Lounean suunnittelijat ajavat kaasuautolla

Lounean kaasuauto

Lounea otti käyttöön kaasuauton Forssan toimipisteessään. Kaasuautoa käyttävät pääosin suunnittelutehtävissä toimivat työntekijät. Vastuu ympäristöstä on osa Lounean yhteiskuntavastuuohjelmaa.
 

Yhteiskuntavastuu on osa Lounean strategiaa. Yksi yhteiskuntavastuun avainteemoista Lounealla on vastuu ympäristöstä. Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttäviin autoihin siirtyminen on yksi Lounean ympäristöteoista.

– Meille on tärkeää pitää huoli ympäristöstämme, ja haluammekin tehdä jatkuvasti entistä parempia valintoja ympäristömme parhaaksi, kertoo toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen. – Tällä hetkellä yrityksessämme on käynnissä useita hankkeita ympäristön hyväksi. Selvitämme muun muassa vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöä toiminnoissamme, Viitanen jatkaa.

Kaasuauto on ympäristöystävällinen vaihtoehto

Kaasuauto on yksi päästöttömimmistä vaihtoehdoista autoiluun. Biokaasu on polttoaineena täysin päästötön ja maakaasukin synnyttää 20-30 prosenttia vähemmän hiukkaspäästöjä muihin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. Sähköautokaan ei ole välttämättä hiilineutraali vaihtoehto, joten kaasuauto käy myös vaihtoehtona sähkölle.

Lounea kerää kokemuksia kaasuauton käytöstä. Tavoitteena on vaihtaa tulevaisuudessa muitakin yrityksen autoja vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttäviin kulkuneuvoihin.