Lounea päätti ensimmäiset valokuidun rakennusalueet Lappeenrannassa

Kotimainen tietoliikennetalo, Lounea, aloitti valokuidun eli kiinteiden internetyhteyksien myymisen kotitalouksille ja yrityksille Lappeenrannassa syksyllä. Kysyntä on ollut vilkasta ja nyt päästäänkin julkistamaan ensimmäisiä rakennusalueita. Valokuitu on luotettava internetyhteys, joka ei häiriinny ympäristön internetin käytöstä tai sääilmiöistä.


Lounean johtaja Ari Ringborg kertoo, että Lappeenrannassa on otettu Lounea hyvin vastaan ja valokuitu on herättänyt runsaasti kiinnostusta.

–Lappeenrannassa on selkeä tilaus vakaalle ja tehokkaalle internetyhteydelle. Valokuitu mahdollistaa raskaammankin netin käytön sekä esimerkiksi kaapeli-tv -palvelun. Tarjoamme tänä päivänä asiakkaille internetyhteyksiä aina 10 000 Mbit/s saakka ja yhteydet ovat symmetrisiä eli data kulkee laitteista sisään ja ulos samalla nopeudella, toteaa Ringborg.
 

Rakennusalueita päätetty – uusia julkaistaan, kun tilausmäärät täyttyvät

Ensimmäiset alueet, jotka on päätetty rakennettaviksi löytyvät muun muassa Parkkarilan, Tirilän ja Onnelan alueilta. Näiltä alueilta tilauksia on tullut eniten. Tämän lisäksi muillakin alueilla on ollut runsaasti valokuitukysyntää, ja lähellä toteuttamispäätöstä ovat myös alueet muun muassa Furulundin, Pohjois-Hakalin, Hakalin, Lauritsalan sekä Hartikkalan alueilta.
 

Lounea jatkaa myyntiä edelleen isoilla alueilla Lappeenrannassa. Uusia alueita päätetään rakennettaviksi sitä mukaa, kun tilauksia tulee riittävä määrä eri puolilta. Kaikki alueet näkyvät Lounean julkaisemasta karttakuvasta.

–Olemme saaneet tilauksia joka puolelta Lappeenrantaa. Alueiden asukkaat voivat itse vaikuttaa rakentamisjärjestykseen, sillä rakennamme alueita siinä järjestyksessä, kun niille syntyy riittävästi kysyntää. Otamme toki edelleenkin tilauksia joka puolelta, vakuuttaa Ringborg.
 

Ringborg kertoo myös, että vilkkaan kysynnän vuoksi Lounea aikoo jatkaa käynnissä olevaa valokuitukampanjaansa helmikuun 2022 loppuun saakka.


Lisätiedot
Ari Ringborg

johtaja
puh. 044 773 3700
ari.ringborg@lounea.fi  

www.lounea.fi/lappeenranta

 

Kuva: Lappeenrannan valokuidun rakentamispäätösalueet näkyvät kartassa turkoosilla korostettuina, muut myynnissä olevat alueet keltaisella.