Energian säästö
Säästä energiaa, helposti

Lämpötilan hallinta ei ole koskaan ollut helpompaa

Määritä haluamasi lämpötila, kun joku on kotona. Muusta sinun ei tarvitse huolehtia.

Lounea Oiva seuraa käyttäjien liikkeitä ja säästää energiaa silloin, kun se on mahdollista. Tavoitelämpötilaa pudotetaan, kun ketään ei ole kotona ja yöajaksi. Järjestelmä ohjaa lämmitystä opitun viikkorytmin perusteella, mutta osaa myös reagoida muuttuviin tilanteisiin.

 

Säädä lämpötilaa helposti

Lämpötilan säätö

Kotisi lämpötilan hallinta on helppoa. Siirrä ympyrä haluamasi tavoitelämpötilan kohdalle puhelinsovelluksella ja Oiva Älykoti huolehtii, että lämpötila saavutetaan, kun olet kotona.  

Lämmitysalueen valinta

Lämmitysalueet

Kodissa on erilaisia huoneita ja ihmisillä on erilaisia tottumuksia. Oiva Älykoti sopeutuu jokaisen tarpeisiin, voit luoda vaikka jokaisesta huoneesta oman lämmitysalueensa ja määritellä tavoitelämpötilat mielesi mukaan. Esimerkiksi makuuhuoneissa on tyypillisesti hieman viileämpää kuin olohuoneessa tai keittiössä. Jokaiseen lämmitysalueeseen tulee lisätä lämmön lähde ja monianturi, joka mittaa lämmitysalueen lämpötilaa.

Oiva Älykoti säästötila

Säästötila

Oiva Älykoti siirtyy säästötilaan automaattisesti, kun ketään ei ole kotona sekä yöaikaan. Säästötilassa tavoitelämpötilaa pudotetaan muutamalla asteella, mikä säästää energiaa. Oiva Älykoti on oppiva järjestelmä, joten säästötilan lämmön pudotus riippuu siitä, kuinka pitkäksi ajaksi säästötilan arvioidaan kestävän ja kuinka kauan halutun kotona-lämpötilan saavuttaminen kestää.

Miten saan kotini lämmityksen Oivan ohjaukseen?

Lämmityksen ohjaus edellyttää, että lämmönlähteitä voidaan ohjata päälle ja pois. Alla on kerrottu tarkemmin eri lämmitysmuotojen etäohjauksen mahdollisuuksista. Lisäksi jokaiseen lämmitysalueeseen pitää asentaa yksi monianturi, joka mittaa tilan lämpötilaa.

Oiva Älykoti voi ohjata seuraavia lämmitysmuotoja:

 • Sähköpatterit
 • Vesikiertoiset patterit
 • Ilmalämpöpumput

 


 

Sähkölämmitys, patterit

Sähkölämmitys

Kiinteästi asennetut patterit

Sähkökäyttöiset lämpöpatterit voidaan liittää Oiva Älykodin piiriin erillisen etäohjattavan releen avulla. Jotta huonekohtainen lämpötilan hallinta on mahdollista, rele tulee asentaa jokaiseen patteriin. Asennus edellyttää hyväksytyn sähköasentajan asennusta.

Siirrettävät patterit

Jos sähköpatterissa on sähköpistoke, voidaan lämmitintä ohjata päälle ja pois älypistokkeen avulla. Asennuksen voi suorittaa kuka tahansa.

Keskitetty kotona poissa toiminto

Joissakin taloissa on mahdollista ohjata koko kodin lämmitystä päälle ja pois yhdestä keskitetystä pisteestä. Tällöin riittää yhden releen asentaminen, mutta lämmitysalueita voi olla vain yksi. 

Fibaro FGS-212

Fibaro rele 1x2,5kW

Fibaron releen avulla voidaan ohjata sähköpatteria tai muuta sähkökäyttöistä lämmön lähdettä. Säädä lämmityspatterin oma termostaatti 22 asteeseen ja jätä lämmityksen säätö Oiva Älykodin huoleksi. Releen maksimikuorma on 3kW.

69€

Fibaro FGS-212

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
Schneider releavstaanotin MTN507501

Uppoasennettava relevastaanotin

Relevastaanottimen avulla esimerkiksi tavallinen kattovalaisin tai sähköpatteri voidaan liittää Oiva Älykoti -järjestelmään kiinteästi johdotetun kytkimen sijaan. Relevastaanottimessa on yksi sulkeutuva kosketin.

Schneider Connect MTN507501

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*
Älypistoke Fibaro

Älypistoke

Älypistoke on pieni, mutta monikäyttöinen laite. Kytke pistoke sähkölaitteesi virtajohtoon ja valitse oikea toiminto seuraavista

 • Älykäs lämmitin
 • Älykäs valaistus
 • Päälle/pois
 • Turvakytkin
 • Ajastus
 • Päällä, kun kotona
 • Päällä, kun hämärtää
 • Reitittimen uudelleenkäynnistys

79€

Fibaro FGWPF-102

Laitteen tekniset tiedot

Saatavilla heti varastosta*


 

Vesikiertoinen lämmitys, patterit

Vesikiertoiset patterit voidaan liittää Lounea Oiva Älykotijärjestelmään vaihtamalla patteritermostaatti etäohjattuun malliin. Patteritermostaatti toimii kuten tavallinen termostaatti, mutta sitä voidaan ohjata langattomasti.

Vesikiertoisten patterien ohjaamiseen käytämme Danfossin Living Connect termostaatteja. Danfoss on alansa johtava laitetoimittaja.

 

Vesikiertoiset patterit
Danfoss termostaatti LC-13

Patteritermostaatti

Danfossin Z-Wave patteritermostaatilla voidaan hallita yksittäisiä vesikiertoisia lämmityspattereita. 

Danfoss LC-13

Laitteen tekniset tiedot

Tilaustuote*


 

Ilmalämpöpumput

Sensibo Sky ilmalämpöpumpun ohjaimen avulla teet tavallisesta ilmalämpöpumpustasi älykkään. Palvelun avulla voit hallita kotisi tai mökkisi lämpötilaa, missä itse liikutkin.

 • Tarkista mökin lämpötila talvella
 • Kytke mökille lämmöt päälle, jotta sinun on mukavampi saapua viikonlopun viettoon
 • Automatisoi kotisi lämmitys liittämällä Sensibo Oiva Älykotiin

Sensibo Skyn oma puhelinsovellus mahdollistaa pumpun etäohjaamisen ja hallinnan, mutta Oiva Älykoti optimoi energian kulutuksen ohjaamalla pumppua päälle ja pois.

 

Sensibo Sky
Sensibo Sky

Sensibo Sky

Laitteen avulla voit muuttaa lähes minkä tahansa ilmalämpöpumpun tai IR ohjattavan lämmittimen etähallittavaksi. Sensibo Sky liitetään kotisi WiFi verkkoon ja se ohjaa ilmalämpöpumppua, kuten laitteen oma kauko-ohjain. 

Laitevalmistajan sivut

Saatavilla heti varastosta*

Koska jokainen koti on erilainen, teemme arvion kodin lämmityksen ohjauksen mahdollisuuksista aina tapauskohtaisesti paikanpäällä.