France 24 Francais -kanava lisätään S, M, L ja Ranska-paketteihin

Ranskankielinen uutis- ja ajankohtaiskanava aloittaa Lounean kaapeliverkossa 1.11. kanavapaikalla 376.

France 24 Français keskittyy uutisiin ja ajankohtaisohjelmiin France 24-mediayhtiön toimittamina ja gallialaisesta näkökulmasta kerrottuna, joten esim. Afrikan ja Aasian tapahtumista kerrotaan angloamerikkalaista mediaa enemmän. Kanava lähettää ohjelmaa ympäri vuorokauden. 

Love Nature vahvistaa L-pakettia 30.7. alkaen

Love Nature -kanava aloittaa lähetykset Lounean kaapeli-TV:ssä perjantaina 30.7.2021, tietysti teräväpiirtotarkkuudella (HD). Kanava tulee osaksi L-pakettia, kanavapaikalle 230, korvaten Outdoor Channel-kanavan.

Love Nature vie katsojat lähemmäs luonnon ihmeitä ja kauneutta. Kanava kertoo inspiroivia tarinoita ja tuo esille kamppailun selviytymisestä muuttuvassa maailmassa. Näe eläimet luonnollisessa ympäristössään ja vieraile maailman vaikuttavimmissa maisemissa Love Naturen filteröimättömän premiumsisällön kautta. 

Fashion TV- ja EBS-kanavat lopetetaan heinäkuussa kaapeli-TV:stä

Lounean kaapeli-TV verkon kanavapakettien valikoimaan tulee muutoksia heinäkuun lopussa:

Kanavat Fashion TV Paris ja Midnight Secrets lopetetaan 31.7. Samalla loppuu myös Muoti-kanavapaketti. Kanavien katsojaluvut ovat olleet varsin vaatimattomat ja lisäksi kanavayhtiöllä on ollut isoja vaikeuksia toimittaa teknisesti kunnollisen laatuista signaalia. Kanavat ovat olleet osa Muoti-pakettia sekä valinnaisina kanavina MIX-paketeissa.

NHK WORLD muuttuu HD-kanavaksi 19.4.

NHK World muuttuu teräväpiirtokanavavaksi 19.4.2021

NHK World on japanilainen uutiskanava, joka lähettää uutisten ja ajankohtaisohjelmien lisäksi japaninkielen oppitunteja ja Japaniin keskittyviä kulttuuri- ja matkailuohjelmia. Lounean tarjonnassa NHK kuuluu kiinteästi Uutiset-kanavapakettiin, ja lisäksi se on valinnainen kanava MIX-paketeissa.

 

CNBC muuttuu teräväpiirtokanavaksi 30.3.2021

Uutiset-kanavapakettiin kuuluva amerikkalainen CNBC-kanava muuttuu teräväpiirtoversioksi 30.3.2021.  TV:stäsi tai digiboksistasi riippuen voit joutua tekemään kanavahaun muutospäivänä. 

V sport urheilu vapaakatselussa, viikonlopulla tulee Super Bowl

V sport urheilu -kanavan koko tarjonta avataan maksuttomasti katsottavaksi perjantaista 5.2. klo 16:00 maanantaihin 8.2. klo 10:00 asti. Kanava on katsottavissa Lounean kaapeli-TV-verkossa.

Viikonlopun aikana nähdään laaja kattaus huippu-urheilua suorina lähetyksinä, suomalaisten pelaajien otteita jalkapallon ja jääkiekon lisäksi golf-viheriöillä, huippujoukkueiden kohtaamisia ja studiolähetyksiä.

Viasatin brändiuudistus

Nordic Entertainment Group eli NENT uusii kanavapakettituotteidensa brändin. 1.6.2020 eteenpäin kanavapakettien nimet ja logot vaihtuvat mm. seuraavasti: 

Kanavapakettien uudet nimet:

Kaapeli-TV: Food Network ja Fine Living muuttuvat teräväpiirtokanaviksi 21.11.

Kaapeliverkon TV-kanavat FINE LIVING (250) ja FOOD NETWORK (251) muuttuvat teräväpiirtokanaviksi torstaina 21.11.2019, n. klo 13:30. 

Samalla kanavat siirtyvät uusiin kanavanippuihin: Fine Living nippuun 19 ja Food Network nippuun 24. Laitteistasi riippuen voit joutua hakeamaan kanavat uudestaan jos katsot näitä kanavia. Maksullisten teräväpiirtokanavien katsominen vaatii Cable HD Ready yhteensopivat laitteet ja niiden tulee olla linkitettynä TV-korttiisi. Lisätietoja Lounean Asiakaspalvelusta. 

Uusi peruskanava Paramount ja Discovery HD kaapeliverkkoon 1.11.

