toimitusjohtajan katsaus
Toimitusjohtajan katsaus

Valokuituverkkojen rakentaminen ennätysvauhdissa

Vuosi 2019 oli Lounealle positiivisen kehittymisen vuosi jälleen kerran. Valokuituihin perustuva teleliiketoimintamme kehittyi hyvin. Käyttöönotimme vuoden aikana uusia valokuituliittymiä lähes 8500 kpl ja samalla valokuituvalmius laajeni alueellamme jo yli 71 000 talouteen. Verkon käyttöasteessa ylitimme vuodelle asetetut tavoitteemme saavuttaen lähes 56 %:n tason.

Ennätysmäistä valokuituliiketoiminnan kasvua tuki myös laajentumisemme uusille toiminta-alueille. Saimme tilaukset Pöytyän, Säkylän ja Janakkalan kunnilta valokuituverkon toteuttamisesta alueelleen.

Asiakkaidemme parhaaksi - asiakatyytyväisyys ennätyksellisen korkealla tasolla

Ehkä kuitenkin suurin onnistumisemme viime vuonna koski asiakaskokemaamme, joka otettiin strategiseksi hankkeeksi jo vuonna 2017. Tekemämme pitkäaikaisen kehitystyön tulokset ovat nähtävissä viime vuoden asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksissa, jossa nettosuositteluindeksi (NSI) oli 41,5. Asiakkaidemme mielestä olemme paikallisia ja helposti tavoitettavia ja tuotteistamme ja palveluistammekin saimme kiitosta.

Tavoitteena ympäristöystävällinen Lounea

Vastuu ympäristöstä on osa strategiaamme kirjattua yhteiskuntavastuuohjelmaa. Selvitimme oman toimintamme ympäristövaikutuksia ja teimme monille osa-alueille muutoksia toimintamme  muuttamiseksi ympäristöystävällisemmäksi. Vuoden 2019 aikana siirryimme käyttämään uusiutuvaa energiaa ja 100 % ostamastamme sähköstä on nyt tuulisähköä. Aloitimme myös toimipisteiden ja laiteasemien varustamisen aurinkoenergiaratkaisuilla. Salon toimipiste Tehdaskadulla sai katolleen yhteensä 84 kappaletta SaloSolar-aurinkopaneelia. Pelkästään Salon toimipisteen aurinkoenergiaratkaisu tuottaa vuodessa noin 26 450 kWh sähköä. Ensimmäinen aurinkopaneelein varustettu laitetilamme löytyy Säkylästä. Pyrimme pienentämään toimintamme ympäristövaikutuksia myös henkilöstön liikkumisen osalta ja kannustamme henkilöstöä etätyön tekemiseen. Henkilökuntamme tekeekin etätyötä keskimäärin 2 päivää viikossa.

Älykaupungit

Kumppaneiden kanssa yhteistyössä käynnistettyjä älykaupunkiprojekteja jatkettiin vuoden 2019 aikana. Tuloksena saimme valtavasti oppia älykaupungeista pienille ja keskisuurille kaupungeille – tästä suuri kiitos myös yhteistyökumppaneillemme Salon ja Someron kaupungeille, Turun Yliopistolle ja Ammattikorkeakoululle sekä Huaweille. Jokainen älykaupunki on erilainen ja heijastaa kaupungin omia tavoitteita ja strategiaa. Älykaupunki on polku, jolle kannattaa kaikkien sellaiseksi haluavien kaupunkien ja kuntien lähteä mahdollisimman pikaisesti. Älykaupunkiprojektimme jatkuvat vuonna 2020.

 

 

Veli-Matti Viitanen Lounea

Veli-Matti Viitanen

toimitusjohtaja