Lehdistötiedotteet

Petri Syväjärvi utnämnd till verkställande direktör för Lounea Yritysratkaisut Oy från och med 19.1.2023

Till verkställande direktör för Lounea Yritysratkaisut Oy som hör till Lounea-koncernen och ledamot i koncernens ledningsgrupp utnämndes Petri Syväjärvi från och med 19.1.2023. Syväjärvi har arbetat på Lounea i 16 år, senast som direktör för företagsaffärsverksamheten. Syväjärvi har gedigen och lång erfarenhet av försäljning, uppgifter inom produkthantering och -utveckling, operativ ledning av verksamhet samt ledning av försäljning och affärsverksamhet inom IKT-branschen.

Petri Syväjärvi on nimitetty Lounea Yritysratkaisut Oy:n toimitusjohtajaksi 19.1.2023 alkaen

Lounea-konserniin kuuluvan Lounea Yritysratkaisut Oy:n toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi on nimitetty 19.1.2023 alkaen Petri Syväjärvi. Syväjärvi on työskennellyt Lounealla 16 vuotta, viimeksi yritysliiketoiminnan johtajana. Syväjärvellä on vahva ja pitkä kokemus ICT-alalla myynnistä, tuotehallinnan ja -kehityksen tehtävistä, toiminnan operatiivisesta johtamisesta sekä myynnin ja liiketoiminnan johtamisesta.

Lounean valokuituverkko tavoittaa arviolta jo yli neljännesmiljoona suomalaista – valokuituverkko rakennetaan seuraavaksi Tampereelle, Kokkolaan ja Vaasaan

Lounea aloittaa valokuituverkon rakentamisen Tampereella, Kokkolassa ja Vaasassa tulevana keväänä. Valokuituliittymien kysyntä ylitti odotukset, joten verkon rakentamispäätökset päästiin tekemään varhaisessa vaiheessa. Lounea investoi kuluvan vuoden aikana valokuituverkkoon useita miljoonia ja tavoitteena on rakentaa kaupunkeihin kattava valokuituverkko.

Lounea on aloittanut valokuidun myynnin Riihimäellä

Lounea on aloittanut valokuituliittymien myynnin Riihimäellä ja mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon tarjotaan alueen kuluttajille sekä yrityksille. Toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden kiinnostuksen mukaan ja tavoitteena on käynnistää rakentaminen vuoden 2023 aikana.

Lounea on aloittanut valokuidun myynnin Hämeenlinnassa

Lounea on aloittanut valokuituliittymien myynnin Hämeenlinnassa ja mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon tarjotaan alueen kuluttajille sekä yrityksille. Toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden kiinnostuksen mukaan ja tavoitteena on käynnistää rakentaminen vuoden 2023 aikana.

Lounea ostaa Valokaista osuuskunnan liiketoiminnan

Lounea ja Valokaista osuuskunta ovat allekirjoittaneet 29.12.2022 sopimuksen, jolla Lounea ostaa Valokaista osuuskunnan liiketoiminnan. Liiketoimintakaupassa Lounealle siirtyy osuuskunnan rakentamana valokuituverkko asiakkuuksineen. Liiketoimintakauppa vahvistaa edelleen Lounean paikallisuutta Etelä-Pohjanmaalla.

Lounean valokuituhanke etenee Jyväskylän seudulla hyvää vauhtia

Lounean valokuituhanke Jyväskylän seudulla on edennyt ripeästi myynnistä rakentamispäätöksiin. Ensimmäiset valokuituliittymät otettiin käyttöön Jyväskylän Palokassa tämän vuoden elokuussa. Viimeisimmät, nyt joulukuun aikana tehdyt rakentamispäätökset mukaan lukien Lounea on päättänyt investoida jo 15M€ Jyväskylän seudulle mukaan lukien Laukaa ja Muurame. Tähän mennessä rakentamispäätöksen saaneiden alueiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 aikana.

Alfa TV lopettaa lähetyksen 28.11. klo 12

Alfa TV:n emoyhtiö Brilliance Communications on asetettu konkurssiin ja kanava lopettaa lähetykset maanantaina 28.11. kello 12. 

Alfa TV HD:n kanavapaikka oli 15 ja se kuului maksuttomiin peruskanaviin myös Lounean kaapeli-TV-verkossa. 

