Valokuidun asennuskaivut alkavat Janakkalassa

Urjalan kaivut
TIEDOTE 26.3.2020

Lounea aloittaa valokuituyhteyksien asennuskaivut huhtikuussaJanakkalan kunta päätti viime kesänä tukea valokuidun rakentamista alueelleen ja aloitti Lounean kanssa yhteistyöhankkeen. Lounea tulee tarjoamaan Janakkalan alueella sekä kuluttajille että yrityksille mahdollisuutta liittyä moderniin ja nopeaan valokuituverkkoon.

Kuntalaiset ovat olleet aktiivisia

Lounea aloitti viime syksynä valokuitukiinnostuksen kartoittamisen Janakkalassa. Kuntalaiset ovat ottaneet valokuidun hyvin vastaan, joten kaivut päästään aloittamaan jo huhtikuussa.

Parhaillaan alueella on käynnissä maastosuunnittelu, joka määrittää valokaapelin reitin maastossa. Kaivut aloitetaan Rastilantieltä ja ne etenevät kohti Janakkalan kirkonkylää. Kaivut on määrä saada päätökseen 31.10.2020 mennessä.

Janakkalan kunnan asukkaat voivat edelleen ilmoittaa kiinnostuksestaan valokuituun Lounean nettisivuilla.

Valokuitu palvelee niin yrityksiä kuin kuluttajia

Valokuitu on tehokas ja luotettava nettiyhteys, joka mahdollistaa monen hyviä yhteyksiä tarvitsevan palvelun käytön. Nykypäivänä toimivat nettiyhteydet ovat yhä useamman yrityksen toiminnan edellytys. Myös kotitalouksissa käytetään monenlaisia palveluita monilla eri päätteillä yhtäaikaisesti. Valokuitu on sijoitus kiinteistöön ja takaa pitkäaikaisen ratkaisun muuttuvassa maailmassa, sillä valokuidun kapasiteetti palvelee suuriakin nopeuksia rasittumatta.

Lisätietoja:

Aki Linnakoski, myyntipäällikkö, Lounea
puh. 044 773 3727

aki.linnakoski@lounea.fi

 

Mika Sipilä, projektipäällikkö

mika.sipila@lounea.fi