Laitteet
Yksittäisistä laitteista muodostuu toimiva kokonaisuus

Olemme valinneet Oiva Älykotipalveluun yhteensopivat laitteet siten, että ne täyttävät tiukat vaatimuksemme. Edellytämme laitteilta luotettavuutta ja toimintavarmuutta. Älykoti on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki, joten tuemme vain testeistämme selvinneitä laitteita. 

Älykotipääte

Jotta laitteet voivat kommunikoida pilvipalvelun kanssa, palvelu edellyttää Oiva Älykotipäätettä. Sijoita Älykotipääte keskeiselle paikalle radiosignaalien kantaman parantamiseksi.

502S

Oiva Älykotipääte NA502S

Oiva Älykotipääte NA502S toimii kotiin asennettavien laitteiden ja pilvipalvelun välisenä linkkinä ja mahdollistaa Z-Wave, ZigBee ja WiFi laitteiden liittämisen älykotiin. Tähän päätteeseen voit liittää Philips Hue tai Ikea Trådfri lamput suoraan, ilman Hue Siltaa. Lisäksi laitteesta löytyy SIM-korttipaikka 3G yhteyttä varten ja akku, joka tarjoaa jopa 4 tunnin varavirran sähkökatkon varalle.

 • WiFi 802.11 a/b/n/ac (Oiva kameroita varten)
 • Z-Wave
 • ZigBee
 • BLE (valmius)
 • 1GB ethernet kodin reitittimeen liittämistä varten
 • SIM korttipaikka mobiilidataa varten
 • Akku, jopa 4h varavirtaa sähkökatkon varalle

99€

Sercomm

Laitteen tekniset tiedot

Hyödy älykodistasi

Jotta saat kaiken irti älykotipalvelusta kannattaa hankkia kerralla riittävän laaja laitekokonaisuus. Näillä laitteilla pääset kuitenkin hyvin alkuun.

Älypistoke

Älypistoke

Älypistoke on pieni, mutta monikäyttöinen laite. Kytke pistoke sähkölaitteesi virtajohtoon ja valitse oikea toiminto seuraavista

 • Älykäs lämmitin
 • Älykäs valaistus
 • Päälle/pois
 • Turvakytkin
 • Ajastus
 • Päällä, kun kotona
 • Päällä, kun hämärtää
 • Reitittimen uudelleenkäynnistys

79€

Fibaro FGWPF-102

Laitteen tekniset tiedot

Monianturi

Monianturi

Laite pystyy seuraamaan kolmea asiaa: liikettä, kirkkautta ja lämpötilaa. Monianturi onkin Älykodin tärkeimpiä antureita, jonka avulla tiedetään, koska käyttäjät ovat kotona, milloin on riittävän hämärää valojen sytyttämiseksi tai koska kodin lämmitys pitää kytkeä päälle.

69€

Fibaro FGMS-001

Laitteen tekniset tiedot

Savuvaroitin

Savuvaroitin

Tyylikäs, huomaamaton ja pieni savuvaroitin tuottaa tarvittaessa erittäin äänekkään hälytyksen. Voit nukkua yösi rauhassa, koska tiedät, että tulipalon sattuessa heräät varmasti. Älykäs savuvaroitin liitettynä Oiva Älykotiin hälyttää sinulle myös puhelimeesi, joten saat tiedon tapahtuneesta välittömästi.

69€

Fibaro FGSD-002

Laitteen tekniset tiedot

Ovianturi

Ovianturi

Ovianturi käynnistää hälytyksen tai kertoo, että pääovesta kotiin tultaessa eteiseen on syytä sytyttää valo. Ovianturin avulla sinua voidaan varoittaa, mikäli automaattinen hälytin on kytkeytymässä päälle, mutta ovi on jäänyt auki.

55€

Aeotec ZW120

Laitteen tekniset tiedot

Lisää turvaa

Vahinkoja voi sattua monen näköisiä. Teet älykodistasi turvallisemman seuraavien laitteiden avulla.

