Tietoturvatutka havaitsee haavoittuvuudet
Tietoturvatutka havaitsee yrityksesi haavoittuvuudet

Yrityksesi infrastruktuuri koostuu mm. verkoista, ohjelmistoista ja verkkosovelluksista. Tietoturvan romuttumiseen ei tarvita kuin yksi haavoittuvuus.  Haavoittuvuudet ja niiden hyväksikäyttö ovat edelleen useimpien onnistuneiden tietomurtojen perimmäinen mahdollistaja. Nopeasti muuttuvat, monimutkaiset IT-ympäristöt mahdollistavat laajan hyökkäyspinta-alan yrityksien liiketoimintaan.

Lounea Tietoturvatutka tuo esiin ja yksilöi ne kohdat, missä yrityksesi järjestelmät ja tietovarannot ovat haavoittuvia. Tietoturvatutka kartoittaa jatkuvasti yrityksen tietojärjestelmiä ja tuo haavoittuvuudet ylläpitäjien tietoon korjaustoimenpiteitä varten. Sen avulla pienennät merkittävästi yrityksesi hyökkäyspinta-alaa ja tietoturvariskejä.

Kutsumattomat vieraat voivat päästä sisään yritykseen, jos aidassa on reikiä tai takaportit eli ikkunat tai ovet lukitsematta. Haavoittuvuusskannaus voidaan rinnastaa vartijaan, joka väsymättä ja sovitun väliajoin kiertää yrityksen alueen ja tilat tarkistaen, ettei aitaan ole päässyt ilmestymään reikiä, eikä ovia tai ikkunoita ole jätetty auki ja lukitsematta. Siis kaikkea mahdollista, jota rikolliset voisivat käyttää hyväkseen päästäkseen rikollisiin puuhiin yritykseen. Tämän kierroksen jälkeen vartija aina raportoi tuloksista kirjallisesti. Haavoittuvuusskannaus tekee samaa yrityksen verkossa sekä verkon laitteille ja tietojärjestelmille. Raporttien perusteella pystytään parantamaan suojausta ja estämään tulevia hyökkäyksiä.

Tietoturvatutka havaitsee haavoittuvuudet

Lounea Tietoturvatutka

Yrityksen hyökkäyspinta-ala on sen esiin nousevien IT-riskien summa. Se kattaa koko infrastruktuurin kuten verkot, ohjelmistot, verkkosovellukset - ja ymmärryksen näiden välisistä yhteyksistä ja kommunikoinnista keskenään.

Tietoturvatutkan avulla yrityksesi kartoittaa tarvittaessa jatkuvasti hyökkäyspinta-alaa: 

  • Kaikki tiedossa olevat ja tuntemattomat sekä mahdolliset haavoittuvuudet, jotka ovat bisneskriittisiä
  • Koko infrastruktuurin (laitteet, ohjelmistot, firmware ja verkot) kontrollointi
  • IT:n katvealueet, erilliset, huonosti konfiguroidut järjestelmät, haittaohjelmasivustot ja yrityksesi verkkosivustoon yhteydessä olevat verkkopalvelimet
  • Kumppanien ja alihankkijoiden hajalliset tietoturvakäytännöt
  • Yritykseen kohdistuvat loukkaukset ja verkkourkinta

Anna asiantuntijoidemme auttaa sinun liiketoimintasi kriittisten pisteiden kartoittamisessa. Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä.

JÄTÄ YHTEYSTIEDOT