”Nyt sitä saa, nyt sitä saa”, nimittäin kuidun täydeltä kaistaa - huomioi nämä 3 asiaa hankkiessasi 10 gigan nopeuden

10g - huomioi nämä kolme asiaa

Nyt on aika lunastaa se, mikä toukokuussa luvattiin, voit nyt nimittäin tilata Lounealta ensimmäisten joukossa 10 000Mbit/s valokuitunopeuden. 10 gigan nopeuksien toimitukset alkavat tammikuussa. Toimitusta odottaessa on hyvää aikaa tarkistaa, että kotona on supernopeaa yhteyttä varten kaikki valmiina.


Ota ainakin nämä kolme asiaa huomioon:

  

1.Löytyykö tietokoneesta 10Gb –verkkokortti?

Verkkokortin eli tietokoneesi komponentin, jonka avulla liität tietokoneesi langallisesti tai langattomasti verkkoon, on tuettava 10Gb:iä. Tällä hetkellä valtaosa tietokoneista tukee nopeuksia vain 1Gb asti, joten todennäköisesti hankintalistalle meneekin erillinen 10Gb-verkkokortti. Mikäli olet juuri hankkimassa tehokasta pöytätietokonetta ja haluat valmiin paketin, on yksi hyvä vaihtoehto Jimmssin kanssa yhteistyössä toteutettu Jimm's Powered by ASUS - ProArt Creator –tietokonepaketti sisällöntuottajille. Koneessa on valmiina 10Gb-verkkokortti. Verkkokortin lisäksi tietokoneen  on oltava erittäin suorituskykyinen.

 

2.Minkälainen verkkokaapeli sinulla on?
– Cat5e, Cat6 vai Cat6A

Vanhemmat verkkokaapelit kuten Cat5e, tukevat vain 1Gb maksiminopeutta. Näiden kaapelien kanssa et pääse nauttimaan 10Gb vauhdista. Tarvitset siis vähintään Cat6- (tuki 10Gb, kun pituus maksimissaan 55m) tai Cat6A (tuki 10Gb, kun pituus maksimissaan 100m) -verkkokaapelit. Onneksi kuitenkaan liitinmalli ei ole muuttunut, vaan tuttu RJ45 on käytössä myös Lounean toimittamissa 10Gb-kuitupäätteissä.

 

3.Riittääkö langattomassa verkossasi potkua?

Koska nykyään suurin osa kodin verkkoon kytketyistä laitteista on yhdistetty langattomaan verkkoon, on hyvä pohtia myös langattoman verkon suorituskyky maksimiin. Wi-Fi 6 (802.11ax) on uusin ja nopein langattoman verkon standardi, jonka teoreettinen maksiminopeus on 9,6Gb. Teoreettisella maksiminopeudella tarkoitetaan erityisesti parempaa suorituskykyä, kun käytössä on useita laitteita. Suurin osa markkinoilla olevista langattomista reitittimistä ei tarjoa kuitenkaan vielä liitettävyyttä 10Gb:iin. Odotettavissa on, että ensi vuoden aikana saatavuus paranee. Joka tapauksessa 10Gb-yhteyden kaveriksi kannattaa ostaa Wi-Fi 6 -reititin ja varmistaa, että omista kotona olevista laitteista löytyy Wi-Fi 6 -tuki parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.


Löydät myös meiltä Lounean valikoimasta 10Gb-yhteyden käyttöön tarvittavia laitteita ja tarvikkeita. Asennamme ja autamme sinua myös tarvittaessa kaikkiin tietoliikenneverkkoon liittyvissä asioissa, yli 130 vuoden kokemuksella.

 

Jaa artikkeli:
Tagit:
10gb
10000Mbit/s
valokuitu
internetyhteys