Lounea julkisti valokuidun rakennusaluepäätöksiä Seinäjoella

Kotimainen tietoliikennetalo, Lounea, aloitti valokuidun eli kiinteiden internetyhteyksien myymisen kotitalouksille ja yrityksille Seinäjoella aiemmin tänä vuonna. Kysyntä on ollut vilkasta ja nyt päästäänkin julkistamaan ensimmäisiä rakennusalueita. Valokuitu on luotettava internetyhteys, joka ei häiriinny ympäristön internetin käytöstä tai sääilmiöistä.

Lounean johtaja Harri Suokko kertoo, että Seinäjoella valokuitukiinnostus on ollut vilkasta ja Lounea on otettu hyvin vastaan.

 

–Seinäjoella on koettu valokuitu tarpeelliseksi, koska tarve vakaille ja tehokkaille internetyhteyksille kasvaa jatkuvasti. Valokuitu mahdollistaa raskaammankin internetyhteyden käytön sekä esimerkiksi kaapeli-tv -palvelun. Lounean internetyhteyksiä on saatavilla jopa 10 000 Mbit/s asti. Yhteydet ovat myös symmetrisiä, jolloin data kulkee laitteista ulos ja sisään samalla nopeudella, sanoo Suokko.

 

Suokko kertoo, että osa asiakkaista on ollut epävarmoja siitä, onko heillä valokuitu jo kiinteistössä. Usein näissä tilanteissa on selvinnyt, että internetyhteys on kyllä kiinteä, mutta tekniikka on tuotenimistä poiketen iäkästä, kuparijohtimista coax-kaapelia ja sen seurauksena laajakaistan lähetysnopeus on vain murto-osa vastaanottonopeudesta.


–Mielellämme autamme myös selvittämään millä tekniikalla kiinteistön internetyhteydet on toteutettu. Yhteyden modernisointi on sitten toki asiakkaan itse päätettävissä, toteaa Suokko.

 

Rakennusalueita julkistettu ja uusista kerrotaan, kun tilausmäärät täyttyvät
 

Ensimmäiset alueet, jotka on päätetty rakennettaviksi löytyvät Katajalaakson ja Kultavuoren alueilta. Näiltä alueilta tilauksia on tullut Lounealle eniten. Tämän lisäksi valokuitukysyntää on ollut koko Seinäjoen alueella, mutta lähinnä toteuttamispäätöksiä ovat alueet muun muassa Alakylän, Jouppilan, Hallilan, Kivistön, Kärjen, Kertunlaakson ja Nurmon alueilta. Kaikki päätetyt ja lähellä rakentamispäätöstä olevat alueet näkyvät Lounean julkaisemista karttakuvista.

 

Valokuidun myyntiä jatketaan edelleen koko Seinäjoella ja uusia alueita päätetään rakennettaviksi sitä mukaan, kun tilauksia tulee riittävä määrä eri puolilta.


–Tilauksia on tullut koko Seinäjoen alueelta ja rakentamisjärjestys syntyy kysynnän mukaan. Alueiden asukkaat voivat siis itse vaikuttaa oman alueensa toteutumiseen. Otamme edelleen tilauksia vastaan joka puolelta Seinäjokea, lupaa Suokko.

 

Suokko toteaa myös, että runsaan kysynnän vuoksi käynnissä olevaa valokuitukampanjaa tullaan jatkamaan helmikuun 2022 loppuun saakka.


Lisätiedot
Harri Suokko, johtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi  

www.lounea.fi/seinajoki

 

Kuvat: Seinäjoen päätetyt valokuidun rakentamisalueet kartassa turkoosilla, lähellä toteuttamispäätöstä olevat alueet keltaisella ja muut myyntialueet harmaalla. Otamme edelleen tilauksia vastaan koko Seinäjoen alueelta, rakentamispäätökset tehdään kysynnän mukaan.