Salosta Suomen älykkäin kaupunki – Salon kaupunki, Lounea ja Huawei allekirjoittivat yhteistyösopimuksen älykaupunkihankkeesta

yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuus

Salon kaupunki, Lounea ja Huawei Technologies ovat tänään 14.11.2018 allekirjoittaneet Smart City Expossa Barcelonassa aiesopimuksen (MoU) älykaupunkihankkeesta, jonka myötä Salosta halutaan luoda Suomen älykkäin kaupunki. Yhteistyön tarkoituksena on löytää konkreettiset keinot, kuinka Salosta voidaan rakentaa esimerkki muille saman kokoluokan kaupungeille, joissa luotua älykaupunkihanketta voidaan myöhemmin hyödyntää.

 

”Ainoa todellinen vaihtoehto tulevaisuuden kaupungeille on tähdätä älykaupungiksi. Tämän on Salon kaupunki linjannut myös omassa keväällä hyväksytyssä strategiassaan. Me haluamme olla älykäs kaupunki kaupunkilaisille ja henkilöstölle sekä älykäs kumppani yrityksille, tutkimuslaitoksille ja muille sidosryhmille, kommentoi kaupunginjohtaja Lauri Inna juuri solmittua aiesopimusta.

 

Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo, että yhteistyö Salon kaupungin ja Huawein kanssa on Lounealle tärkeä mahdollisuus olla mukana kehityksen kärjessä.

 

”Lounea on sijoittanut omalla toimialueellaan jo 80 miljoonaa euroa kuituverkkoihin. Älykaupungeille valokuitu on toiminnan edellytys ja Lounealla on valmiit tietoliikenneyhteydet suuressa osassa toimialuettaan. Esimerkiksi Salon alueella 84 prosentille asukkaista voidaan jo nyt tarjota valokuituyhteydet. Ensi vuoden loppuun mennessä jo 90 prosenttia Salosta on rakennettu”, Viitanen kertoo. ”Lounean rooli yhteistyössä on tarjota älykaupunkiratkaisuille palvelut. Tavoitteenamme on löytää konsepti, jota voimme tulevaisuudessa hyödyntää myös muissa toimialueemme kunnissa ja kaupungeissa.”

 

Maailman johtaviin tieto- ja viestintäteknologiayhtiöihin lukeutuva Huawei on kehittänyt älykaupunkiratkaisuja jo yli 160 kaupunkiin maailmalla.

 

”Huaweille Salon kanssa allekirjoitettu yhteistyösopimus on hyvin merkittävä, ja tuomme tähän kaiken osaamisemme jo toteutetuista älykaupungeista. Yhtiön ylin johto on ollut mukana yhteistyösopimuksen valmistelussa ja hyvin sitoutunut yhteiseen tavoitetilaan.”, kertoo Huawein Enterprise Business Groupin maajohtaja Mika Aarnikka. ”Haluamme näyttää, miten modernia kaupunkia voidaan johtaa teknologiaa hyödyntäen.”

 

Lisätietoja:

Lauri Inna, kaupunginjohtaja, Salo, 044 778 2001

Veli-Matti Viitanen, toimitusjohtaja, Lounea Oy, 050 1526

Mika Aarnikka, maajohtaja, Huawei Technologies, Enterprise Business Group, 040 834 6569