Lounea vaihtaa uusiutuvaan energiaan

Aurinkopaneelien asennus Tehdaskadun kiinteistöön

Lounea on siirtynyt käyttämään toiminnassaan uusiutuvaa energiaa. Ympäristö on osa Lounean yhteiskuntavastuuohjelmaa, jonka tavoitteena on muun muassa hiilijalanjäljen pienentäminen. Lounea teki sopimuksen salolaisen Areva Solarin kanssa aurinkoenergiaratkaisusta sekä valitsi sähkökumppaniltaan Vantaan Energialta tuulisähkön.

 

Lounealla uskotaan uusiutuvaan energiaan. Toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo, että syyskuun alusta alkaen sähkökumppanilta, Vantaan Energialta, ostetusta sähköstä 100 % on tuulisähköä. Lisäksi Lounea on aloittanut toimipisteiden ja laiteasemien varustamisen aurinkoenergiaratkaisuilla.

–Tulemme varustamaan tulevaisuudessa kaikki toimipisteemme ja laiteasemamme niihin sopivilla aurinkoenergiaratkaisuilla. Arvioimme aurinkoenergian tuovan meille huomattavan energiansäästön, Viitanen kertoo.

 

Lounea on aloittanut laitetilojen osalta Säkylästä. Säkylän laitetila on ensimmäinen, jossa on aurinkopaneelit katolla. Lisäksi Lounean Salon toimipiste Tehdaskadulla sai katolleen yhteensä 84 kappaletta SaloSolar-aurinkopaneelia. Pelkästään Salon toimipisteen aurinkoenergiaratkaisu tuottaa vuodessa noin 26 450 kWh sähköä. Määrällisesti puhutaan noin kolmen suomalaisen, keskivertoisen kotitalouden vuosikulutuksesta.

 

–Nykypäivänä jokainen vastuunsa tunteva yritys miettii myös ympäristöasioita. Ympäristö on tärkeä osa yhteiskuntavastuuohjelmaamme, joka on kirjattu osaksi strategiaamme, toteaa Viitanen.


Lisätietoa:

Veli-Matti Viitanen, toimitusjohtaja
puh. 050 1526, veli-matti.viitanen@lounea.fi