Toimisto 365 varmistuspalvelun käyttö

Seuraavien Office 365-palveluiden sisältö voidaan varmistaa samalla käyttäjäkohtaisella varmistuslisenssillä:

  • Sähköpostit
  • yhteystiedot
  • kalenteri
  • OneDrive
  • SharePoint

Jokaiseen varmistuslisenssiin sisältyy 50 Gt varmistustilaa. Kaikki saman domainin alla olevat varmistuslisenssit jakavat saman kokonaislevytilan. Tarvittaessa lisätilaa voi hankkia lisäpalveluna.

Varmistuspalvelun käyttö

Kirjaudu hallintaportaaliin omilla O365 -admin-tunnuksilla osoitteessa: https://cloudbackup.nexetic.com/

 

Varmistusten kytkeminen päälle

Hallintaportaalissa näytetään lista ko. domainiin kuuluvista käyttäjistä Users - sivulla. Kaikkien käyttäjien latautuminen saattaa viedä hetken. Jos haluat varmistukset päälle kaikille käyttäjille, klikkaa Actions -> Add all to Backup

Yksittäisille käyttäjille varmistukset kytketään Backup sarakkeesta valitsemalla Backup: "ON"

 

Varmistettavan sisällön määrittäminen

Valitse käyttäjät listalta. Klikkaa Actions -> Configure Backup

Valitse varmistettavat palvelut ja klikkaa Save

Varmistukset tehdään automaattisesti neljä kertaa vuorokaudessa klo 11, 17, 23 ja 5 (UTC).

HUOM! Koska SharePoint on yrityksen jaettu palvelu, sen varmistusta ei voi kytkeä päässe Users sivun kautta. SharePointin varmistuksen laitat päälle valitsemalla yläreunasta Dashboard. Avautuvalta sivulta valitse Configure Backup ja valitse listalta SharePoint: "ON". Klikkaa Save

 

Loppukäyttäjien oikeuksien määrittäminen

Ylläpitäjä voi aina palauttaa käyttäjän tietoja hänen puolestaan. Mikäli käyttäjille halutaan antaa mahdollisuus palauttaa itse omia tietojaan, pitää heille antaa oikeudet kirjautua hallintaportaaliin ja palauttaa tietoja.

Valitse käyttäjä listalta ja klikkaa Actions -> Permissions

Klikkaa sekä Sign in että Restore kohdat päälle "ON". Klikkaa Save.

Ylläpitäjänä näet kaikkien käyttäjien hallintaportaalissa tekemät toimenpiteet. Klikkaa sivun oikeassa yläreunassa sähköpostiosoitettasi ja valitse alasvetovalikosta Audit Log. Lokilistaa voi suodattaa kaikkien sarakkeiden tietojen perusteella klikkaamalla sarakkeen nimen oikealla puolella olevaa filtteri-ikoni.

 

Varmistusten tilanteen seuranta

Varmistusten etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti klikkaamalla sähköpostiosoitetta sivun oikeassa yläreunassa ja valitsemalla avautuvasta valikosta Task Manager. Listalla näytetään vain sillä hetkellä meneillään olevat varmistukset. Muulloin lista on tyhjä.

 

Tietojen palauttaminen

Sähköpostien, yhteystietojen ja kalenterin palautus tehdään klikkaamalla Restore -painiketta. Valitse pudotusvalikosta mitä tietoja haluat palauttaa.

Sähköpostin palautusvaihtoehdot:

  • Restore All Mailbox: koko sähköpostilaatikko palautetaan sellaisenaan, kaikki viestit palautuvat alkuperäisiin kansioihinsa. Jos jotakin kansiota ei kohteesta ei löydy, sellainen luodaan
  • Restore Selected Folder: Kaikki viestit palautetaan alkuperäiseen kansioon. Jos kansiota ei kohteesta löydy, sellainen luodaan
  • Restore Selected Messages:  Valitut viestit palautetaan Restore-kansioon.

Viestin alkuperäinen päivämäärä ja kellonaika eivät palautuksessa muutu. Restore...to vaihtoehdoissa palautus voidaan tehdä eri sähköpostilaatikkoon.

Tietojen palauttaminen Drivestä

Valitse yläreunasta välilehti Drive. Täällä näkyvät kansiot voidaan palauttaa suoraan takaisin käyttäjn OneDrive in Office365:een tai loppukäyttäjä voi ne itse ladata työasemalleen. OneDrive in Office 365:een palautettaessa vain viimeisin versio voidaan palauttaa. Työasemalle ladattaessa voidaan valita haluttu versio.

Palautus OneDrive:en: Valitse haluamasi kansiot/tiedostot. Klikkaa Restore ja haluamasi palautusvaihtoehto.

Ladataksesi tiedostoja paikalliselle työasemalle valitse tiedosto hakemistopuusta, jolloin näet listan eri versioista sivun oikeassa laidassa. Valitse haluamasi versio ja tallenna se työasemallesi. HUOM! Vain loppukäyttäjä voi itse ladata tiedostoja omalla työasemalleen.

 

Tietojen palautus SharePointista

Valitse ylärenasta välilehti SharePoint.  Voit palauttaa tiedostoja tai kansioista suoraan takaisin SharePoint Onlineen tai ladata tiedostoja paikalliselle työasemalle (vaatii Global Admin -tasoiset oikeudet). SharePoint Onlineen palautettaessa voidaan palauttaa vain viimeisin versio. Ladattaessa tiedostoja paikalliselle työasemalle voidaan palauttaa haluttu tiedostoversio.

Palautus yrityksen SharePointiin: Valitse haluamasi kansiot/tiedostot. Klikkaa Restore ja haluamasi palautusvaihtoehto.

Toistaiseksi ei ole mahdollista palauttaa koko SharePointin rakennetta. Ainoastaan tiedostoja ja tiedostoja sisältäviä kansioita voidaan palauttaa.