Hyppää pääsisältöön
Front page

Louneas fibernät nu äntligen till Korsholm

Behovet av optisk fiber har väckts i Finland och tiotusentals hushåll byter internetanslutning hemma till optisk fiber. Hushållens och företagens dataöverföringsbehov kommer att fortsätta växa under de kommande åren, och en optisk fiberanslutning kommer att vara den enda hållbara och ansvarsfulla lösningen i årtionden framöver.

Louneas strategiska mål är att göra Louneas optiska fibernät tillgängligt för så många finländare som möjligt, och nu har försäljningen av Louneas optofiberabonnemang inletts på Korsholm. Första området som oppnas till försäljning i Korsholm är Smedsby.  Möjligheten att ansluta till ett optofibernät erbjuds både konsumenter och företag. Ordningen på de andra områden som ska säljas, eller byggas, väljes enligt efterfrågan, så nu har invånarna i området en stor möjlighet att påverka situationen i sitt eget område.

Optisk fiber är ett miljövänligt alternativ

Optisk fiber är ett miljövänligt alternativ och möjliggör snabbare och effektivare dataöverföring, vilket minskar energiförbrukningen och utsläppen.  Enligt en konsumentundersökning som Finnet-föreningen beställde i slutet av 2022 anser tre av fyra finländare att optisk fiber är ett miljövänligt val.

– Hushållen använder ett brett utbud av tjänster samtidigt på många olika terminaler, så fungerande teleförbindelser är lika viktiga idag som till exempel el och vatten. Välfungerande internetuppkopplingar är också en förutsättning för allt fler företags verksamhet. Optisk fiber är ett ansvarsfullt val som kommer att lösa dina onlinebehov i årtionden framöver, säger Harri Suokko.

Många konsumenter vill idag göra små förändringar som gör att de kan leva lite mer ansvarsfullt och med lägre utsläpp. Att välja optisk fiber är det enklaste sättet att säkerställa en tillförlitlig nätverksanslutning och minska onödig körning, säger Suokko.

Lounea har en lång historia inom byggandet av fiberoptiska nät

Louneas helt finska optiska fiberanslutning är allt fler finländares val som den primära telekommunikationsförbindelsen för sina hem och företag. Louneas fiberoptiska nät når redan över 160 000 hem och når uppskattningsvis över en kvarts miljon finländare. Byggandet av optiska fibernät har varit Louneas strategiska val sedan 2007, då Lounea började investera kraftigt i byggandet av ett optofibernät. Hittills har Lounea investerat över 150 miljoner euro i optisk fiberinfrastruktur i hela landet, och Louneas optiska fibertjänster används redan i 40 kommuner.

– Vi har en lång historia och stor erfarenhet av att bygga optofibernät. Som den snabbast växande optofiberoperatören i Finland fortsätter vi att satsa stort på byggandet av optofibernät, och vårt mål under de närmaste åren är att göra Louneas optiska fibernät tillgängligt för så många finländare som möjligt", säger Suokko.

En lång historia inom optofiberkonstruktion garanterar högkvalitativa och smidiga processer från grävning av optisk fiber till användning av tjänster. Vårt nätverks tillförlitlighet är 99,99 % och vi har också mycket nöjda kunder år efter år, fortsätter Suokko.

Ytterligare information:
Harri Suokko
Tel.  050 2608
harri.suokko@lounea.fi
lounea.fi/korsholm