Antennimuutos
Pimeneekö telkkarisi kohta ?

Antennimuutos tulee 2020-luvulla

Päivitys 2.12.2019: Markkinaoikeuden hyväksymän DNA:n valituksen johdosta tekniikan vaihdos antenniverkossa on siirtynyt keväältä 2020 määrittelemättömään tulevaisuuteen. Asiaa mutkistaa entisestään DNA:n päätös myydä antenni-TV liiketoimintansa Digitalle.  Muutoksia on tulossa kuitenkin antenniverkkoon, se on selvää - aikataulua ei vain vielä tiedä kukaan.

Tuleeko TV-kuvasi antennista ?  Antenniverkon TV-lähetyksissä siirrytään yksinomaan DVB-T2 -tekniikkaan 2020-luvulla, jolloin TV:si tai digiboksisi tulee olla Antenna Ready HD -hyväksytty. Lisäksi voit tarvita uuden VHF-alueen antennin.

Taloyhtiötä koskee lisäksi lakiin perustuva siirtovelvoite, jonka nojalla talon hallitus on velvollinen järjestämään mm. YLE:n kanavat talon sisäverkkoon myös HD-versioina. Tämä voi tarkoittaa antennijärjestelmän remonttia.

Fiksumpaa saattaisi olla siirtyä kaapeli-TV -verkkoon. 

 

antennin vaihtoehdot

En halua antenniremonttia tai ostaa uutta TV:tä. Onko vaihtoehtoja ?

Lue lisää
Antenna ready HD

Miten tiedän toimiiko televisioni vielä 2020-luvulla ?

Lue lisää
TV antennit

Minkälaisia antenneja tarvitset ? Mitä katolta löytyy jo nyt ?  

Lue lisää

Suomessa on noin 900 000 kotitaloutta joiden TV-kuva tulee yksinomaan antenniverkosta. Viestintäviraston mukaan kesäkuussa 2018 näistä lähes puolet, noin 400 000 taloutta , ei ole vielä valmis DVB-T2 lähetyksiin. Ongelma on siis laaja ja todellinen.