Sireeni

Sireeni

Sireeni pelottaa murtovarkaat yli 100db äänellä. Sireeni toimii myös Z-Wave signaalin vahvistajana, jolloin paristokäyttöisiä laitteita voi sijoittaa kauemmas Älykotipäätteestä.

59€

Aeotec ZW080

Laitteen tekniset tiedot

Vuotovahti

Vuotovahti

Vuotovahti tunnistaa vesivuodon josta annetaan hälytys käyttäjien matkapuhelimiin. Vuotovahti kannattaa sijoittaa esim. astianpesukoneen alle, sillä tilastollisesti eniten vesivahinkoja aiheutuu juuri astianpesukoneiden vuodoista. Pariston kestävyys jopa 5 vuotta.

49€

Vision ZF5201EU-5

Laitteen tekniset tiedot

Hälytinpainike

Hälytinpainike

Hälytinpainikkeella voit kytkeä hälyttimen päälle ja pois manuaalisesti. Hälytinpainikkeessa on myös SOS painike, jota painamalla sireenistä käynnistyy hälytysääni ja käyttäjille lähetetään hätäviesti. Painikkeen neljännen painikkeen taakse voi ohjelmoida oman esiasetuksesi, kuten autotallin valot päälle ja ovi auki yhdellä painalluksella.

55€

Vision ZT1101EU-5

Laitteen tekniset tiedot

Ota tilanteet talteen

Videovalvonnan avulla niin murtovarkaat, kuin satunnaiset kaupustelijat jäävät talteen. Voit myös tarkkailla työpäivän aikana, miten lemmikkisi pärjäilee kotona.

Sisäkamera

Sisäkamera

Foscamin kamerat ovat tunnettuja hyvästä laadustaan. 720P HD sisäkamera on kätevä sijoittaa hyllyn kulmalle tai pöydälle. Voit kiinnittää sen myös seinään tai kattoon. Laaja 115 asteen katselukulma takaa, että saat kuvaan koko huoneen. Laitteessa on myös IR sensori, jolloin kuvaaminen onnistuu myös pimeässä.

79€

Foscam FC1405PC
(Huom! Oiva Älykoti yhteensopivia kameroita saa vain Lounealta)

Laitteen tekniset tiedot

Ulkokamera

Ulkokamera

Alumiinikuorinen IP66 luokiteltu HD kamera kuvaa säässä kuin säässä. 1.0MP 720P HD resoluutioinen kamera tallentaa ovikellon soittelijat ja voit tarkastaa Älykotisovelluksesta, ketä päivän aikana on pihamaallasi käynyt (edellyttää 7vrk videotallennuspalvelua).  Laitteessa on 30 IR-LEDiä, jotka takaavat tarkan kuvan aina 20 metriin asti myös yöaikaan.

79€

Foscam FC5415P
(Huom! Oiva Älykoti yhteensopivia kameroita saa vain Lounealta)

Laitteen tekniset tiedot

Valoa pimeneviin iltoihin

Valot luovat niin tunnelmaa, kuin turvaa. Parhaimmillaan valaistus on silloin kun saavut pimeällä kotiin ja valot syttyvät jo, kun olet lähestymässä kotipihaa. Automaatio on vain puoli totuutta, poikkea rutiineista niin halutessasi ja luo mukavia tunnelmia tilanteen mukaan. Nyt loput varastossa olevat Philips Hue ja Osram Lightify älyvalot myös -50%.*

Philips Hue

Philips Hue

Oiva Älykoti tukee kaikkia Philips Hue valoja. Liitä ne Oiva Älykotiin Hue Sillan avulla tai suoraan Oiva Älykotipäätteeseen (vain Älykotipääte NA502). Et välttämättä tarvitse Philips Hue Appista laisinkaan.

Hue silta on saatavilla erilaisien aloituspakettien mukana ja yksittäisä lamppuja ja valaisimia voit hankkia erikseen.