Lounean kaapeliverkon peruskanavien valikoima laajenee: Paramount Network muuttuu ilmaiskanavaksi perjantaina 1.11.2019 . Paramount kuului aiemmin kanavapakettikanaviin. Samalla Paramountin kanavapaikaksi muuttuu 19, aeimmin kanavapaikka 140. Paramount on teräväpiirtokanava eli sen katsomiseen tarvitaan Cable HD Ready yhteensopivat laitteet.
Lisätietoa Paramountin ohjelmista löydät kanavan verkkosivuilta: https://www.paramountnetwork.fi/ 

Paramount Network poistuu 1.11.2019

Paramount Network, entinen Music Television, poistuu Lounean kaapeliverkosta perjantaina 1.11.2019. 

Kanavayhtiön ja signaalintoimittajan väliset neuvottelut eivät valitettavasti ole päätyneet jakelusopimuksen syntymiseen, mutta toivomme että sopimukseen päästään myöhemmin.  Paramount Network, entinen Music Television, on taannoin muuttanut sisältöään draama- ja realitysarjojen suuntaan, ja kanava olisi ollut osa uusia S/M/L-kanavapaketteja. 

 

Kaapeli-TV uudistuu lokakuussa - tee kanavahaku

Vaihdamme signaalin toimittajaa. Kaapeliverkon asiakkaiden tulee tehdä kanavahaku, muutoin TV-kanavat eivät välttämättä enää näy. Signaali vaihtuu 29.10.2019 kello 04:00 - 06:00 ja kanavahaun voi tehdä tämän jälkeen.

Muutoksen myötä peruskanavien tarjontaan tulee muutoksia, mm. kovasti toivottu JIM HD -kanava tulee peruskanavaksi. Pystymme myös tarjoamaan aivan uusia, monipuolisia ja kiehtovia kanavapaketteja kaapeliverkkoon.

Lue lisää miten teet kanavahaun ja mitä jatkossa näet TV:stä. 

Deutsche Welle HD-kanavaksi 17.9.2019

MIX 8 ja MIX 12 kanavapakettien valinnainen kanava DEUTSCHE WELLE muuttuu kaapeliverkossa teräväpiirtoon 17.9.2019. Tämän jälkeen kanavan katsominen vaatii Cable HD Ready yhteensopivan TV:n tai digiboksin. 

Deutsche Wellen HD-versio tulee vanhalle kanavapaikalleen 366. Muutos ei vaikutua kanavapakettien hintoihin tai muihin ehtoihin. 

Lisää ilmaisia HD-kanavia Lounean kaapeliverkkoon

iStock-483863354 (Small).jpg

Lounean kaapeli-TV:n ilmaiskanavien tarjontaa vahvistetaan tiistaina 15.1. :

- Kanavapaikalle 31 TLC HD 
- Kanavapaikalle 61 MTV Finland HD

Kanavista on jo nyt jakelussa perustarkkuuden versiot kanavapaikoilla 11 ja 60. 

Lisäksi kanavan Iskelmä TV (17) kuvanlaatua parannetaan 7.1.2019.

 

Sastamalan paikalliskanava

Vähäisten katselumäärien ja ohjelmatuotannon ongelmien vuoksi Sastamalan alueen kaapeli-TV:n paikalliskanavan (77)  lähetykset päätettiin lopettaa 14.11.2018.

Kanavalla on aiemmin lähetetty Sastamalan kaupunginvaltuuston kokouksia sekä jälkilähetyksiä paikallisen lentopallojoukkueen kotiotteluista. Kanavan ohjelmamäärät ja sen kautta katselijaluvut ovat olleet melko vaatimattomia jo jonkin aikaa, joten kanava päätettiin lopettaa kokonaan.

C More Golf HD sulautuu Sport-kanaviin 31.12.2018

C MORE Golf HD lopettaa 31.12.2018 erillisena kanavana, mutta huippugolf on vahvasti mukana C More Sport -kanavilla sekä C Moren suoratoistossa. 

C Morella on sopimus vuoteen 2021 asti USA PGA Tourin esittämisestä Suomessa, joten katsottavaa riittää huipputason golfin ystävälle jatkossakin. Aiemmin C More Golf -kanavalla esitetyt PGA-ottelut nähdäänkin nyt C More Sport 1 ja 2 kanavilla, teräväpiirtona ja perustarkkuudella. Ottelut tullaan lähettämään lähes aina suorana C More Sport -kanavilla ja C More suoratoistossa ne ovat aina livenä.

Ohjelmakirjasto kaupan päälle kun tilaat Lounealta C More kanavapaketin

24.10.2018 eteenpäin Lounealta tilattuihin kaapeliverkon C More Total ja Sport kanavapaketteihin tulee samalla hinnalla C Moren ohjelmakirjasto. Etu koskee 6 ja 12kk määräaikaisia tilauksia, ja kattaa samat sisällöt kuin tilattu kanavapaketti. Sport-tilauksella on siis katsottavissa kaikki cmore.fi urheilusisältö, Total-tilaus sisältää lisäksi cmore.fi:n laajan tarjonnan elokuvia, sarjoja, lastenohjelmia ja dokumentteja.  Ohjelmakirjaston käyttöoikeus on yhtä pitkä kuin kanavapaketin määräaika, 6 tai 12kk. 

