Hyppää pääsisältöön
Front page
Lounea Valokuitu

Lounea Valokuitu

Valitsemalla kotimaisen Lounea Valokuidun saat kaiken mitä tarvitset valonnopeaan kotinettiin

Lounea Valokuitu on kodin kiinteä nettiyhteys, joka toimii aina luvatulla huippunopeudella. Tänään ja vielä vuosikymmenienkin kuluttua. 

Rakennamme Lounea Valokuituliittymän kotiisi "avaimet käteen"-periaatteella ja tarjoamme siihen Lounea Laajakaistapalvelun valitsemallasi nopeudella. Saat meiltä myös kattavat TV-ja viihdesisällöt sekä kodin WiFi-laitteet.

Lounea Laajakaistapalvelu on saatavilla myös kumppaniverkoissamme.

Lounea valokuitualueet

Valokuituverkkomme yltää jo yli 160 000 kotiin ja tavoittaa arviolta yli 400 000 suomalaista. 

Olemme Suomen suurin ja nopeimmin kasvava valokuituoperaattori kuitukotiin-markkinassa ja neljänneksi suurin tietoliikenneoperaattori.

Olemme rakentaneet valokuituverkkoja ja tarjonneet nettipalveluita kuluttajille jo yli 15 vuoden ajan ja asiakastyytyväisyytemme on huippukorkealla tasolla - vuodesta toiseen.

 

Tätä mieltä asiakkaamme ovat

Lounea Valokuitu on kotinettien kunkku

Lounea Valokuitu kotiin

Lounea Valokuitu omakoti-ja paritaloille

Pari- ja omakotitalot

Valokuituliittymä omakoti- ja paritaloihin helposti avaimet käteen toimituksella. Urakoimme liittymän kiinteistöön, kytkemme sen käyttöön ja tarjoamme liittymään laajakaistapalvelun. Valokuituliittymän ja laajakaistapalvelun hankkiminen yhdeltä luotettavalta toimijalta takaa edullisen kokonaishinnan.

Lounea Valokuitu taloyhtiöön

Taloyhtiöille

Meiltä saat koko kiinteistön kattavan fiksun ratkaisun, joka tuo huippunopean ja vakaan nettiyhteyden kaikkiin taloyhtiön huoneistoihin kerralla. Yhteisostolla taloyhtiö saa kustannushyötyä, ja pitkä sopimusaika takaa edulliset palvelut yhdeltä luotettavalta toimijalta. 

OmaLounea

OmaLounea

Onko käytössäsi jo Lounea Valokuitu? Nosta nettisi nopeutta tai tilaa kätevästi lisäpalveluita ja -laitteita OmaLouneassa.

Lounea valokuitu kumppaniverkot

Kumppaniverkot

Tarjoamme Lounea Laajakaistapalvelun sekä muita palveluita myös kumppaniverkostoissamme. Laajakaistapalvelumme on tilattavissa Vuoreksen, Avoimen Kuidun ja Valokuitusen verkoissa.

Lounea Valokuitu alueet

Valokuitualueemme

Valokuituverkkomme yltää jo yli 160 000 kotiin ja tavoittaa arviolta yli 400 000 suomalaista. 

Lounea Valokuitu on saatavilla jo yli 40 paikkakunnalla ja rakennamme vuosittain tuhansia valokuituliittymiä. Katso oman alueesi tilanne!

WiFi mesh laitteet Lounealta

Kodin WiFi-laitteet

Vaikka nettiyhteytesi olisikin huippunopea, saattaa kotisi langaton WiFi-verkkosi toimia huonosti. Wifi Mesh -reitittimien avulla laajennat langattoman verkon kattamaan isommankin asunnon eli varmistat, että nettiyhteytesi toimii huippunopeudella kotisi jokaisessa huoneessa.

Tutustu myös ajankohtaisiin valokuitusisältöihimme

Lounea Valokuitu asennus

Näin tuomme valokuidun kotiisi

Liittymäsopimuksesta kaivuihin, kytkentään ja käyttöönottoon. Tutustu tarkemmin valokuituliittymän hankinnassa huomioitaviin asioihin ja siihen miten tuomme valokuituliittymän kotiisi!

Valokuitu vai 5G

Valokuitu vai 5G?

Valokuitu on vuosikymmeniä kestävä huippunopea kiinteä nettiyhteys, mutta 5G:lläkin on puolensa. Teimme vertailun kahden suosituimman kotinetin välillä, tutustu ja valitse juuri sinun tarpeisiisi sopiva yhteys.

Lounea avoin valokuitu

Mikä on avoin valokuitu?

Pohditko valokuidun hankkimista, mutta kuituun liittyvät vaihtoehdot ja termit hämmentävät? Teknologiajohtajamme Riku Päärni avaa valokuituverkkoon liittyviä käsitteitä, jotta valintasi olisi helpompi.

Lounea 10G

10 000 Mbit/s nopeus nyt saatavilla!

10 000 Mbit/s eli 10G kaikkiin kotien tarpeisiin. Toimme maailmanlaajuisessakin mittakaavassa ensimmäisten operaattorien joukossa 10G:n internetyhteydet kuluttajille.

Kotimainen Lounea Valokuitu

Lounea, Suomen rakastetuin valokuituyhtiö.

 • Valokuituverkkomme yltää jo yli 160 000 kotiin ja tavoittaa arviolta yli 400 000 suomalaista. 
 • Poikkeuksellisen korkea asiakastyytyväisyys. Me Lounealla haluamme aidosti toimia asiakkaidemme parhaaksi. Ei siis ihme, että asiakastyytyväisyys on meillä vuodesta toiseen poikkeuksellisen korkealla tasolla (NPS vuonna 2022 oli 49).
   
 • Kotimainen valinta. Olemme kotimaisessa omistuksessa oleva yli 130-vuotias suomalainen yhtiö. Meitä lounealaisia on jo yli 300.
   
 • Aina apunasi. Palvelemme sinua niin sähköisissä kuin perinteisissäkin kanavissa ja asiakastukemme on saatavillasi 24/7. Asiakaspalvelumme on kotimainen.
   
 • Aina askeleen edellä. Olemme Suomen edistyksellisin valokuituoperaattori. Olemme rakentaneet ja tarjonneet liittymäpalveluja jo yli 15 vuotta. Toimme mm. ensimmäisenä Suomeen vuonna 2021 10G yhteydet kuluttajille.
   
 • Vastuullinen toimija. Rakentamamme valokuituverkko kestää vuosikymmeniä ja kuluttaa merkittävästi vähemmän sähköä kuin esimerkiksi mobiiliverkot.

 

 

Tilaa Lounea Valokuitu tai ota yhteyttä