Lounea valittiin Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunnan palveluoperaattoriksi

Lounea on valittu tarjouskilpailulla Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunnan (Jokiverkko) palveluoperaattoriksi. Lounea tulee ottamaan vastuun Jokiverkon valokuituverkon tietoliikennelaitteiden operoinnista ja tuottaa Jokiverkon asiakkaiden tarvitsemat tietoliikenneyhteydet sekä netti- ja IPTV-palvelut.

Jokilaaksojen Kuituverkko (Jokiverkko) on Sievin ja Merijärven yhteistyössä perustama osuuskunta, jonka kuntajäseniä ovat Merijärvi, Sievi ja Alavieska. Jokiverkko on rakentanut valokuituverkon Alavieskan, Merijärven ja Sievin kuntien alueelle. Verkon rakentaminen käynnistyi lokakuussa 2017 ja valmistui vuoden 2020 loppupuolella. Ensi keväällä vastuu Jokiverkon valokuituverkon tietoliikennelaitteiden operoinnista ja Jokiverkon reilun 2000 asiakkaan tarvitsemien tietoliikenneyhteyksien, netti- ja IPTV-palveluiden tuottamisesta siirtyy Lounealle.

Lounea on Suomen 4. suurin teleoperaattori ja tuo luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet sekä datan siirron varmistavan valokuituverkon yhä uusille alueille.

- Tehty päätös antaa Lounealle mahdollisuuden laajentaa toimintaamme ja olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme tuottamaan ja kehittämään alueen valokuitupalveluja yhdessä Jokiverkon kanssa, kertoo Lounean johtaja Riku Päärni.

Jokiverkon toimitusjohtaja Janne Kurikkala kertoo odottavansa alkavaa yhteistyötä Lounean kanssa. - Hyvät yhteydet ovat merkittävä vetovoimatekijä asuin- ja yritysalueilla. Lounealla on jo pitkä kokemus valokuituverkoista ja haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat yhteydet, toteaa Kurikkala.


Lisätietoja:

Lounea Oy
Riku Päärni, johtaja
Puh. 044 773 3471
riku.paarni@lounea.fi

Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunta (Jokiverkko)
Janne Kurikkala, toimitusjohtaja
Puh. 044 231 2688

janne.kurikkala@jokiverkko.fi

                     

 

Lounea luo alueille elinvoimaa, yrityksille tehoa toimintaan ja ihmisille iloa elämään. Tarjoamme parasta paikallista palvelu. Olemme Suomen 4. suurin teleoperaattori. Tuomme luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ja datan siirron varmistavan valokuituverkkomme yhä uusille alueille. Lounea on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tuo kuluttajille 10 000 megan eli 10 gigan internetyhteyden. Olemme myös vahva ICT-ratkaisuiden asiantuntija. Suunnittelemme asiakkaidemme koko ICT-ympäristön aina sen rakentamisesta ylläpitoon asti. Lounealla on lähes 350 asiantuntijaa palveluksessaan ja vuoden 2020 liikevaihtomme oli € 46,6 miljoonaa euroa.


Jokilaaksojen Kuituverkko on Sievin ja Merijärven yhteistyössä perustama osuuskunta, jonka kuntajäseniä ovat Merijärvi, Sievi ja Alavieska. Jokiverkko rakentaa alueilleen valokuituverkon ja tarjoaa siihen liittyviä palveluita.