Lounea aikoo rakentaa valokuidun Imatralle – myynti on aloitettu alueella

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea, aikoo rakentaa valokuidun Imatralle. Lounea kartoittaa valokuitukiinnostusta Imatralla ja valitsee toteutettavat alueet asukkaiden kiinnostuksen mukaan. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv -palvelun.


Lounean johtajan Ari Ringborgin mukaan valokuitu takaa luotettavan ja vakaan nettiyhteyden niin kotitalouksiin kuin yrityksiinkin.

–Tarjoamme valokuidulla tehokkaat, jopa 10 000Mbit (10Gbit/s) internetnopeudet symmetrisinä, eli internetyhteyden liikenne kulkee samalla nopeudella laitteista sisään ja ulos. Symmetrisyydestä on hyötyä muun muassa kotona työskentelyssä ja opiskelussa, sanoo Ringborg.

 

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkoihin investoinnista

Lounea on investoinut viime vuosina vahvasti valokuituverkkoihin. Vakavarainen Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa jo yli 100 miljoonaa euroa.  

–Olemme rakentaneet valokuituverkkoja jo lähes viidentoista vuoden ajan. Tällä hetkellä meillä on noin 60 000 valokuituasiakasta ja kasvu jatkuu voimakkaana. Aloitimme valokuidun myynnin Lappeenrantaan syksyllä ja hyvän kysynnän vuoksi tuomme valokuidun nyt myös Imatralle kilpailukykyisillä hinnoilla, Ringborg toteaa.  

 

Ringborg kehottaa imatralaisia ilmoittamaan kiinnostuksensa valokuituun Lounean nettisivuilla www.lounea.fi/imatra

 

Lisätiedot: 

Ari Ringborg

aluejohtaja
puh. 044 773 3700
ari.ringborg@lounea.fi  

Lounea on täysin kotimainen toimija, meillä on lähes 20 000 yksityisomistajaa ja kotimaista kunta- ja yhteisöomistajaa. Meillä on kokemusta valokuituverkkojen rakentamisesta lähes 15 vuoden ajalta. Olemmekin investoineet jo yli 100 miljoonaa euroa valokuituverkkoihin Suomessa. Lounea on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tuo kuluttajille laajasti 10 000 megan eli 10 gigan internetyhteyden. Kymmenet tuhannet asiakkaamme ovat tutkitusti tyytyväisiä meiltä saamaansa palveluun. Lounean valokuidulle on myönnetty Avainlippu-merkki.