Katso, miten luot kotiisi sopivan valaistuksen.

Ikea Trådfri

Ikea Trådfri

Ikean valikoimasta löydät sopivia lamppuja moneen tarpeeseen. Voit liittää Ikea Trådfri lamput ja valaisimet Oiva Älykotiin joko Philips Hue Sillan kautta tai suoraan Oiva Älykotipäätteeseen (vain Älykotipääte NA502).

Et tarvitse Ikean Trådfri gatewayta tai Ikean Trådfri appia.

Katso, miten luot kotiisi sopivan valaistuksen.

Fibaro Dimmer 2

Fibaro Dimmer 2

Jos haluat jatkossakin kytkeä valon päälle valokytkimestä, mutta varmistua siitä, ettei valo jäänyt päälle lähdettyäsi, uppoasennettavat himmentimet ovat oikea ratkaisu. Laite on omiaan myös silloin, jos valaisimessasi on useampi lamppu, tai valaisin sijaitsee kauempana (esim. pihavalo). 

69€

Fibaro FGD-212

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
NodOn kaksoiskytkin

Kaksoiskytkin

Näppärä paristokäyttöinen pinta-asennettava valokytkin mahdollistaa perinteisen tavan poiketa automaatiosta. Voit itse päättää, mitä kytkimistä tapahtuu

 • Pääkatkaisija - kaikki valot päälle / pois
 • Esiasetus - valitse itse, mitkä laitteet kytketään päälle / pois. Voit myös määrittää lampun kirkkauden ja värin
 • Yksittäisen laitteen ohjaus päälle / pois

59€

NodOn CWS-3-1-0x

Laitteen tekniset tiedot

Valonsäädinvastaanotin MTN507900

Uppoasennettava valonsäädin vastaanotin

Connect säädinvastaanotin lähdön ohjaamiseen. Asennettavissa IP20 uppokojerasiaan c/c 60 mm tai 35 mm syvään pintakojerasiaan. 250VA maksimiteho.

Schneider Exxact Connect MTN507900

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*

Schneider Exxact sähkökalusteet

Exxact-sähkökalustesarja on teknisesti edistyksellinen ja tyylikäs tuotevalikoima sähkö-ja sisustustarpeisiin. Tuotteet on suunniteltu nykyaikaisten asuntojen vaatimuksia silmälläpitäen. Markkinoiden monipuolisin sähkökalustesarja tuo uudenlaista vapautta sähkösuunnitteluun. Exxact-ratkaisut tekevät sähköasennuksesta innovatiivisen ja kauniin osan kodin sisustusta. Sähkökalusteita on nyt entistä helpompi käyttää sisustuselementteinä, koska voit muokata Exxact-kytkimet täsmälleen kotisi sisustukseen sopiviksi.

WDE002901

Exxact Connect langaton painike 1-vipuinen paristolla valkoinen

Paristokäyttöinen langaton radiotaajuuslähetin ohjaamaan Oiva Älykodin laitteita ja valaistusta. Voidaan asentaa mille tahansa tasaiselle pinnalle joko ruuveilla tai 2-puolisella teipillä (c/c 60mm kojerasiaa ei tarvita). Paristo sisältyy toimitukseen. Voit määritellä vipujen taakse yhteensä 2 eri toimintoa, kuten esiasetuksia.

Schneider Exxact Connect
WDE002901

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
WDE002903

Exxact Connect langaton painike 2-vipuinen paristolla valkoinen

Paristokäyttöinen langaton radiotaajuuslähetin ohjaamaan Oiva Älykodin laitteita ja valaistusta. Voidaan asentaa mille tahansa tasaiselle pinnalle joko ruuveilla tai 2-puolisella teipillä (c/c 60mm kojerasiaa ei tarvita). Paristo sisältyy toimitukseen. Voit määritellä vipujen taakse yhteensä 4 eri toimintoa, kuten esiasetuksia.