Uusia rakentamispäätöksiä Hattulaan

Tiedote 13.10.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva digipalveluyhtiö Lounea rakentaa valokuidun Hattulaan vuosien 2022 – 2023 aikana. Nyt tehtyjen, uusien rakennuspäätöksien jälkeen Lounean valokuitu on lähes kaikkien hattulalaisten saatavilla.

Valokuituverkko Nastolaan - Lounean hanke etenee

Tiedote 13.10.2022| Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva digipalveluyhtiö Lounea rakentaa valokuidun Nastolaan vuosien 2022 – 2023 aikana. Kiinnostus valokuituun on ollut Nastolassa vilkasta ja rakentamisaluetta on päätetty laajentaa.

Uusia valokuidun rakentamispäätöksiä Nokialla

Tiedote 13.10.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva digipalveluyhtiö Lounea rakentaa valokuituverkon Nokialle. Kiinnostus valokuituun on ollut Nokialla vilkasta ja rakentamisaluetta on nyt päätetty laajentaa. Uusia rakentamispäätöksiä tullaan tekemään lisää vielä tämän vuoden aikana.

Lounean valokuituhanke Nokialla etenee

Tiedote 16.9.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa olevan digipalveluyhtiö Lounean, Valokuituhanke Nokialla on edennyt hyvin ja uusia rakennuspäätöksiä on tehty.

Lounean valokuituhanke Seinäjoella etenee

Tiedote 16.9.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa olevan digipalveluyhtiö Lounean, valokuituhanke Seinäjoella on edennyt hyvin ja uusia rakennuspäätöksiä on tehty.

Pauliina Leimu Lounean talousjohtajaksi

Lehdistötiedote 30.8.2022 | KTM Pauliina Leimu (33) on nimitetty Lounea Oy:n talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2022 alkaen, vastuualueenaan taloushallinnon johtaminen ja raportointi.

Lounea aloittaa valokuidun myynnin Vaasassa

Lehdistötiedote 15.8.2022| Lounea aloittaa valokuituverkon liittymien ennakkomyynnin Vaasassa. Myynti aloitetaan Vaasan keskusta-alueilta ja toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden ennakkomyyntikiinnostuksen mukaan.

Lounea on aloittanut valokuidun myynnin Tikkakoskella

LEHDISTÖTIEDOTE 2.8.2022 | Lounea on aloittanut valokuituverkon liittymien ennakkomyynnin Tikkakoskella. Toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden ennakkomyyntikiinnostuksen mukaan, joten Tikkakoskelaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa alueensa kehitykseen.

Lounean valokuituhanke Laukaassa etenee

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva Lounea aloitti valokuidun myynnin Laukaassa 2021. Valokuituhanke Laukaassa on edennyt hyvin ja nyt teimme lisää rakentamisaluepäätöksiä.

Lounea laajentaa valokuituverkkoa Muurameen

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva Lounea rakentaa valokuidun Muurameen vuoden 2023 aikana. Valokuituhanke Muuramessa on edennyt hyvin ja ensimmäinen rakennuspäätös on jo tehty Muuramen Kinkomaalle.

Lounean valokuituhanke Nastolassa etenee

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva Lounea rakentaa valokuidun Nastolaan vuosien 2022 – 2023 aikana. Valokuituhanke Nastolassa on edennyt hyvin ja ensimmäinen rakennuspäätös on jo tehty.

Lounean valokuituhanke Nokialla etenee

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva Lounea rakentaa valokuidun Nokialle vuosien 2022 – 2023 aikana. Valokuituhanke Nokialla on edennyt hyvin ja ensimmäinen rakennuspäätös on jo tehty.

Lounean valokuituhanke Hattulassa etenee

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva Lounea rakentaa valokuidun Hattulaan vuosien 2022 – 2023 aikana. Valokuituhanke Hattulassa on edennyt hyvin ja ensimmäinen rakennuspäätös on jo tehty.

Lounea teki uusia rakentamispäätöksiä Ilmajoella

Tiedote 17.6.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea rakentaa valokuidun Ilmajoelle. Lounean valokuituhanke Ilmajoella etenee hyvin ja uusia rakentamispäätöksiä on tehty. Uudet rakentamispäätökset keskittyvät Koskenkorvan keskustan alueelle.

