen lukiolainen Niklas Sahakangas on ollut yksi 10 gigan yhteyden kokeiluasiakkaamme. Niklas on testannut tehoyhteyttä FPS-pelien ja opiskelun puitteissa.
Lue lisää
tarvitaanko 10g-yhteyksiä johonkin
Tänä päivänä jo tuhannet asiakkaamme ovat valinneet nopeimman yhteyden kotiin. Mihin tarvitaan 10G:n yhteyksiä? Lue asiantuntijamme Timon blogi aiheesta.
Lue lisää
Pelaamisessa nopeudella on väliä - 10G netti lataa pelit nopeasti

10G:n yhteys on ylivoimaisen nopea - Näin latautuu 4K-elokuva

Testiasiakkaamme Markus Järvinen kommentoi 10G:n yhteyttä pari vuotta sitten

FAQ - Useimmin kysytyt kysymykset 10G:stä

Mikä 10G?

10 gigan eli 10 000M nettinopeus tuo Internetin ihmeet kotiisi yhdessä hujauksessa. Teoriassa nopeus mahdollistaa 400 yhtäaikaista 4K resoluution streamia esim. Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalvelusta.

Haluan yhteyden, minkälaiseen asuntoon se on saatavilla?

Nopeus voidaan toimittaa kaikkiin Lounean valokuituliittymiin, jossa valokuitu on asennettu kotiin tai asuntoon asti (FTTH).

Onko 10G-liittymä saatavilla taloyhtiöasuntoon?

Nopeus tulee saataville niihin taloyhtiöasuntoihin, joissa taloyhtiön sisäverkon kaapeloinnissa käytetään valokuitua. 10Gb nopeus ei ole saatavilla esim. taloyhtiökohteissa, joissa valokuitu on tuotu kellariin (FTTB) ja josta huoneistoihin jatketaan kuparikaapelilla.

Minkälaisen kuitupäätteen tarvitsen 10G:n yhteyttä varten?

Lounea asentaa 10Gb tilaavalle asiakkaalle yhteensopivan kuitupäätteen. Laitteessa on 1kpl 10Gb ethernet (siltaava).
Suosittelemme tietoturvan takia erillisen reitittimen ja/tai palomuurin käyttöä. Muut laitteen portit ovat 1Gb ethernet.

Lounean 10Gb kuitupäätteet ovat Genexis XGX tai Genexis XGS2310.

Minkälaisen reitittimen tarvitsen 10G:n yhteyttä varten?

Tarvitset reitittimen, jossa on 10Gb Ethernet liittimet niin WAN, kuin LAN puolella. Langattoman WiFi verkon osalta suosittelemme hankkimaan laitteen, joka tukee WiFi 6 standardia. Huomioithan kuitenkin, että langattomissa verkoissa tapahtuu häviötä hyvin lyhyilläkin välimatkoilla ja sen toimivuuteen vaikuttavat monet muutkin asiat, kuten radioverkon häiriöt.

Minkälaisilla laitteilla voin käyttää 10G:n yhteyttä?

Yhteys toimii kaikilla Internettiin kytkeytyvillä laitteilla. Mikäli halutaan suorittaa nopeustestistä mahdollisimman hyvä tulos, tarvitset esim. tietokoneen, jossa on 10Gb Ethernet-portilla varustettu verkkokortti ja tietokone on muilta ominaisuuksiltaan tehokas (muutakin suorituskykyä vaaditaan parhaimman nopeustestituloksen suorittamiseksi).

Minkälainen sisäverkkotekniikka vaaditaan?

Suosittelemme vähintään CAT6a kaapelointia.