Usein kysytyt kysymykset Lounean palveluista
Usein kysytyt kysymykset

Kysy ja me vastaamme

Tältä sivulta löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin koskien Louneaa, valokuitua ja muita palveluitamme.

Mikä on Lounea?

Lounea on suomalainen digiajan palveluyhtiö, ja tarjoamme palveluitamme sekä kuluttajille että yrityksille. Historiamme yltää yli 130 vuoden taakse ja muun muassa valokuidusta meillä on kokemusta jo yli 15 vuotta. Valokuitumme yltää jo 100 000 kotiin!

Markkina-alueemme on koko Suomi, mutta olemme vahvasti paikallinen ja aktiivinen toimiva, ja laajentuessamme uusille alueille työllistämme paikallisia asukkaita. Toimimme käsi kädessä asiakkaiden tarpeiden ja teknologian kehityksen kanssa, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ajan tasalla olevia palveluita, joita kehittäessämme uudistumme itsekin.

Lue lisää Louneasta yrityksenä >>

Miksi Lounea Valokuitu?

Valokuitu on ohut, puhdistetusta kvartsilasista valmistettu johdin, jossa voidaan siirtää tietoa laservalolla hyvin nopeasti. Se tarjoaa ylivertaisen tasaisen ja vakaan yhteyden, sillä valokuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton.

Yhteytesi ei riipu siitä, miten muu naapurusto sattuu käyttämään nettiä juuri nyt, sillä valokuidulla varmistat, että koko perheen läppärit, ipadit, TV:t, nettipelit ja suoratoistopalvelut toimivat sujuvasti useilla laitteilla yhtä aikaa - yhteytesi toimii aina sillä nopeudella mitä on luvattukin.

Valokuitu-kaapelit asennetaan suojaputkissa maan alle suojaan eli myrskyt eivät vaikuta valokuidun toimintaan.

Lue lisää valokuidusta >>

Miten tilaan valokuidun?

Klikkaa osoitteeseen kuitusaatavuus.lounea.fi, jossa voit tarkistaa, onko osoitteesi toiminta-alueellamme.

Jos osoitteesi sijaitsee toiminta-alueellamme, voit tilata kuituliittymän verkkokaupastamme tai jättää yhteystietosi lomakkeella, jolloin myyntineuvottelijamme on sinuun yhteydessä ja kertoo tarkemmat hinta- ja toimitustiedot.

Jos emme vielä toimi alueellasi, voit osoittaa kiinnostuksesi jättämällä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä, mikäli myynti alueella alkaa. Kannattaa myös vinkata naapureille, sillä toteutamme alueita sen mukaan, missä on eniten kiinnostusta.

Tarkista alueesi tilanne >>

Asun taloyhtiössä, miten saan valokuidun käyttööni?

Taloyhtiöissä päätöksen valokuituliittymien hankinnasta tekee yhtiökokous.

Jos taloyhtiösi on Lounean valokuitualueella ja se on tehnyt valokuitusopimuksen, voit ostaa asuntoosi lisänopeuden ja tarvittavan modeemin OmaLouneasta.

Mikäli taloyhtiössäsi ei vielä ole valokuitua, ota yhteyttä taloyhtiösi hallitukseen. Kerro myös meille kiinnostuksestasi valokuituun ja jätä yhteystietosi kuitusaatavuus.lounea.fi -sivun kautta!

Mitä valokuituliittymä maksaa?

Lounean valokuituliittymän hinta vaihtelee alueittain. Oman alueesi hinnan saat syöttämällä osoitteesi kuitusaatavuustyökaluun tai ottamalla yhteyttä myyntineuvottelijaamme.

Liittymän hinta on mahdollista maksaa joko kerralla tai useammassa erässä rahoituksella. Valokuituliittymä on myös kotitalousvähennyskelpoinen. Lue lisää ehdoista verottajan sivuilta.

Miten valokuituprojekti etenee?

Projekti siirtyy rakennusvaiheeseen, kun alueellasi on tarpeeksi sopimuksen tehneitä. Suunnittelemme asennuksen käytännön toteutuksen ja neuvottelemme siitä työn suorittavan urakoitsijan kanssa. Suunnitteluvaiheen jälkeen alueella alkavat kaivut, joista tiedotamme kaikkia alueen asukkaita. Sopimuksen tehneiden kanssa teemme vielä erikseen tonttikaivusopimuksen, jossa yhdessä katsomme ja suunnittelemme kaivureitit tontilla.

Kaivut kestävät yleensä n. 3-10 viikkoa alueen koosta ja kaivukaudesta riippuen. Kaivuiden valmistuttua teemme vielä kytkentätöitä katujakokaapeissa ja asennamme laitetilat valmiiksi. Tämän jälkeen aloitamme valokuidun käyttöönotot kiinteistöissä.

Miten valokuituliittymän tuodaan kotiini?

Valokuidun rakentaminen lähtee liikkeelle palaverista kuitusuunnittelijamme kanssa, joka suunnittelee kaivureitin tontille sekä kanssasi läpiviennin kiinteistöösi ja valokuitupäätteen asennussijainnin. Yhteistyön avulla pyrimme minimoimaan pihallesi koituvat haitat kaivureitillä ja saat esittää toiveita mitä reittiä pitkin valokuitu asennetaan.

Pyrimme siihen, ettei suunnitellulla kaivureitillä ole istutuksia, laatoituksia tai asfaltointia. Rakennustöihin kuuluu, että urakoitsijamme peittää kaivannot ja siistii kaivuutöiden jäljet. Normaali valokuidun toimitus ei sisällä maan vaihtoa, multausta, uuden nurmikon istutusta eikä asfaltointia, laatoitusta tai muita pinnoitetta. Hinta sisältää kaivujäljen tasoittamisen kaivinkoneen kauhalla.

Asennamme kotiisi valokuitupäätelaitteen, joka muuttaa valokuitukaapelissa kulkevan optisen signaalin sähköiseen muotoon.

Lue tarkemmin tonttikaivusta >>

Mistä tiedän valokuituliittymäni tarkan toimitusajan?

Tarkistamme kuukausittain eri alueiden tilanteen ja teemme niiden pohjalta rakentamispäätöksiä, eli missä Lounea Valokuitu toteutuu. Toteutumiseen vaikuttaa se, että alueella on tarpeeksi liittymäsopimuksen tehneitä. 

Kun alueellasi on tarpeeksi valokuitusopimuksen tehneitä, tiedotamme kaikkia alueen asukkaita tonttikaivuiden alkamisesta ja sovimme suunnittelupalavereista. Tiedotamme myös, jos alueellasi ei ole osoitettu riittävän paljon kiinnostusta Louna Valokuitua kohtaan eli jos hanke ei toteudukaan.

Pyrimme pitämään alueen asukkaat tietoisina miten valokuituhanke etenee tiedottamalla asiasta eri kanavien kautta. 

Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Jos et löytänyt yltä vastausta sinua askarruttaviin kysymyksiin, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään!

 

Ota yhteyttä