Hyppää pääsisältöön
Front page

Lounea on aloittanut valokuidun myynnin Lahdessa

Sadat Nastolan kodit saavat tänä vuonna käyttöönsä Lounea Valokuidun ja kysyntää huippunopeille yhteyksille on ollut myös muilta asuinalueilta. Yhtiö suunnittelee nyt verkon laajentamista Lahden alueella.

Valokuidun tarpeellisuuteen on herätty Suomessa ja kymmenet tuhannet kotitaloudet ovat vaihtamassa kotinsa nettiyhteyden valokuituun. Kotien ja yrityksien tiedonsiirtotarpeet tulevat kasvamaan edelleen tulevien vuosien aikana ja valokuituyhteys on ainoa toimiva ratkaisu kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Valokuidun saatavuudessa on Suomessa kuitenkin vielä suuria eroja alueen ja asuinrakennustyypin mukaan. Lounean strategisena tavoitteena on tuoda Lounean valokuituverkko mahdollisimman monen suomalaisen ulottuville ja nyt valokuituliittymien myynti on aloitettu Lahdessa. Mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon tarjotaan sekä kuluttajille että yrityksille. Toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden kiinnostuksen mukaan ja Lounean tavoitteena on käynnistää valokuidun rakentaminen jo kuluvan vuoden aikana.

- Kotitalouksissa käytetään monenlaisia palveluita yhtäaikaisesti monilla eri päätteillä, joten toimivat tietoliikenneyhteydet ovat nykyään yhtä tärkeä elementti kuin esimerkiksi sähkö ja vesi. Toimivat nettiyhteydet ovat myös yhä useamman yrityksen toiminnan edellytys. Valokuitu on ainoa nettiratkaisu, joka ratkaisee nettitarpeet vuosikymmeniksi eteenpäin. Lounean valokuitu mahdollistaa tehokkaat ja symmetriset nettiyhteydet aina 10 Gbit/s nopeuteen saakka,  sanoo Lounean johtaja Jarno Laitinen.

– Rakennettavien alueiden järjestys syntyy kysynnän mukaan, joten nyt Lahden asukkailla on oiva mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa tilanteeseen. Valokuidun saa nyt kotiinsa helposti ”avaimet käteen” –toimituksella ilman liittymismaksua ja piilotettuja kertakustannuksia, Laitinen jatkaa.

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisessa

Lounean nopea ja täysin kotimainen valokuituliittymä on entistä useamman suomalaisen valinta kodin ja yrityksen ensisijaiseksi tietoliikenneyhteydeksi. Lounean valokuituverkko yltää jo yli 100 000 kotiin ja tavoittaa arviolta yli neljännesmiljoona suomalaista. Valokuituverkkojen rakentaminen on ollut Lounean strateginen valinta vuodesta 2007 alkaen, jolloin Lounea aloitti voimakkaan panostuksen valokuituverkon rakentamiseen. Tähän mennessä Lounea on investoinut valokuituinfraan valtakunnallisesti yli 150 miljoonaa euroa ja Lounean valokuitupalvelut ovat käytössä jo 40 kunnassa.

– Meillä on pitkä historia ja vahvaa kokemusta valokuituverkkojen rakentamisesta. Suomen nopeimmin kasvavana valokuituoperaattorina, tulemme jatkossakin panostamaan voimakkaasti valokuituverkkojen rakentamiseen ja lähivuosien tavoitteemme on tuoda Lounean valokuituverkko mahdollisimman monen suomalaisen ulottuville, kertoo Laitinen. Pitkä historia valokuiturakentamisessa takaa laadukkaat ja sujuvat prosessit valokuidun kaivuista palveluiden käyttöön. Meillä on myös tutkitusti huipputyytyväiset asiakkaat, jatkaa Laitinen.

 

Lisätiedot:
Jarno Laitinen
puh. 040 517 0121
jarno.laitinen@lounea.fi