Hyppää pääsisältöön
Front page
19.9.2023
Tags:
Asiakastarina
Valokuitu
Jyväskylä
Muurame

Pasi Aaltola: ”Kun netin tietää toimivan, voi keskittyä sataprosenttisesti olennaiseen”

Pasi Aaltola


Etätöiden lisääntyessä Pasi Aaltolan nelihenkinen perhe Laukaalta huomasi tarvitsevansa langatonta nettiyhteyttä parempaa ratkaisua. Aaltola ja hänen puolisonsa saattoivat työskennellä samanaikaisesti, kun perheen pojat pelasivat verkossa – kun yhtälöön lisäsi lukuisat WiFi-verkkoon yhdistetyt laitteet, kuten kännykät ja television, kiinteä valokuituyhteys alkoi tuntumaan ainoalta oikealta ratkaisulta. 
 
”Hankimme Lounea Valokuidun heti, kun siihen tuli tilaisuus. Sen jälkeen ei ole tarvinnut jännittää, toimiiko yhteys vaikkapa kahdeksan tunnin etäkoulutuksessa”, kertoo Pasi Aaltola, jonka työ Jyväskylän kauppakorkeakoulun johtajakoulutuksen parissa sisältää paljon etätöitä. Nettiyhteyteen on paitsi tehokasta, myös miellyttävää voida luottaa. 
 
”Netinkäytössä tärkeintä on yhteyden vakaus. Totta kai nopeuskin merkitsee, mutta kun tietää netin toimivan tasaisen varmasti, voi keskittyä oleelliseen eli käynnissä olevaan työtehtävään sataprosenttisesti”, Aaltola summaa. 
 
Eivätkä pojatkaan joudu enää huutelemaan kesken pelisessioiden, että netti jumittaa ratkaisuhetkillä.
 

”Asennustyöt sujuivat mutkattomasti ja sovitussa aikataulussa”  


Pasi Aaltola kiittelee Lounean asiakaspalvelua: päätelaitteen valinta sekä ulko- ja sisäasennus sujuivat sovitun suunnitelman mukaisesti ja aikataulussa. Hyvää Lounea Valokuidun asennuksessa oli myös se, ettei kaapelin sisäänviennistä aiheutunut suuria kaivuutöitä – Aaltolan pihalla lapionlevyinen kaivuukohta peittyy jo kovaa vauhtia nurmikkoon. 

Kaapeli tuotiin siististi omakotitalon terassin alta sisälle ja yhdistettiin eteisen ”puhelinkaappiin”, Aaltola kertaa. Pienikokoinen, langaton WiFi Mesh -reititin löysi paikkansa alakerrasta, television takaa. Sieltä se riittää kattamaan tasapuolisesti koko talon ja jokaisen perheenjäsenen nettitarpeet.  

”Valokuitu on vähän niin kuin vesihana – kun se toimii, niin se toimii”  


Aiemman, epävakaan nettiyhteyden vaihtaminen toimivaan valokuitunettiin on muuttanut kaikkien perheenjäsenten arkea selkeästi paremmaksi, arvioi Aaltola. Hänen mielestään Lounea Valokuitu on kestävä ratkaisu myös vuosiksi eteenpäin – tiedonsiirron tarve kun tuskin tästä ainakaan vähenee.  

”Asiakaspalvelu, tekniikka ja yhteydet ovat toimineet mutkattomasti. En keksi nyt mitään asioita, mitä Lounea olisi voinut tehdä toisin. Jatkakaa vaan samaan, hyvään malliin”, kuuluvat Aaltolan terveiset Lounealle. 

Pasi Aaltola suosittelee valokuituratkaisua vähintään perheille, joissa nettiä käytetään ahkerasti – eri laitteiden muodossa jopa päivän ympäri. Kun aikuisten yhteydet toimivat etätöissä ja -kokouksissa, vaikka nuorisolla olisi samaan aikaan menossa täydet verkkopelit omissa huoneissaan, kaikki voittavat. 

 

 

Lounea rakentaa lisää valokuituliittymiä Jyväskylään ja Muurameen tänäkin vuonna 


Valokuituverkon rakentaminen Jyväskylässä ja Muuramessa jatkuu keväällä 2023. Viime vuonna sadat jyväskyläläiset saivat käyttöönsä huippunopean Lounea Valokuituliittymän ja Lounea rakentaa tuhansia liittymiä lisää tänä vuonna. Lisää laajentumis- ja rakentamispäätöksiä tehdään alueella kysynnän mukaan. 

 

Tarkista oman kotisi Lounea Valokuitu -saatavuus


kuitusaatavuus.lounea.fi

 

Aiheesta lisää: