Hyppää pääsisältöön
Front page

Lounea jatkaa valokuituverkon rakentamista Ilmajoen keskustassa ja suunnittelee valokuituverkon laajentamista myös Ilmajoen kyliin – toteutuminen on alueen asukkaiden käsissä

Kotimainen valokuituyhtiö Lounea on aloittanut valokuituverkon rakentamisen Ilmajoen keskustassa ja suunnittelee valokuituverkon laajentamista myös Ilmajoen kyliin. Rakentamisen ehtona on, että verkkoon liittyy riittävä määrä kiinteistöjä sekä, että rakentamiselle myönnetään tukea Maaseuturahaston laajakaistatuesta.

Valokuidun tarpeellisuuteen on herätty Suomessa ja kotien tiedonsiirtotarpeet tulevat vain kasvamaan tulevien vuosien aikana. Etätyö on tullut jäädäkseen ja nykyisin suuri osa ihmisistä myös opiskelee ja käyttää palveluita verkon yli. Toimivat nettiyhteydet ovat myös yhä useamman yrityksen toiminnan edellytys. Muutos vaatii sekä kuluttajien että yritysten näkökulmasta vakaita ja tehokkaita yhteyksiä. Ainoa toimiva ja vastuullinen ratkaisu on valokuituyhteys, joka takaa toimivat yhteydet kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Valokuituyhtiö Lounea suunnittelee nyt valokuituverkon laajentamista Ilmajoen kyliin.
- Tarvetta toimiville yhteyksille on myös Ilmajoen kylissä ja merkkinä siitä ovat kymmenet, jo tulleet tilaukset, kertoo Lounean aluejohtaja Harri Suokko. Verkon rakentuminen on nyt alueen asukkaiden käsissä. Toivottavasti saamme tarpeeksi monta kiinteistöä mukaan, sillä tämä on ainutkertainen tilaisuus parantaa alueen elinvoimaa modernilla valokuituverkolla, Suokko jatkaa.

Lounea toteuttaa valokuituverkon Ilmajoen kyliin mikäli valokuituverkkoon saadaan riittävästi liittyjiä ja hankkeelle myönnetään tukea Maaseuturahastosta. Alueelliset tilaajarajat ovat Huissinkylä (Alue 1) 60 kpl, Könni-Munakka (Alue 2) 158 kpl ja Pojanluoma-Tuomikylä (Alue 3) 106 kpl. Myyntiaika jatkuu 25.6.2023 saakka, jonka jälkeen tarkastellaan riittääkö liittyjien määrä hankkeen toteutukseen yhdessä laajakaistatuen kanssa. Verkko rakennetaan alueelle 2024-2025, jos alueilta saadaan riittävästi tilauksia. Liittymä myydään pelkästään verkkomyyntinä osoitteesta www.lounea.fi/ilmajoenkylat. Osoitteesta löytyvät myös lisätiedot mm. myyntialueiden kartat, liittymähinta sekä palveluiden hintoja.

 

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisessa

 Kotimainen valokuituyhtiö Lounea jatkaa voimakasta kasvuaan ja investoi jälleen tulevana kautena merkittävästi valokuituverkkonsa laajentamiseen. Tämän rakentamiskauden jälkeen Lounean valokuituverkko yltää jo yli 210 000 osoitteeseen ja tavoittaa noin puoli miljoonaa suomalaista. Lounean valokuituverkko on yksi Suomen suurimmista ja sen laajentaminen tuo mutkattoman digiarjen kymmenille tuhansille asiakkaille ympäri Suomea. Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo yli 15 vuoden ajan ja investoinut vuoden 2010 jälkeen valokuituverkkoihin noin 150 miljoonaa euroa. Yhtiö on Suomen suurin ja nopeimmin kasvava valokuituoperaattori kuitukotiin markkinassa ja neljänneksi suurin tietoliikenneoperaattori.

 Lounea on saavuttanut huippukorkean asiakastyytyväisyyden vuodesta toiseen, mikä on yksi syy sen nopeaan kasvuun ja menestykseen valokuituverkkojen rakentamisessa. Lounean valokuituverkko mahdollistaa nopean ja luotettavan nettiyhteyden asiakkaille joka on tärkeä osa kodin sujuvaa digiarkea.

 

Lisätiedot:

Harri Suokko, aluejohtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi

lounea.fi/ilmajoenkylat