Noin 75%:lla säkyläläisistä mahdollisuus liittyä Lounean valokuituverkkoon

Säkylän kunnanhallitus päätti joulukuussa 2018 lähteä Satakuntaliiton toteuttamaan Laajakaista kaikille 2015 -hankkeen kilpailutukseen. Satakuntaliiton kilpailutuksessa valokuituverkon toteuttajaksi valittiin Lounea. Hankkeessa Säkylän kunta ja valtio tukevat kumpikin verkon rakentamista 33 % osuudella. Hanke oli kaksivuotinen ja se on nyt saatu päätökseen, ja valokuituverkko on hankkeessa määritetyn alueen osalta valmistunut.

 

Älykäs Säkylä


Meille kuntana on erittäin tärkeää, että yrityksillä ja asukkailla on käytössään hyvät ja luotettavat digitaaliset yhteydet, toteaa Säkylän kunnan liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen.

 Nyt, kun maailma on viimeisen vuoden aikana siirtynyt yhä enemmän etätyöhön ja etäpalavereihin, on kunnallemme selkeä etulyöntiasema siinä, että kunnassamme on mahdollista työskennellä nopeiden yhteyksien kanssa. Tämä hanke auttoi Säkylän kuntaa ottamaan selkeän digiloikan. Valokuituverkon rakennus jatkuu yhä ja nyt verkkoa rakennetaan markkinaehtoisesti sinne, missä kysyntää on.

Tämä hanke toteutui erittäin hyvällä yhteistyöllä ja samalla kunta pystyi uusimaan myös omaa kunnallistekniikka valokuitukaivantojen yhteydessä, toteaa Säkylän tekninen johtaja Tarmo Saarinen.

 

75% säkyläläisistä valokuitualueella


Yhteistyö Säkylän kunnan ja Traficomin kanssa on sujunut loistavasti.
Valokuitukaapelia on asennettu noin 550 km ja kaivuita tehty noin 190 km, kertoo Lounean johtaja Jari Lahti.

Valokuituverkkoon on mahdollista liittyä lähes 2500 osoitteessa, joten lähes 75 %:lla säkyläläisistä on mahdollisuus hankkia valokuitu käyttöönsä.
Olemme saaneet kuntalaisilta hyvää palautetta verkon toteutuksesta ja noin 1200 kotitaloutta ja yritystä onkin jo ottanut valokuidun käyttöönsä, Lahti kertoo.

Rakentamista tehdään jatkossa Säkylässä niin verkon saatavuusalueella kuin muuallakin, mikäli valokuituverkon palveluihin kiinnostusta edelleen riittää. Asukkaat voivat ilmaista kiinnostuksensa valokuituun nettisivuillamme.

 

Vuoden Yhteisrakentamisteko 2019
 

Hanke on saanut tunnustusta myös Vuoden Yhteisrakentamisteko –kilpailussa. Liikenne ja viestintävirasto Traficomin järjestämän Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailun voitto saavutettiin vuonna 2019 kuituverkolla. Yleisöäänestyksen parhaana palkitussa yhteishankkeessa Säkylän kunta, verkkoyhtiö Lounea ja Köyliön-Säkylän Sähkö (KSS) rakensivat valokuituverkon koko Säkylän kunnan alueelle.

 

Lisätietoja tähän tiedotteeseen antavat:

Säkylän kunta

Hanna Nieminen, liiketoimintajohtaja hanna.nieminen@sakyla.fi, 044 012 5863

Tarmo Saarinen, tekninen johtaja, tarmo.saarinen@sakyla.fi, 044 517 1014

Lounea

Aki Linnakoski, myyntipäällikkö, aki.linnakoski@lounea.fi, 044 773 3727

Katja Mäenpää, markkinointisuunnittelija, katja.maenpaa@lounea.fi, 044 773 3022