mesh verkko parantaa langattoman yhteytesi
Toimiva langaton verkko kotiisi

 

Vaikka nettiyhteys olisikin hyvä, monesti kodin langaton WLAN-verkko voi toimia huonosti. Tästä muodostuu mielikuva, että koko nettiyhteys on huono. Uudet WiFi Mesh -laitteet tuovat tuntuvaa parannusta kodin sisäverkon toimintaan.

 

Lounea perinteinen reititin vs deco reititin_0.jpg


Mikä on Mesh-verkko?


Mesh-verkko on seuraavan sukupolven ratkaisu langattomien laitteiden väliseen viestintään. Aikaisemmat ratkaisut ovat laajentaneet langattoman verkon kantamaa, mutta siihen liitetyt laitteet eivät ole osanneet siirtyä tukiasemista toiseen sujuvasti. Kuvittele tilanne, jossa ajat autolla ja puhelu menee poikki joka kerta, kun matkapuhelin vaihtaa yhteyden mastosta toiseen. Nämä ongelmat ovat historiaa uusien WiFi Mesh -ratkaisujen myötä. Ratkaisut mahdollistavat kotona käytettävien älypuhelimien ja tablettien käytön parhaalla mahdollisella yhteydellä kotisi jokaisessa huoneessa.

 

mesh-verkko ratkaisee kotisi sisäverkko-ongelmat

Onko WiFi Mesh -verkko minulle oikea ratkaisu?

 

Mesh-järjestelmä sopii sinulle, jos:

  • Asut asunnossa, jossa yksi WiFi-tukiasema ei riitä kattamaan koko asuntoa
  • Kotonasi on useita WiFiin liitettyjä laitteita, joiden kanssa liikutaan ympäri asuntoa
  • Tällä hetkellä yksi tukiasema riittää, mutta haluat varautua tulevaisuuteen, esim. käyttää WiFiä kesällä kotipihalla

 

Aihe kiinnostaa, ota yhteyttä!

Nykyaikaista muotoilua

Sen lisäksi, että Mesh-järjestelmät hallitsevat kodin laitteiden yhdistämisen verkkoon paljon entisiä ratkaisuja paremmin, ne ovat myös tyylikkäitä. Monesti vanhat antennilliset reitittimet ja tukiasemat on piilotettu sängyn tai kaapin taakse piiloon, niiden vilkkuvien valojen ja ruman ulkonäön takia. Uudet WiFi Mesh -laitteet ovat tyylikkäitä ja ne kehtaa asettaa esille kirjahyllyyn tai TV-tasolle, mistä langattoman verkon toiminta on jo muutenkin lähtökohtaisesti parempi, kuin kaapin takaa. Laitteista saa myös tyypillisesti valot sammutettua yöksi, jolloin unen laatusi paranee.

 

Kuinka Mesh-verkko toimii?

  • Langaton Mesh-verkko koostuu useista pienistä tukiasemista, jotka kommunikoivat keskenään ja edelleen käyttämillesi laitteille.
  • Yksi reitittimistä toimii pääyksikkönä ja se liitetään kuitupäätteeseen ethernet-kaapelilla. Muut tukiasemat voit liittää järjestelmään joko langattomasti tai ethernet-kaapelilla.
  • Tukiasemat ohjailevat siihen liittyvien laitteiden tiedonsiirtoa nopeasti ja automaattisesti aina parhaimpaan mahdolliseen tukiasemaan ja oikealle taajuudelle.
  • Käyttäjän ei tarvitse välittää tekniikasta mitään, sillä järjestelmä toimii automaattisesti muuttuvan tilanteen mukaan.
deco-verkon toiminta

Mikä on perinteisen langattoman verkon laajentimen ja Mesh-järjestelmän ero?

Aikaisemmin käytetyt langattoman verkon laajentimet (WiFi extender) ovat laajentaneet verkkoa, mutta yhteys on kärsinyt rajusti. Käytännössä laajennin voi vahvistaa vain puolet saamastaan internetyhteyden nopeudesta eteenpäin. Myöskään tukiaseman vaihto pääreitittimen ja laajentimen välillä ei ole saumatonta, vaan se vaatii aina muutaman sekunnin viiveen tukiasemaa vaihdettaessa. Tämä on luonnollisesti näkyy hetkellisen internetyhteyden katkeamisena ja esimerkiksi videopuhelun katkeamisena kokonaan.

Mesh-järjestelmä osaa ojentaa meneillään olevan liikenteen tukiasemalta toiselle hyvin lyhyessä ajassa. Järjestelmä seuraa jatkuvasti, olisiko internetyhteyttä käyttävälle laitteelle saatavilla parempi signaali, ja vaihtaa reittiä mikäli parempi reitti löytyy. Koska kyseessä on älykäs järjestelmä, tukiasemat kykenevät keskustelemaan keskenään ja ovat tietoisia toistensa tekemisistä.

Kuinka monta tukiasemaa tarvitsen?

Tukiasemien määrä riippuu talon mallista ja rakenteista. 

 

 

Deco monikerroksinen omakotitalo

Monikerroksinen omakotitalo

Deco L-mallinen talo

L:n mallinen talo

Deco pieni omakotitalo

Pieni omakotitalo

Lounea suosittelee TP-Link Deco tukiasemia

Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaimmat ratkaisut kodin tietoliikenteen hoitamiseksi. Olemme testanneet useita laitevalmistajien laitteita ja todenneet TP-Link Deco M5 tukiasemat toimivimmaksi kokonaisuudeksi. Decon helppo käyttöönotto ja hallinta mobiilisovelluksella (Android tai iOS) yhdistettynä todella kattavaan verkon levikkiin kotona, muodostavat laadukkaan käyttäjäkokemuksen. Netti toimii siellä, missä haluat sitä käyttää.

Deco M5 1kpl

Deco M5 1kpl

99€

Tilaa

Deco M5 3kpl

Deco M5 3kpl paketti

289€

Tilaa

Deco ratkaisi WiFi ongelmat kertaheitolla Sastamalassa