Mikä on mesh-verkko?

Kotiin toimiva nettiyhteys mesh-verkon avulla

Mesh-verkko on seuraavan sukupolven ratkaisu langattomien laitteiden väliseen viestintään. Aikaisemmat ratkaisut ovat laajentaneet langattoman verkon kantamaa, mutta siihen liitetyt laitteet eivät ole osanneet siirtyä tukiasemista toiseen sujuvasti.

Kuvittele tilanne, jossa ajat autolla ja puhelu menee poikki joka kerta, kun matkapuhelin vaihtaa yhteyden mastosta toiseen. Nämä ongelmat ovat historiaa uusien WiFi Mesh -ratkaisujen myötä. Ratkaisut mahdollistavat kotona käytettävien älypuhelimien ja tablettien käytön parhaalla mahdollisella yhteydellä kotisi jokaisessa huoneessa.

 

Kuinka Mesh-verkko toimii?

  • Langaton Mesh-verkko koostuu useista tukiasemista, jotka kommunikoivat keskenään ja edelleen käyttämillesi laitteille.
  • Yksi reitittimistä toimii pääyksikkönä ja se liitetään kuitupäätteeseen ethernet-kaapelilla. Muut tukiasemat voit liittää järjestelmään joko langattomasti tai ethernet-kaapelilla.
  • Tukiasemat ohjailevat siihen liittyvien laitteiden tiedonsiirtoa nopeasti ja automaattisesti aina parhaimpaan mahdolliseen tukiasemaan ja oikealle taajuudelle.
  • Käyttäjän ei tarvitse välittää tekniikasta mitään, sillä järjestelmä toimii automaattisesti muuttuvan tilanteen mukaan.

 

Kuinka monta tukiasemaa tarvitsen kotonani ja miten ne kannattaa sijoitella?

Tukiasemien määrä riippuu talon mallista ja rakenteista. Alla olevista kuvista saat kuitenkin suuntaa ja ideaa, miten sijoittaa tukiasemat ja kuinka monta laitetta tarvitset. Mesh-verkko on tarkoitettu toimimaan siten, että tukiasemat voivat kommunikoida useaa reittiä. Tukiasemat tulisi sijoittaa siten, että ne ovat toistensa kuuloetäisyydellä. Mikäli sinua askarruttaa oikea kokonaisuuden valitseminen, asiakastukemme auttaa sinua mielellään oikean ratkaisun hankkimisessa.

 

 

Nykyaikaista muotoilua

Sen lisäksi, että Mesh-järjestelmät hallitsevat kodin laitteiden yhdistämisen verkkoon paljon entisiä ratkaisuja paremmin, ne ovat myös tyylikkäitä. Monesti vanhat antennilliset reitittimet ja tukiasemat on piilotettu sängyn tai kaapin taakse piiloon, niiden vilkkuvien valojen ja ruman ulkonäön takia. Uudet WiFi Mesh -laitteet ovat tyylikkäitä ja ne kehtaa asettaa esille vaikka TV-tasolle, josta langaton verkko toimii todennäköisesti paremmin kuin kaapin takaa. Laitteista saa myös tyypillisesti valot sammutettua yöksi, jos valo häiritsee.

 

Kodin verkkolaitteet

Langattoman verkon avulla muodostat vaivattomasti yhteyden niin kannettavaan kuin älytelevisioon. Laajasta valikoimastamme löydät itsellesi sopivan wifi-reitittimen tai modeemin. Mesh-reitittimillä laajennat langattoman verkon kattamaan isommankin asunnon eli varmistat hyvän nettiyhteyden yltävän kaikkialle.

Hanki toimiva langaton verkko kotiisi

Jaa artikkeli:
Tagit:
wlan
mesh
kodin verkkolaitteet
langaton