Watson

Watson-palvelu toimii kaapeli-TV verkon sijasta internet-yhteyden ylitse. Watson-palvelun tuottajalla on lisäksi erilaiset sisältösopimukset kanavayhtiöiden kanssa. Mm. Näistä seikoista johtuen kanavapakettien sisällöissä ja hinnoitteluissa voi olla eroja kaapeliverkkoon nähden, samoin teknisissä ratkaisuissa on eroja. 

 

MITÄ TARVITSEN KANAVAPAKETTIEN KATSOMISEEN ?

Watson-palvelu ei käytä TV-korttia vaan kanavapakettien salaus puretaan suoraan katseluun käytetyissä laitteissa.
Watsonissa asiakkaalla voi olla maksimissaan viisi laitetta yhdellä tilauksella. Tilatut kanavapaketit ovat pääsääntöisesti katsottavissa kaikissa laitteissa, mutta eräät kanavapaketit ovat katsottavissa vain digiboksilla Lounean kuituliittymissä.
Watsonia voi katsella Watson-digiboksilla (mm. Dune 102 tai Arris/Motorola 1903 tai uudempi), eräillä älytelevisioilla, PC/Mac-tietokoneella sekä mobiililaitteilla Watson-appiksella (Android ja iOS). Lisätietoja https://www.watson.fi/tuetut-laitteet/ .

 

MITEN VOIN TILATA KANAVAPAKETIN ?

Watsonin digiboksin valikosta Kanavapaketit voit helpoimmin valita haluamasi paketin ja tilata sen kaukosäätimellä. Näin tilatut kanavapaketit alkavat toimimaan lähes välittömästi tilauksen jälkeen.  Vahvistat tilauksen omalla PIN-koodillasi joka on toimitettu sinulle yhdessä Watson-tunnustesi kanssa. Tarvittaessa saat uuden PIN-koodin Lounean asiakaspalvelusta.
Kanavapaketit-valikko ei kuitenkaan ole käytettävissä kaikilla laitteilla, esim. Mobiiliappiksen (puhelin, tabletti) valikossa sitä ei ole sopimusteknisistä syistä johtuen. Voit kuitenkin katsoa mobiiliappiksella muulla laitteella tilaamaasi kanavapakettia.

Halutessasi voit tilata kanavapaketin myös Lounean asiakaspalvelusta.

www.omahallinta.fi näyttää tilaamasi Watson-kanavapaketin muttet pysty hallitsemaan tilaustasi tai tilaamaan kanavapakettia tässä kanavassa.

 

NÄKYVÄTKÖ KAIKKI KANAVAPAKETIT KAIKISSA LAITTEISSA ?

Kanavapakettien näkyvyyttä rajoittavat palvelun tuottajan ja kanavayhtiöiden väliset sisältösopimukset,  jotkin kanavayhtiöt rajoittavat sisältöjensä näkyvyyttä.
Osa kanavapaketeista, esim. C More, on katsottavissa rajoituksetta kaikissa laitteissa, myös mobiililaitteissa. Jotkin kanavapaketit ovat katsottavissa ainoastaan Watson-digiboksilla Lounean kuituliittymässä, siten että digiboksi on kytketty suoraan Lounean kuitupäätteeseen kaapelilla (ns. Multicast-lähete).  Tähän ryhmään kuuluvat esim. Viasatin kanavapaketit.
Watsonin kanavalistassa on kerrottu tarkemmin mikä kanavapaketti on katsottavissa missäkin laitteessa.

 

MILLAISEN NETTIYHTEYDEN TARVITSEN KANAVAPAKETTIEN KATSOMISEEN WATSONISSA ?

Kanavapaketit eivät vaadi sen enempää nettiyhteydeltä kuin peruskanavatkaan. Watsoniin suositellaan vähintään 10 Mbit/s kiinteää laajakaistaa. Watson toimii myös mobiililaajakaistalla, kunhan nopeus on riittävä eikä verkko ole ruuhkautunut.
Lounean kuituliittymään kytketyllä digiboksilla nähdään eniten peruskanavia sekä kanavapaketteja.

 

VOINKO TALLENTAA KANAVAPAKETTIEN KANAVIA KUTEN PERUSKANAVIA ?

Sopimusteknisistä syistä johtuen kanavapakettien kanavat eivät ole tallennettavissa Watsonin verkkotallennuksina peruskanavien tapaan. Niitä voi kuitenkin tallentaa Watson-digiboksille, jossa mallista riippuen voi olla joko paikka erikseen hankittavalle kovalevylle tai ulkoiselle USB-muistille.