Näin suojaat kotisi lomalla

huolehdi kotisi turvasta lomalla

Lomakausi on käynnissä ja monenlaisia suunnitelmia edessä. Vietämme paljon aikaa poissa kotoa loma-aikoina, olemme mökeillä, kesätapahtumissa tai matkustamme. Jokainen haluaa lomailla rauhassa ja turvallisin mielin. Kun tietää, että kotona on kaikki hyvin, voi keskittyä olennaiseen eli lomailuun.
 

huolehdi kotisi turvasta lomalla_0.jpg


Lomalle lähtijän 5 vinkkiä

 

1. Tarkasta palovaroittimien paristot

Palovaroittimen ääni ei todennäköisesti kuulu lomapaikkaan asti, mutta jos olet jo hankkinut järjestelmän, joka hälyttää savuhavainnoista myös matkapuhelimeesi, on syytä tarkistaa, että paristot ovat kunnossa. Muutenkin palovaroittimien toiminta tulee tarkastaa kuukausittain testaamalla laitteen toimivuus pitämällä testipainiketta hetken pohjassa.

 

2. Sulje päävesi loman ajaksi ja testaa, ettei kodissasi ole hidasta vuotoa

Vesivahinko voi sattua myös huomaamattasi hiljalleen. Sulje kaikki vettä kuluttavat laitteet ja tarkasta asuntosi tai talosi vesimittarista, ettei mittarin neula pyöri. Tällöin vettä ei myöskään kulu mihinkään. Jos mielestäsi vettä ei pitäisi kulua missään, mutta neula pyörii hiljalleen, on syytä alkaa etsiä vuotokohtaa. Kun olet pitempään poissa kotoa, sulje vesi pääsulusta kokonaan.

 

3. Irroita ylimääräiset sähkölaitteet seinästä

Sähkölaitteet, kuten hiustenkuivain tai televisio kannattaa kytkeä irti sähköverkosta kun olet pitempään poissa. Näppärä nykyaikainen tapa varmistaa laitteiden sähköttömyys, kun ei olla kotona, on nykyaikaiset kotiautomaatiojärjestelmät. Etähallittu pistorasia katkaisee sähköt aina, kun kukaan käyttäjistä ei ole kotona.

 

4. Tarkista mitä kotona tapahtuu

Miltä kotona näyttää nyt? Mitä sitten, jos kotona käy varkaita?  Kaikkein paras tapa selvittää murtovarkaudet on kuvatallenne. Virkavallan ensimmäinen kysymys yleensä on: Onko teillä video- tai kuvamateriaalia? Hanki videovalvonta, mikä tallentaa videoklippejä pilveen. Se on oiva ratkaisu.

 

5. Muista, että lomalla tulee rentoutua

Koti on maailman tärkein paikka. Jos mieltäsi jatkuvasti askarruttaa, mitä kotona tapahtuu, hanki älykotijärjestelmä, jolloin voit tarkastaa tilanteen nopeasti älypuhelimestasi ja jatkaa lomailua tietäen, että kaikki on kunnossa.

 

Lue myös aikaisempi juttumme Näin suojaat kotisi murtovarkailta

Jaa artikkeli:
Timo Toivonen Lounea
Timo Toivonen
projektipäällikkö
Puhelinnumero
029 707 0354
Sähköposti
etunimi.sukunimi@lounea.fi
Tagit:
kodin turva
paloturva
vesivahinko
murtosuoja