Lounea aloittaa valokuituliittymien myynnin Ylivieskassa

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea, aikoo rakentaa valokuidun Ylivieskaan. Valokuituverkon liittymien ennakkomyynti aloitetaan keskustaajamista ja toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden ennakkomyyntikiinnostuksen mukaan. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun.

Lounea aloittaa valokuituliittymien myynnin Ylivieskassa

LEHDISTÖTIEDOTE 3.5.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea, aikoo rakentaa valokuidun Ylivieskaan. Valokuituverkon liittymien ennakkomyynti aloitetaan keskustaajamista ja toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden ennakkomyyntikiinnostuksen mukaan. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun.

Lounea aloittaa valokuituliittymien myynnin Äänekoskella

LEHDISTÖTIEDOTE 21.4.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea, aikoo rakentaa valokuidun Äänekoskelle. Valokuituverkon liittymien ennakkomyynti aloitetaan keskustaajamista ja toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden ennakkomyyntikiinnostuksen mukaan. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun.

Länsilinkille uusi toimitusjohtaja

TIEDOTE 1.4.2022 | Lounea-konserniin kuuluvan Länsilinkki Oy:n toimitusjohtajaksi on nimetty Marko Mäkinen. Mäkinen aloittaa tehtävässä 11.4.2022 alkaen.

Lounea aloittaa valokuidun myynnin Kuopiossa ja Siilinjärvellä

LEHDISTÖTIEDOTE 31.3.2022 | Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea, aikoo rakentaa valokuidun Kuopion ja Siilinjärven alueelle. Lounea kartoittaa valokuitukiinnostusta alueilla ja valitsee toteutettavat alueet asukkaiden kiinnostuksen mukaan.

Lounean tilinpäätös 1.1. - 31.12.2021

TIEDOTE 17.3.2022 | Lounea jatkoi toimialueensa ja valokuituverkon laajentamista uusille alueille erityisesti Akaan, Janakkalan, Nokian ja Harjavallan suunnalla. Vuonna 2020 hankittu Canorama Oy muutti nimensä Lounea Yritysratkaisut Oy:ksi ja vahvisti Lounean asemaa yritysten IT-palvelujen paikallisena kumppanina.

Alakylän alueen taloyhtiöillä on nyt mahdollisuus liittyä valokuituverkkoon

TIEDOTE | 15.3.2022

Lounea on aloittanut vakaiden ja luotettavien valokuituliittymien myynnin taloyhtiöille Lappeenrannan Alakylän alueella. Lappeenrannan taloyhtiömyynnistä vastaava Tanja Tamminen kertoo, että rakennuspäätökset tehdään kiinnostuksen mukaan, joten nyt alkavissa taloyhtiökokouksissa kannattaa ottaa liittyminen asialistalle.

Lounea julkisti valokuidun rakennusaluepäätöksiä Seinäjoella

LEHDISTÖTIEDOTE 10.12.2021 | Kotimainen tietoliikennetalo, Lounea, aloitti valokuidun eli kiinteiden internetyhteyksien myymisen kotitalouksille ja yrityksille Seinäjoella aiemmin tänä vuonna. Kysyntä on ollut vilkasta ja nyt päästäänkin julkistamaan ensimmäisiä rakennusalueita.

Valokuitukysyntä on ollut Seinäjoella vilkasta

LEHDISTÖTIEDOTE 30.11.2021 | Valokuidun kysyntä on ylittänyt odotukset Seinäjoella, tilauksia on tullut ennätyksellisen paljon. Ensimmäisiä valokuidun rakentamispäätöksiä päästään tekemään lähiaikoina.

Lounea valittiin Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunnan palveluoperaattoriksi

TIEDOTE 5.10.2021 | Lounea on valittu tarjouskilpailulla Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunnan (Jokiverkko) palveluoperaattoriksi. Lounea tulee ottamaan vastuun Jokiverkon valokuituverkon tietoliikennelaitteiden operoinnista ja tuottaa Jokiverkon asiakkaiden tarvitsemat tietoliikenneyhteydet sekä netti- ja IPTV-palvelut.

