TET-harjoittelu
TET-harjoittelussa Lounealla

Olen 15-vuotias TET-harjoittelija Armfeltin koulusta, Salosta ja olin Lounealla työelämääntutustumisessa viikolla 46. Olin vain neljä päivää, maanantaista torstaihin. Minun lisäkseni siellä oli myös kaksi muuta harjoittelijaa samaan aikaan.

Itse päädyin Lounealle äitini kautta, koska hän on siellä töissä. Ja vielä sen verran, että todennäköisesti olen lähtemässä peruskoulun jälkeen opiskelemaan datanomiksi, joten on tästäkin siihen jollain tavalla hyötyä. :D

lounean_tet_harjoittelijat nosto.jpg

Kuva: Lounean TET-harjoittelijat Teea, Saija (keskellä) ja Teemu päivittävät modeemeja
 

No, mitä sitten olen täällä tehnyt? Ensimmäinen päivä tietenkin alkoi lyhyellä paikkoihin tutustumisella, ja ne tulivatkin nopeasti tutuiksi.

Sen jälkeen sitten alettiin töihin. Sain heti läppärin käyttöön ja aloitin tekemään Exceliin taulukkoa. Siinä vierähtikin helposti useampi tunti. Kun se oli saatu tehtyä, sainkin heti toisen tehtävän. Pääsin nimeämään kuvia uudestaan ja siirtämään ne sopiviin kansioihin. Samaa hommaa jatkoinkin melkein koko seuraavan päivän. Minulle myös opetettiin, miten modeemeita päivitetään, jotta voisin siirtyä siihen hommaan sitten seuraavana päivänä.

Modeemeita päivitellessä menikin sitten mukavasti kaksi viimeistä päivää. Ja niin TET olikin jo ohi. Näistä neljästä päivästä jäi todella mukava ja hyvä fiilis.

Saija


Kuva: Lounean TET-harjoittelijat Teea, Saija (keskellä) ja Teemu päivittävät modeemeja