Lounea rakentaa valokuituyhteydet Säkylään - kunta tukee valokuituverkkojen rakentamista

Säkylän kunta päätti tukea valokuidun rakentamista kuntaan. Säkylän kunnanhallitus päätti joulukuussa lähteä Satakuntaliiton toteuttamaan Laajakaista kaikille 2015 -hankkeen kilpailutukseen. Satakuntaliiton kilpailutuksessa valokuituverkon toteuttajaksi valittiin Lounea. Hankkeessa Säkylän kunta ja valtio tukevat kumpikin verkon rakentamista 33 % osuudella. Lounea pyrkii aloittamaan verkon rakennustyöt jo keväällä 2019, jos valokuidulle löytyy riittävästi kiinnostusta kuntalaisilta.

 

Valokuitu on pienen kunnan etu

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kertoo, että Säkylän alueella on ollut puutteita laajakaistayhteyksien nopeudessa ja luotettavuudessa.

–Toimivat nettiyhteydet on kunnalle yksi vetovoimatekijä. Tämä hanke oli Säkylälle oiva tilaisuus saada ratkaistuksi nettiyhteyksiin liittyvät haasteet yrityksille ja kotitalouksille, toteaa Mäenpää.

Lounean uusista alueista vastaava Aki Linnakoski sanoo, että valokuituverkon rakennustyöt pyritään aloittamaan jo keväällä 2019. – Tulemme järjestämään Säkylässä kuntalaisille ja taloyhtiöiden isännöitsijöille ja hallitusten puheenjohtajille infotilaisuuden aiheesta tammikuussa. Nyt jo kuntalaiset voivat kertoa kiinnostuksestaan valokuituun nettisivuillamme. Kun ilmoittaa kiinnostuksestaan alkuvaiheessa, varmistaa valokuidun saannin ensimmäisten joukossa, toteaa Linnakoski.

Linnakoski muistuttaa myös taloyhtiöitä käsittelemään valokuituverkkoon liittymistä kevään 2019 yhtiökokouksissa. – Kun päätökset verkkoon liittymisestä saadaan kesäkuun loppuun mennessä, saamme taloyhtiön palveluiden piiriin vielä tänä vuonna.

 

Luotettava valokuitu palvelee yrityksiä ja kuluttajia

Valokuitu on tehokas ja luotettava nettiyhteys, joka mahdollistaa monien hyviä yhteyksiä tarvitsevan palvelun käytön. Nykypäivänä toimivat nettiyhteydet ovat monen yrityksen toiminnan edellytys, ja kotitalouksissakin käytetään monenlaisia palveluita aina viihteestä asiointiin netin kautta. Valokuitu on sijoitus kiinteistöön ja takaa pitkäaikaisen ratkaisun muuttuvassa maailmassa, sillä valokuidun kapasiteetti palvelee suuriakin nopeuksia rasittumatta.

Kuntalaiset voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan valokuituun nettisivuillamme 

 

Lisätietoa:
Aki Linnakoski, myyntipäällikkö, Lounea
puh. 044 773 3727

aki.linnakoski@lounea.fi

Teijo Mäenpää, Säkylän kunnanjohtaja

puh. 044 517 1012

teijo.maenpaa@sakyla.fi