Hyppää pääsisältöön
Front page
13.3.2023
Tags:
Asiakastarina
valokuitu
Pientalot
Yksityisille

Lounea Valokuitu pitää Heinosten arjen rullaamassa

Lounea Valokuitu pitää Heinosten arjen rullaamassa

Varsinaissuomalaisessa Kaarinan kaupungissa asuvat Juuso ja Laura Heinonen valitsivat kotiinsa Lounea Valokuidun. Nettiyhteys pyörittää nelihenkisessä perheessä jopa kymmeniä laitteita – samanaikaisesti ja sujuvasti.


Kun Heinoset muuttivat omakotitaloon vuonna 2019, kiinteä netti tuntui ainoalta järkevältä vaihtoehdolta, Juuso Heinonen kertoo.

”Kokemukseni langattomista ja liikkuvista laajakaistoista olivat epätasaisia”, hän avaa.

”Käytämme nettiä etätyöhön, pelaamiseen ja teräväpiirtovideoiden katseluun, ja toimintavarmuus on tärkeää. Työhöni saattaa kuulua vaikkapa suurten videotiedostojen siirtämistä.”

 

Kaapeli maahan ja johto kotiin

Lounea oli yrityksenä uusi tuttavuus, mutta kysymyskierros kavereilta ja Lounea Valokuidulle myönnetty Avainlippu-merkki saivat luottamuksen heräämään. Pian Heinoset solmivatkin sopimuksen supernopeasta 250/50mbps nettiyhteydestä.

Valokuidun asennus kävi sukkelammin kuin Heinonen odotti. Ensin Lounean työntekijät saapuivat tutustumaan pihaan ja katsomaan, mistä verkkokaapelit vedetään sisään taloon. Lopulta hyvä paikka löytyi: johto ujutettaisiin talon yläpohjan läpi eteiseen. Myöhemmin kaivuri kaivoi kaapelille kulkureitin pihamaahan.

Nyt eteisen päätelaitteesta supernopea langaton netti välittyy tukiaseman vauhdittamana koko kotiin. Internetiin on kytketty toistakymmentä laitetta, ja kaksi- ja nelivuotias jälkikasvukin on löytänyt striimattavat lastenohjelmat, mutta yhteys ei ole pätkinyt.

”Lasten netinkäyttö tuskin tulee ainakaan vähenemään”, Heinonen naurahtaa.

 

Laitteiden määrä kasvaa jatkuvasti

Heinosilla verkkoon on kytketty useita langattomia, etäohjattavia tai asioiden internetiä (IoT) hyödyntäviä laitteita, kuten ilmalämpöpumppu, lämpötilasensorit sekä wifi-ovikello ja -pistorasiat.

”Moni ei välttämättä ajattele niin pitkälle tulevaisuuteen, että pohtisi nettiin kytkettyjen laitteiden määrää. Esimerkiksi turva- ja etäohjausjärjestelmät tulevat lisääntymään huomattavasti, ja niiden käyttö vaatii vakaata yhteyttä”, kiinteistövahinkojen korjausalalla palvelupäällikkönä työskentelevä Heinonen sanoo.

Heinosten perhe on kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen Lounea Valokuituun. Teknisen toimintavarmuuden lisäksi – vikatilanteita on kertynyt yksi kappale neljässä vuodessa – laskutus on ollut selkeää ja asiakaspalvelu on vastannut nopeasti puhelimeen, jos jotain kysyttävää on ilmennyt.

Netti on tehnyt arjen netinkäytöstä niin sulavaa, että pientä lisätuunausta harkitaan jo.

”Jos hankimme toisen tukiaseman, langaton verkko ulottuu pihan terassille. Etätyö auringon lämmössä kuulostaa aika houkuttelevalta”, Heinonen myhäilee.


Kiinnostaako sinuakin jättää yhteysongelmat pysyvästi historiaan? Tutustu Lounea Valokuidun tarjontaan alueellasi osoitteessa lounea.fi/valokuitu!