Näin katsot terävintä kuvaa Lounean kaapeli-TV:ssä

Kuvanlaatuun vaikuttaa moni seikka signaalin lisäksi, mm. rakennuksen ja huoneiston sisäverkko, TV:n ominaisuudet jne.   Moni asiakas on ratkaissut ongelman helposti siirtymällä katsomaan peruskanavia teräväpiirtona (HD).

TotoTV vapaakatselussa

TotoTV ja Lounea tarjoavat vapaakatselun 1. - 14.10.2018, niin Lounean kaapeliverkossa kuin Watson-palvelussa. 

 

TotoTV on raviurheilun ystävän oma kanava, joka tarjoaa kaikki Suomen valtakunnalliset Toto-ravit ja lisäksi kansainvälisiä lähtöjä. 
TotoTV löytyy kaapeliverkossa kanavapaikalta 398 ja Watsonissa kanavilta 130-136.

Kanavapaikkojen muutoksia 29.6.

Lounean kaapeliverkossa muutetaan eräiden kanavien paikkoja perjantaina 29.6.2018 :
 

  • Kunskapskanalen siirtyy kanavapaikalta 362 > 284
  • SVTB/SVT24 siirtyy kanavapaikalta 361 > 283

Ruotsin kanavat siirretään samaan ryppääseen jossa muutkin Svenska-paketin kanavat ovat. 

Laitteista riippuen voi olla tarpeen tehdä TV:lle tai digiboksille uusi kanavahaku, tai jopa tehdasasetusten palautus. 

 

Bonuskanavan infokanava 98 lopetettu

Lounean kaapeliverkossa TV-korttiasiakkaille tarjotaan joka kuukausi maistiaisena kuukauden bonuskanava. Joka kuukausi vaihtuva bonuskanava löytyy omalta kanavapaikaltaan. 

Aiemmin bonuskanavalle oli ruututiedote kanavapaikalla 98. Tämä infokanava on poistettu kaapeliverkosta kokonaan 7.5.2018, mutta kuukauden bonuskanava on edelleen katsottavissa kuten aeimminkin. Jatkossa tieto kuukauden bonuskanavasta löytyy helpoimmin Lounean verkkosivuilta .

Nelonen HD vapaasti katsottavaksi Lounean kaapeliverkossa

Lounean kaapeliverkon TV-kanava Nelonen HD muuttuu maanantaina 16.4.2018 vapaasti katsottavaksi kanavaksi. Aiemmin kanavan katsominen on vaatinut TV-kortin sekä mahdollisesti erillisen kortinlukijan. 

Kanavayhtiö ja signaalintoimittajamme pääsivät pitkällisten neuvottelujen jälkeen sopimukseen myös tämän kanavan vapaasta jakelusta kaapelissa, tämä mahdollisti tämän pitkään pyydetyn muutoksen. Nelonen HD:n kanavapaikka pysyy samana (24).  ja sen katsominen vaatii CABLE HD READY yhteensopivan TV:n tai digiboksin.  

 

Ruutu+ kanavien jakelu päättyy kaapelitelevisioverkossa 30.4.2018

 

Nelonen Median kanssa käydyt sopimusneuvottelut Ruutu+ kanavien ja -kanavapakettien jakeluoikeuksista ovat johtaneet siihen, että kyseisten kanavien jakelu Lounean kaapelitelevisioverkossa päättyy 30.4.2018.
Muutos ei vaikuta Nelosen maksuttomiin kanaviin (Nelonen, Jim ja Liv).

Ruutu+ Viihde & Urheilu sekä Ruutu+ Viihde -kanavapaketit poistuvat jakelusta 30.4.2018.

Ruutu+ kanavien poistumisen vuoksi seuraavien kanavapakettien sisältö muuttuu 30.4.2018:

S-,M-/M Premium- ja L-/L Premium -kanavapaketit:

Muutoksia TV-kanavissa

 

KAAPELIVERKOSSA

Useista kaapeliverkon kanavista on tarjolla sekä perustarkkuuden versio (SD) että teräväpiirtoversio (HD) samalla sisällöllä. Enemmistö katsojista on jo hankkinut teräväpiirto-TV:n tai digiboksin, samoin saamamme asiakaspalaute on pyytänyt enemmän teräväpiirtoa. 

Muutoksia Lounean kaapeliverkon salausjärjestelyissä

 

Tammikuun alusta Lounean kaapeliverkon salausjärjestelmissä tehtiin muutoksia joilla parannetaan järjestelmän vakautta ja luotettavuutta. Nämä muutokset eivät näy Lounean asiakkaille käytännössä mitenkään.