Hyppää pääsisältöön
Front page
Lounea sijoituskohteena

Lounea sijoituskohteena

Lounea on suomalainen valokuituoperaattori, joka rakentaa mutkatonta digitaalista arkea yli 130 vuoden kokemuksella. Olemme yksi maamme suurimmista valtakunnallisesti valokuituyhteyksiä kuluttajille ja yrityksille tarjoavista teleoperaattoreista sekä merkittävä ICT- ja tulostusratkaisuiden asiantuntija. 

Olemme vahvasti kasvava, rahoitusasemamme on hyvä ja meillä on kyky investoida tulevaisuuden kasvuhankkeisiin. Olemme tunnistaneet markkinassa olevat kasvumahdollisuudet ja hyödynnämme niitä tehokkaasti osaamisemme avulla. Keskittyminen olennaiseen pitää meidät kasvupolulla sekä kilpailukykyisinä tehokkuutemme ja vastuullisuutemme avulla.

Lounea Oy:n oman pääoman mukainen osakekohtainen arvo vuonna 2017 kohden oli 973 eur/osake. Verottajan määrittelemä Lounea Oy:n osakkeen vertailuarvo vuodelle 2022 on 864,52 euroa. Kaupankäynti Lounea Oy:n osakkeella on varainsiirtoveron alaista kauppaa.

Salon Seudun Puhelimen osakekirja vastaa Lounean 300 osaketta ja Forssan Seudun Puhelimen osakekirja Lounean 200 osaketta. Yhtiön ylimääräinen yhtiökokous on 24.1.2022 valtuuttanut hallituksen päättämään osakkeiden jakamisesta suhteessa 1:100 maksuttomalla osakeannilla (nk. split) siten, että jokaista nykyistä osaketta kohden annetaan maksutta yhdeksänkymmentäyhdeksän (99) uutta osaketta kullekin yhtiön osakkeenomistajalle heidän osakeomistuksien mukaisessa suhteessa. Uudet osakkeet on rekisteröity kaupparekisteriin 14.4.2022. Osakkeet katsotaan merkityksi ilman osakkeenomistajien erillistä ilmoitusta.