Hyppää pääsisältöön
Front page
10G

10G kaikkiin kotien tarpeisiin

10 000 Mbit/s nopeus nyt saatavilla!

Lounea toi maailmanlaajuisessakin mittakaavassa ensimmäisten operaattorien joukossa 10G:n internetyhteydet kuluttajille.

10 gigan eli 10 000M nettinopeus tuo Internetin ihmeet kotiisi yhdessä hujauksessa. Teoriassa nopeus mahdollistaa 400 yhtäaikaista 4K resoluution streamia esim. Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalvelusta.

10G Lounea Valokuitu

Lounea Valokuitu 10000/10000M

Nettiyhteyksien lyömätön ykkönen! Nopein mahdollinen yhteys nyt saatavilla. Tästä ei teho lopu kesken! 

99,90 €/kk

Lounean asennettuihin valokuituliittymiin. Lisäksi valokuidun muutosmaksu 275€.

Tutustu myös näihin sisältöihin

10 G

Kaikki valmiina valonnopeaan nettiyhteyteen?

Tilatessasi 10 000Mbit/s valokuitunopeuden, on hyvä tarkistaa, että kotona on kaikki valmiina supernopeaa yhteyttä varten.

Lounea Valokuitu 10G

10 gigan nopeudella pelit latautuvat nopeasti - Niklas testaa Lounean yhteyttä

Salolainen lukiolainen Niklas Sahakangas on ollut yksi 10 gigan yhteyden kokeiluasiakkaamme. Niklas on testannut tehoyhteyttä FPS-pelien ja opiskelun puitteissa.

10G asiantuntija

10G on muutakin kuin hifistelyä - tähän tarvitset järeitä yhteyksiä jo aivan kohta

Tänä päivänä jo tuhannet asiakkaamme ovat valinneet nopeimman yhteyden kotiin. Mihin tarvitaan 10G:n yhteyksiä? Lue asiantuntijamme Timon blogi aiheesta.

Valokuitu on ylivoimainen

 • Kapasiteetti ei lopu kesken. Nauti viihteestä, tee etätöitä, pelaa verkkopelejä, valokuitu palvelee sinua tarpeesi mukaan. Vain valokuitu mahdollistaa jopa 10 gigan internetyhteyden. 
   
 • Valokuitu on tutkimustenkin mukaan häiriöttömin vaihtoehto. Valokuitu ei häiriinny naapurien netin käytöstä ja on muutenkin luotettava vaihtoehto. (Finnet Valokuitututkimus 2021) 
   
 • Mahdollistaa kaikki tulevaisuuden palvelut.

10G:n yhteys on ylivoimaisen nopea - Näin latautuu 4K-elokuva

Testiasiakkaamme Markus Järvinen kommentoi 10G:n yhteyttä pari vuotta sitten

Useimmin kysytyt kysymykset 10G:stä

Mikä 10G?

 • 10 gigan eli 10 000M nettinopeus tuo Internetin ihmeet kotiisi yhdessä hujauksessa. Teoriassa nopeus mahdollistaa 400 yhtäaikaista 4K resoluution streamia esim. Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalvelusta.

Haluan yhteyden, minkälaiseen asuntoon se on saatavilla?

 • Nopeus voidaan toimittaa kaikkiin Lounean valokuituliittymiin, jossa valokuitu on asennettu kotiin tai asuntoon asti (FTTH).

Onko 10G-liittymä saatavilla taloyhtiöasuntoon?

 • Nopeus tulee saataville niihin taloyhtiöasuntoihin, joissa taloyhtiön sisäverkon kaapeloinnissa käytetään valokuitua. 10Gb nopeus ei ole saatavilla esim. taloyhtiökohteissa, joissa valokuitu on tuotu kellariin (FTTB) ja josta huoneistoihin jatketaan kuparikaapelilla.

Minkälaisen kuitupäätteen tarvitsen 10G:n yhteyttä varten?

 • Lounea asentaa 10Gb tilaavalle asiakkaalle yhteensopivan kuitupäätteen. Laitteessa on 1kpl 10Gb ethernet (siltaava).
 • Suosittelemme tietoturvan takia erillisen reitittimen ja/tai palomuurin käyttöä. Muut laitteen portit ovat 1Gb ethernet.
 • Lounean 10Gb kuitupäätteet ovat Genexis XGX tai Genexis XGS2310.

Minkälaisen reitittimen tarvitsen 10G:n yhteyttä varten?

 • Tarvitset reitittimen, jossa on 10Gb Ethernet liittimet niin WAN, kuin LAN puolella. Langattoman WiFi verkon osalta suosittelemme hankkimaan laitteen, joka tukee WiFi 6 standardia. Huomioithan kuitenkin, että langattomissa verkoissa tapahtuu häviötä hyvin lyhyilläkin välimatkoilla ja sen toimivuuteen vaikuttavat monet muutkin asiat, kuten radioverkon häiriöt.

Minkälaisilla laitteilla voin käyttää 10G:n yhteyttä?

 • Yhteys toimii kaikilla Internettiin kytkeytyvillä laitteilla. Mikäli halutaan suorittaa nopeustestistä mahdollisimman hyvä tulos, tarvitset esim. tietokoneen, jossa on 10Gb Ethernet-portilla varustettu verkkokortti ja tietokone on muilta ominaisuuksiltaan tehokas (muutakin suorituskykyä vaaditaan parhaimman nopeustestituloksen suorittamiseksi).

Minkälainen sisäverkkotekniikka vaaditaan?

 • Suosittelemme vähintään CAT6a kaapelointia.