Lounea palkkaa kymmeniä työntekijöitä eri puolelle Suomea

LEHDISTÖTIEDOTE 2.9.2021 | Toimialueen laajenemisen myötä, nyt jo lähes 350 asiantuntijaa työllistävä Lounea on valmis palkkaamaan kymmeniä myyjiä vakinaiseen työsuhteeseen. Uusia tekijöitä myyntitiimeihin rekrytoidaan parhaillaan eri puolilla Suomea.

Lounea vahvistaa paikallisuuttaan Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueilla

TIEDOTE 1.9.2021 | Lounea vahvistaa paikallisuuttaan Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueilla. Lounea –konserniin kuuluvan Länsilinkki Oy:n toimitusjohtaja Harri Suokko siirtyy johtajaksi Lounealle. Suokon vastuualueena on Lounean valokuituliiketoiminnan edistäminen Etelä-Pohjanmaalla sekä Keski-Suomessa.

Lounea Oy:n osavuosikatsaus 1.1. – 30.6.2021

TIEDOTE 27.8.2021 | Lounean liikevaihto kasvoi alkuvuonna 76 % ollen 29,2 M€. Viime vuonna ostetun Canorama Oy:n mukaantulo osaksi Lounea-konsernia nosti alkuvuoden liikevaihtoa 11,2 M€.  Lounea-konsernin vertailukelpoinen liikevaihto eli ilman Canoraman tuomaa vaikutusta kasvoi 10%, joka sekin on markkinoita nopeampaa kasvua.

Lounea rakentaa valokuituverkon Karkkilaan

Lehdistötiedote 21.6.2021 | Lounea rakentaa modernin ja huippunopean valokuituverkon Karkkilaan. Myynti on parhaillaan käynnissä ja mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon tarjotaan alueen kuluttajille sekä yrityksille

Lounea kartoittaa kiinnostusta valokuituun Etelä-Pohjanmaan alueella

LEHDISTÖTIEDOTE 17.6.2021 | Lounea on aloittanut kartoittamaan kiinnostusta valokuituun Etelä-Pohjanmaan alueella. Mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon tullaan tarjoamaan alueen kuluttajille sekä yrityksille. Rakennuspäätökset tehdään kiinnostuksen mukaan, joten nyt Etelä-Pohjanmaan seudun asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa alueensa kehitykseen.

Lounea is the first telecom operator to offer 10 Gbit internet access in Finland - Finland is among the countries with the fastest internet connections in the world 

PRESS RELEASE 27.5.2021 | Lounea is the first telecommunications operator to provide 10 G internet access to Finnish consumers. Currently, Finnish operators provide connections as fast as 1 G through a fibre-based network. Now, Lounea is launching a new, faster network that meets the needs of every households. As a result, Finland will join the group of countries with the fastest internet connections in the world.

Lounea tuo ensimmäisenä Suomessa ja ensimmäisten joukossa maailmassa kuluttajille 10G:n internetyhteyden

LEHDISTÖTIEDOTE 27.5.2021 | Lounea on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tuo kuluttajille 10 000 megan eli 10 gigan internetyhteyden. Valokuituverkossa on tähänkin asti pystytty tarjoamaan nopeita yhteyksiä aina 1G asti. Nyt markkinoille tuodaan internetyhteys, jonka nopeus riittää mihin tahansa kotitalouden tarpeeseen. Vain valokuitutekniikalla voidaan mahdollistaa näin suuret nopeudet kotiverkkoihin. 10G:n yhteys tuodaan tarjolle Lounean koko valokuituverkkoon jouluun mennessä.

Finnet-ryhmä tutki: Valokuitu takaa sujuvan etätyön

LEHDISTÖTIEDOTE 21.4.2021 | Suurin osa etätöitä nyt tekevistä suomalaisista aikoo jatkaa etätöiden tekoa useammin kuin koronapandemiaa edeltävällä ajalla, kertoo Finnet-ryhmän tuore tutkimus. Tutkimukseen vastanneilla valokuituyhteyden käyttäjillä oli verkkoyhteydessään vähiten häiriöitä. Etätyössä tarvitaan paitsi luotettavaa ja nopeaa verkkoyhteyttä, myös esihenkilöiltä aivan uudenlaisia johtamisen ja vuorovaikutuksen taitoja.