Schneider Exxact Connect
WDE002903

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
WDE002911

Exxact Connect elektroninen kytkinvastaanotin 1000VA valkoinen

Valkoinen Connect-kytkinvastaanotin lähdön ohjaamiseen. Vastaanottimessa on käsikäyttö- sekä langaton kauko-ohjausmahdollisuus. Exxact Connect 1000VA -kytkinvastaanotin soveltuu resistiivisille ja kapasitiivisille kuormille. Asennus voidaan tehdä uppokojerasiaan 60 mm tai pintakojerasiaan 35 mm.

Schneider Exxact Connect 1000VA
WDE002911

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
WDE002913

Exxact Connect valonsäädin 420RCL valkoinen

Langaton Connect-valonsäädinvastaanotin lähdön ohjaamiseen. Säätimessä on käsikäyttö- sekä langaton kauko-ohjausmahdollisuus. Soveltuu resistiivisten, kapasitiivisten tai induktiivisten kuormien säätöön (ei sekakuormille). Valonsäätimessä on muistitoiminto ja automaattinen kytketyn kuorman tunnistus. Voidaan asentaa IP20-uppokojerasiaan 60 mm tai pintakojerasiaan 35 mm.

Schneider Exxact RF 
WDE002913

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*

Energian kulutus haltuun

Suorasähkölämmitys on tunnetusti melkoinen sähkönsyöppö. Lisää asumismukavuutta ja saavuta samalla säästöjä, kun annat Lounea Oivan pitää huolta sopivasta lämpötilasta. Järjestelmä seuraa käyttäjien liikkeitä ja sen perusteella kykenee pienentämään lämmitystä, kun ketään ei ole kotona ja vastaavasti palauttamaan lämpötilan haluamallesi tasolle, kun saavut kotiin. Ainoa asia mistä sinun tulee pitää huolta, on määrittää haluttu tavoitelämpötila, kun olet kotona, Oiva hoitaa loput.

Fibaro FGS-212

Fibaro rele 1x2,5kW

Fibaron releen avulla voidaan ohjata sähköpatteria tai muuta sähkökäyttöistä lämmön lähdettä. Säädä lämmityspatterin oma termostaatti 22 asteeseen ja jätä lämmityksen säätö Oiva Älykodin huoleksi. Releen maksimikuorma on 3kW.

69€

Fibaro FGS-212

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
Schneider Connect MTN507501

Uppoasennettava relevastaanotin

Relevastaanottimen avulla esimerkiksi tavallinen kattovalaisin tai sähköpatteri voidaan liittää Oiva Älykoti -järjestelmään kiinteästi johdotetun kytkimen sijaan. Relevastaanottimessa on yksi sulkeutuva kosketin.

Schneider Connect MTN507501

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
Danfoss LC-13

Patteritermostaatti

Danfossin Z-Wave patteritermostaatilla voidaan hallita yksittäisiä vesikiertoisia lämmityspattereita. 

Danfoss LC-13

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
Sensibo Sky

Sensibo Sky

Laitteen avulla voit muuttaa lähes minkä tahansa ilmalämpöpumpun tai IR ohjattavan lämmittimen etähallittavaksi. Sensibo Sky liitetään kotisi WiFi verkkoon ja se ohjaa ilmalämpöpumppua, kuten laitteen oma kauko-ohjain. 

139€

Lue lisää Sensibo Skystä

Laitevalmistajan sivut

 

Muita tuettuja laitteita

Popp multisensori
Popp pistoke 
Popp ovisensori 
Qubino pistoke
Sensative ovisensori
Sensative vuotovahti
Aeon vuotovahti
Fibaro vuotovahti
ID Lock 1.5
Danalock v3
Aeotec z-wave vahvistin (ZW117-C)
Climax ulkosireeni (BX-32ZW)
Climax ikkuna anturi (ACGS-23ZW)

-Lista päivitetty 30.4.2020