Lounea tietoturvakeskus
Lounea tietoturvakeskus tunnistaa edistyneimmät tietoturvauhkat

Uhkien nopea muutos ja kehittyminen sekä riskien isot vaikutukset organisaatioiden toimintaan vaativat kykyä puolustautua. Puolustautumiseen tarvitaankin entistä kehittyneempiä järjestelmiä. Perinteiset tavat kuten palomuuri ja virustorjunta eivät yksinään enää riitä. Lisäksi esim. GDPR eli tietosuoja-asetus velvoittaa yritykset ja organisaatiot seuraamaan tietoturvansa tasoa.

Uudet uhat vaativat yritykseltä entistä enemmän paneutumista tietoturvaan ja asiantuntijuutta. Helpoin ja kustannustehokkain ratkaisu onkin usein ostaa palvelu asiantuntijaorganisaatiolta, joka valvoo ja seuraa tietoliikennettä ja raportoi mikäli yrityksen pitää reagoida havaittuihin uhkiin. Näin yritys voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa.

Lounea tietoturvakeskus

Lounea tietoturvakeskus

Lounea tietoturvakeskus auttaa yritystäsi varautumaan edistyneisiin kyberhyökkäyksiin. Lounea tietoturvakeskus on MDR (Managed Detection and Response) -ratkaisu, jossa valvotaan yrityksen päätelaitteiden tapahtumia sekä näiden verkkoliikennettä. Ratkaisu hyödyntää keinoälyä, jolloin miljoonista tapahtumista tietoturva-asiantuntijoiden käsittelyyn nousevat vain todelliset uhkat. Lounean asiantuntijat käsittelevät puolestasi esiin nousseita uhkia ja raportoivat sinulle mikäli uhkat vaativat toimenpiteitä. Tarvittaessa saastunut kone myös eristetään muusta verkosta ja estetään näin uhkien leviäminen.

Esimerkki: Microsoft Word dokumentti on haittaohjelman saastuttamana ja lähtee tekemään tietokoneella poikkeuksellisia ja haitallisia toimintoja. Tämä normaalista poikkeava toimintaa aiheuttaa hälytyksen ja tarvittaessa myös eristämisen verkosta. 

 

Tietoturvakeskuksen edut yrityksellesi

Helppo käyttöönotto

Lounea tietoturvakeskus on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Käyttöönottoprojekti on yritykselle kevyt, eikä yrityksen tarvitse sitoa tuottavaa työntekijää tai hankkia erillistä asiantuntijaa käynnistysprojektin ajaksi.

Kustannustehokkuus

Nopeaan reagointiin ja kattavaan valvontaan tarvitaan aina oikea määrä henkilöstöä ja asiantuntijoita. Henkilöstöresurssin tarkka ennustettavuus onkin hyvin vaikeata. Mikäli henkilöresurssit on minimoitu, voi se jo itsessään muodostua uhkaksi. Ostettuna palveluna käytössäsi ovat alan koulutetut asiantuntijat ja resurssien riittävyys on taattu.

Luotettavuus

Koulutamme ja kehitämme aktiivisesti asiantuntijoitamme uhkakuvien ja kyberturvallisuusuhkien varalle.  Itseoppiva, opetettava ja johdettava keinoäly yhdessä osaavan asiantuntijatiimin kanssa mahdollistaa tehokkuuden ja luotettavuuden korkean tason kaikissa kyberturvallisuuteen liittyvissä haasteissa.

Palvelun osa-alueet

Tietoturvakeskus perustuu F-Securen Rapid Detection & Service palveluun. F-Securen tietoturva-asiantuntijoiden kehittämä käytösanalytiikka- ja tekoäly-yksiköt tunnistavat kaikki tunnetut ja tuntemattomat uhat. Koneoppiminen parantaa jatkuvasti uhkien havainnointia tunnistamalla uusia taktiikkoja ja menetelmiä niihin liittyvien prosessien, verkkoyhteyksien ja sovellustyyppien osalta. Kun todellisia uhkia havaitaan, palvelu voi käyttää automaatiota estääkseen niitä välittömästi.

Automatisoidut vastatoimet, jotka perustuvat kriittisyyteen, riskitasoihin ja ennalta määriteltyyn aikatauluun, vähentävät kohdennettujen tietoturvahyökkäysten vaikutuksia pitämällä hyökkäykset kurissa ympäri vuorokauden. Palvelun tarjoamat kriittisyys- ja riskitasot auttavat asettamaan vastatoimet tärkeysjärjestykseen.

Kevyet, huomaamattomat valvontatyökalut on suunniteltu käytettäväksi kaikissa yrityksen tietokoneissa. Komponentit keräävät käyttäytymistietoja päätelaitteista ja ovat erityisesti suunniteltuja kestämään hyökkäyksiä eri tahoilta.

Tietoturvakeskuksessa Lounean tietoturva-asiantuntijat valvovat yrityksesi koneita ja hälytyksiä, ilmoittavat poikkeamista sekä reagoivat ja työskentelevät yhdessä asiakkaan kanssa, kun todellinen tietomurto on tapahtunut. Reagoimme hälytykseen 30 minuutin kuluessa siitä, kun poikkeama on havaittu ja tunnistettu uhkaksi.  Asiantuntijoidemme antamat toiminnalliset ohjeet auttavat sinua vastaamaan ripeästi uhkiin sekä hallinnoimaan vähemmän kriittisten uhkien todennusprosessia.

Lounea tietoturvakeskus
Kasvavat riskit vaativat entistä kehittyneempiä tietoturvaratkaisuja
Lue lisää

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä kyberturvallisuuden myyntipäällikköihimme tai jätä yhteydenottopyyntö niin soitamme sinulle.

Martti Mäki
Martti Mäki
Tietoturvapalvelut
Puhelinnumero
029 7070 502
Sähköposti
martti.maki@lounea.fi
Heli Valanne
Heli Valanne
Tietoturvapalvelut
Puhelinnumero
029 7070 690
Sähköposti
heli.valanne@lounea.fi