Lounea liittyy palveluntarjoajaksi Telian Avoin Kuitu -verkostoon

TIEDOTE 29.3.2020 Telian Avoin Kuitu on kuituverkkoyhtiöiden yhteistyöverkosto, jonka kautta asiakkaat ympäri Suomen voivat hankkia valokuidun. Kuituverkkoyhtiöiden lisäksi yhteistyöverkostossa on useampi palveluntarjoaja, joilta asiakas voi valita valokuituliittymän palvelut. Lounea liittyy maaliskuun lopulla Avoin Kuitu -verkostoon palveluntarjoajaksi. Lounea tarjoaa Avoin Kuitu -verkoston kautta kuituyhteyden hankkineille asiakkaille laajakaistat, langattoman verkon palvelut sekä tietoturvaa ja viihdepalveluita. Lounea on Avoimen Kuidun viides palveluntarjoaja.

Lounea voitti OTC–sijoituksen käräjäoikeudessa – Lounean yhtiöjärjestykseen kirjattu lunastuslauseke pysyy voimassa

Varsinais-Suomen Käräjäoikeus on 19.3.2021 antanut ratkaisunsa Lounean yhtiöjärjestykseen kirjattua lunastuslauseketta koskevassa asiassa. Lounean 20.5.2019 pidetty yhtiökokous päätti lunastusvelvollisuusmääräyksen ottamisesta yhtiöjärjestykseen. Päätöstä yhtiökokouksessa kannatti huomattava enemmistö. Käräjäoikeuden tuomiolauselman mukaan OTC-sijoituksen kanne hylättiin ja Lounean yhtiöjärjestykseen kirjattu lunastuslauseke pysyy voimassa.

Noin 75%:lla säkyläläisistä mahdollisuus liittyä Lounean valokuituverkkoon

TIEDOTE | 25.2.2021 Lounea voitti Satakuntaliiton toteuttaman Laajakaista kaikille -hankkeen kilpailutukseen Säkylässä. Säkylän kunta ja valtio ovat tukeneet kumpikin verkon rakentamista 33 % osuudella. Kaksivuotinen hanke on nyt saatu päätökseen ja valokuituverkko on hankkeessa määritetyn alueen osalta valmistunut.

Muutoksia Lounean hallituksessa

Lounea Oy:n hallitus on 29.1.2021 pitämässään kokouksessa valinnut puheenjohtajakseen
Petri Niemen.
Sijoitusyhtiö G2 Invest Oy:n toimitusjohtaja Niemi on kokenut hallitusammattilainen ja on toiminut Lounean hallituksen jäsenenä vuodesta 2017 alkaen.

Elisa ja Lounea yhteistyöhön kuiturakentamisessa

Elisa ja Länsi-Suomessa toimiva Lounea ovat sopineet yhteistyöstä, jossa yhtiöt perustavat valtakunnalliseen kuituverkon rakentamiseen keskittyvän yhteisyrityksen. Yhteistyö käynnistyy ensimmäisissä pilottikohteissa alkuvuoden aikana.

Lounea on aloittanut valokuituliittymien myynnin Harjavallassa

Lounea on aloittanut vakaiden ja luotettavien valokuituliittymien myynnin Harjavallassa. Mahdollisuutta liittyä valokuituverkkoon tullaan tarjoamaan Harjavallan alueen kuluttajille sekä yrityksille. Lounean aluelaajentumisesta vastaava Aki Linnakoski kertoo, että rakennuspäätökset tehdään kiinnostuksen mukaan, joten nyt asukkailla on mahdollista vaikuttaa alueen kehitykseen. Kiinnostuksestaan valokuituun voi ilmoittaa vaivattomasti nettisivuillamme lounea.fi/harjavalta. Nettisivuiltamme löydät myös hyödyllistä tietoa valokuidusta ja Harjavallan hankkeesta, mm. myyntialueet ovat katsottavissa nettisivuiltamme.

