Lounea ostaa Valokaista osuuskunnan liiketoiminnan

Lounea ja Valokaista osuuskunta ovat allekirjoittaneet 29.12.2022 sopimuksen, jolla Lounea ostaa Valokaista osuuskunnan liiketoiminnan. Liiketoimintakaupassa Lounealle siirtyy osuuskunnan rakentamana valokuituverkko asiakkuuksineen. Liiketoimintakauppa vahvistaa edelleen Lounean paikallisuutta Etelä-Pohjanmaalla.

Valokaista osk perustettiin vuonna 2004 rakentamaan Halkosaari, Kitinoja ja Malkamäki kylien alueelle valokuituverkko nopeiden yhteyksien saamiseksi myös maaseudulle. Valokaista osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Keijo Kitinoja kertoo, että verkkoa on hallittu ja kehitetty itsenäisesti talkoovoimin lähes 20 vuotta.

- Lounealla on pitkä kokemus valokuituverkoista ja haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat yhteydet. Odotammekin innolla alkavaa yhteistyötä Lounean kanssa. Hyvät yhteydet ovat merkittävä vetovoimatekijä maaseudulle ja lisäävät kylän elinvoimaa sekä houkuttelevuutta. Löysimme Lounean kanssa hyvän ratkaisun liiketoiminnan jatkamiselle osuuskunnan jäsenille ja samalla verkon laajentamiselle lähialueille, Kitinoja jatkaa.

Lounean aluejohtaja Harri Suokko kertoo, että Lounean tavoitteena on vahvistaa Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan veto- ja elinvoimaa tuomalla nopeat ja luotettavat tietoliikennepalvelut kotitalouksien ja yrityksien käyttöön myös keskustataajamien ulkopuolisille alueille. Lounean investoinnit Etelä-Pohjanmaan valokuituhankkeisiin lähestyvät 10 miljoonan euron suuruusluokkaa ja Lounean valmis valokuituverkko alkaa olla saatavilla jo lähes kaikille Seinäjoen kantakaupungissa.

- Kiitämme luottamuksesta ja jatkamme Valokaista osuuskunnan aloittamaa työtä. Valokaista osuuskunnan rakentaman kuituverkon alueella on 500 asuinkiinteistöä ja verkko ulottuu myös naapurikylien laidalle. Kysyntää kuituverkoille on tullut esiin viimeisen vuoden aikana ja siksi Lounea avaa nyt liittymämyynnin alueella, Suokko kertoo.

 

Lounea on edelläkävijä valokuitumarkkinassa

Täysin kotimaisella Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisesta. Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa yli 150 miljoonaa euroa ja Lounean liittymän piirissä on jo yli 100 000 asiakasta. Lounea toi vuonna 2021 tarjolle Suomen ensimmäisenä 10 gigan nopeudet kotiasiakkaille ja samana vuonna koko laajakaistatarjonta tuli symmetriseksi (nopeus on sama kotiin ja kodista nettiin).

 

Lisätiedot:

Harri Suokko, aluejohtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi 

Keijo Kitinoja, puheenjohtaja
050-5934295
keijo.kitinoja@valokaista.fi