Hyppää pääsisältöön
Front page

Lounea kiihdyttää ensimmäisenä Suomessa valokuituverkkonsa 50Gbitin ultranopeuteen

Lounean teknologiajohtaja Riku Päärni esiintyi kuluvalla viikolla Barcelonassa maailman suurimmassa ja vaikutusvaltaisimmassa tietoliikennealan tapahtumassa MWC Barcelonassa. Puheenvuoro oli samalla Lounean lähtölaukaus kohti seuraavan sukupolven verkkoteknologiaa; Lounea aloitti ensimmäisenä suomalaisena teleoperaattorina matkan kohti jopa 50Gbitin ultranopeaa valokuituverkkoa.

Lounean vahva edelläkävijyys valokuituverkoissa on huomattu myös maailmalla ja Lounean teknologiajohtaja Riku Päärni kutsuttiin esiintymään Barcelonassa järjestettävään MWC Barcelona –tapahtumaan, joka on maailman suurin ja vaikutusvaltaisin tietoliikennealan tapahtuma. Lounea jatkaa vahvassa edelläkävijän roolissa valokuitumarkkinassa ja on nyt aloittanut matkansa kohti seuraavan sukupolven verkkoteknologiaa. Lounean tavoitteena on kiihdyttää valokuituverkkonsa nopeus jopa 50Gbitin ultranopeuteen. Kehityspolku kohti 50GPON verkkoja on maailmanlaajuisestikin vasta alkamassa ja Lounea on ensimmäinen Suomessa, joka on startannut tämän matkan.

Kyseessä on ns. 50GPON teknologia, joka tulee lähivuosien aikana viisinkertaistamaan jo nyt käytössä olevan sekä tulevien verkkojen suorituskyvyn. Tämä uusi teknologia tulee myös entisestään pienentämään jo nyt erittäin alhaisia valokuituverkon viiveitä.

 -  Rakennamme todellisia tulevaisuusvarmoja verkkoja. Kuituverkkojen kehittämiselle on suuri ja kasvava tarve koska uudet käyttökohteet kasvattavat tiedonsiirron suorituskykyvaatimuksia. Valokuitu on ylivoimainen muihin verkkoteknologioihin verrattuna. Laitepäivityksien avulla kerran kotiin rakennetun valokuituyhteyden teho voidaan kiihdyttää uusiin nopeuksiin yhä uudelleen ja uudelleen. Emme ole lähelläkään vielä itse valokuidun maksimisuorituskykyä, joka on tuhansia, ehkä miljoonia kertoja vielä nopeampi, kertoo Lounean teknologiajohtaja Riku Päärni.

Lounea on investoinut valokuituinfraan valtakunnallisesti yli 150 miljoonaa euroa ja verkko tavoittaa jo neljännes miljoona suomalaista. Suomen nopeimmat, symmetriset 10Gbitin, kotiyhteydet Lounea lanseerasi jo vuonna 2021. Maailman johtavat nopeustestipalvelut ovat rankanneet Lounean valokuidun parhaaksi Suomen kiinteissä verkoissa useita kertoja.

 - Haluamme tarjota asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa parhaita mahdollisia kokemuksia palvelujemme parissa. Parhaana mittarina toimivat tyytyväiset asiakkaamme, joilta saamamme palaute on vuodesta toiseen poikkeuksellisen korkealla tasolla,  Päärni jatkaa.

  

Lisätiedot:
Riku Päärni, Teknologiajohtaja / CTO
+358  44 7733471
riku.paarni@lounea.fi