LOUNEAN OMISTAMA CANORAMA KASVAA – OSTAA CANON OY:N HUOLTOLIIKETOIMINNAN SEINÄJOELLA

Canorama Oy ja Canon Oy ovat allekirjoittaneet 15.12.2020 sopimuksen, jolla Canorama Oy ostaa Canon Oy:n toimisto- ja tietotekniikan tuotteiden ja optisten laitteiden huoltoliiketoiminnan Seinäjoen alueella. Canon Oy:n Seinäjoen seudulla toimivien asiakkaiden asiakassopimukset siirtyvät Canorama Oy:lle. Canon Seinäjoen henkilökunta siirtyy Lounea-konserniin kuuluvan Canorama Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Asukkaiden aktiivisuus tuo kuidun Akaan Hukariin

TIEDOTE 27.11.2020

Hukarissa sijaitsevan asuinalueen asukkaat ovat tehneet pitkäjänteisesti töitä saadakseen valokuidun alueelleen. Lari Majamäki teki alueen asukkaille jopa omat nettisivut, jonne naapurit saivat käydä ilmoittamassa kiinnostuksensa valokuituun. Nyt Lounea pääsee aloittamaan alueen kuitukaivut teiden alituksilla jo lähipäivinä.

Akaan ensimmäiset valokuituyhteydet on otettu käyttöön

TIEDOTE|30.11. Lounean ensimmäiset valokuituliittymät on otettu käyttöön Akaassa. Valokuituyhteys saadaan kytkettyä tänä vuonna noin sataan runkoverkon varrella sijaitsevaan kiinteistöön. Näistä ensimmäisenä Lounean valokuituverkkoon kytkettiin Asennuspalvelu Juha Keskinen Oy.

Ensimmäinen valokuituyhteys on kytketty käyttöön Janakkalassa

TIEDOTE 17.8.2020

Tänä aamuna vedettiin Janakkalaan rakentuvan Lounean valokuituverkon ensimmäinen yhteys sisälle asiakkaalle saakka.

Ensimmäisenä valokuidun saa käyttöönsä Tarinmaalla Eemeli Kero vuonna 1955 rakennettuun, mutta ostovuoden 2013 jälkeen kokonaisuudessaan upeaksi remontoituun omakotitaloon.

- Mä en ole kovin kauas päässyt, sillä kotitaloni on tuo tuossa naapurissa, Eemeli kertoo ja viittaa niin ikään kunnostettuun naapuritaloon, jossa nykyään asuu hänen veljensä. Sinnekin odotellaan valokuituasennusta.

Akaa päätti valokuidun rakentamisesta - Lounea rakentaa kattavan valokuituverkon kaupungin alueelle

TIEDOTE 27.5.2020 Akaan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 19.5.2020 valita Lounea Oy:n Akaan kaupungin valokuituyhteyksien toimittajaksi. Lounea toimittaa valokuituyhteydet Akaan kaupungin toimipaikkoihin. Tehty päätös mahdollistaa koko kunnan alueella valokuitupohjaisten laajakaistayhteyksien kehittämisen. Lounea tarjoaa Akaan alueella sekä kuluttajille että yrityksille mahdollisuutta liittyä moderniin ja nopeaan valokuituverkkoon.

Lounea aloittaa valokuidun asennuskaivut Akaassa

TIEDOTE|16.7.2020 Lounea aloittaa valokuituyhteyksien asennuskaivut heinäkuussa Akaassa. Lounea toimittaa valokuituyhteydet tänä vuonna Akaan kaupungin toimipaikkoihin, jonka jälkeen alkavat yritys- ja kuluttajatoimitukset. 

Valokuidun asennuskaivut alkavat Janakkalassa

TIEDOTE 26.3.2020

Lounea aloittaa valokuituyhteyksien asennuskaivut huhtikuussaJanakkalan kunta päätti viime kesänä tukea valokuidun rakentamista alueelleen ja aloitti Lounean kanssa yhteistyöhankkeen. Lounea tulee tarjoamaan Janakkalan alueella sekä kuluttajille että yrityksille mahdollisuutta liittyä moderniin ja nopeaan valokuituverkkoon.

Lounea vaihtaa uusiutuvaan energiaan

Lounea on siirtynyt käyttämään toiminnassaan uusiutuvaa energiaa. Ympäristö on osa Lounean yhteiskuntavastuuohjelmaa, jonka tavoitteena on muun muassa hiilijalanjäljen pienentäminen. Lounea teki sopimuksen salolaisen Areva Solarin kanssa aurinkoenergiaratkaisusta sekä valitsi sähkökumppaniltaan Vantaan Energialta tuulisähkön.

Janakkalan valokuituhanke

TIEDOTE 14.8.2019

Janakkalan kunta ja Lounea Palvelut Oy solmivat maanantaina 12.8.2019 sopimuksen, jolla Lounea sitoutuu toimittamaan valokuituverkon janakkalalaisiin kyliin kunnan maksamaa tukirahaa vastaan.


Tukirahalla kustannetaan ns. runkoyhteydet Harvialaan, Heinäjoelle, Mallinkaisille, Kiipulaan, Tarinmaalle, Leppäkoskelle, Punkkaan sekä optiona Vähikkälään.

Kylät valikoituivat Lounean kesä-heinäkuussa 2019 suorittaman kylien asukkaille suunnatun kiinnostuskyselyn perusteella.

Salon, Someron ja Lounea Oy:n tavoitteena älykkäät yhteisöt

Salon kaupunki työstää yhdessä Someron kaupungin ja Lounea Oy:n kanssa älykaupunkihanketta. Tutkimus- ja oppilaitoskumppaneina hankkeessa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Salon seudun ammattiopisto. Keväällä alkaneen hankkeen ensimmäisessä vaiheessa selvitetään Turun ammattikorkeakoulun Capstone-projektien avulla mitä älykaupunki voisi tarkoittaa pienemmille kaupungeille, kylille ja yhteisöille. Projektien keskiössä on kaupunkitilasta digitaalisesti kerättävä tieto ja sen hyödyntäminen esimerkiksi erilaisissa mobiilisovelluksissa.

Lounean suunnittelijat ajavat kaasuautolla

Lounea otti käyttöön kaasuauton Forssan toimipisteessään. Kaasuautoa käyttävät pääosin suunnittelutehtävissä toimivat työntekijät. Vastuu ympäristöstä on osa Lounean yhteiskuntavastuuohjelmaa.

Lounean, Salon kaupungin ja urheiluseurojen yhteistyösopimus

Lounea, Salon kaupunki sekä urheiluseurat Salon Vilpas Koripallo ry, LP Viesti Salo ry, Salon Viesti ry, Salon Kiekkohait ry, Salon Palloilijat ry / jalkapallo ja taitoluistelu, Salon Vilpas ry / yleisurheilu, Salon Uimarit ry ja Angelniemen Ankkuri ry ovat sopineet yhteistyösopimuksesta

Louneasta Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n kokonaisvaltainen IT-kumppani

 

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on tehnyt sopimuksen Lounea Palvelut Oy:n kanssa laajasta IT-palveluiden toimituksesta.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on 16 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka tuottaa jätelainsäädännössä kunnille määrätyt palvelutehtävät omistajakuntiensa alueella. Yrityksellä on käsittelykeskukset Forssassa ja Säkylässä, sekä kuusi jäteasemaa; Akaa, Loimaa, Punkalaidun, Sastamala, Somero ja Urjala. Palveluita tuotetaan kaikissa omistajakunnissa.

DNA tuo Saloon uuden NB-IoT tekniikan

 

DNA:n matkapuhelinverkossa otetaan Salossa käyttöön kapeakaistainen NB-IoT -tekniikka. Uusi tekniikka mahdollistaa yhä erilaisempien antureiden ja haastavissa paikoissa olevien laitteiden yhdistämisen tehokkaasti 4G-verkkoon. Salon seudun yrityksille tämä tarkoittaa mahdollisuutta käyttää uusinta tekniikkaa oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Lounea tuo nopeat valokuituyhteydet Urjalan kunnan alueelle

 

Urjalan kunnan hallitus on päättänyt kokouksessaan 20.11.2017 valita Lounea Oy:n Urjalan kunnan valokuituyhteyksien toimittajaksi. Lounea toimittaa valokuituyhteydet Urjalan Talot Oy:n kiinteistöihin sekä Urjalan kunnan toimipaikkoihin. Tehty päätös mahdollistaa koko kunnan alueella valokuitupohjaisten laajakaistayhteyksien kehittämisen. Lounea tulee tarjoamaan Urjalan alueella sekä kuluttajille että yrityksille mahdollisuutta liittyä moderniin ja nopeaan valokuituverkkoon.