Lounea Kotipuhelin

Lounea Kotipuhelin on matkapuhelinverkossa toimiva puhepalvelu, joka toimii Lounean perinteisen lankapuhelimen numerolla ja samantyyppisellä puheluhinnoittelulla. Palvelu käyttää DNA:n matkapuhelinverkkoa. Puhelimella voi soittaa kaikkiin yleisen verkon numeroihin: Paikallispuhelut, matkapuhelut, kaukopuhelut, ulkomaan puhelut jne.

 

Puhepalveluun sisältyy yksi puhelinnumero. Numero näkyy tavallisen lankapuhelinnumeron tapaan sekä numerotiedusteluihin että puhelinluettelopalveluihin. Asiakkaalla on mahdollisuus halutessaan kieltää numerotietojensa julkaiseminen luetteloissa.  
Puheluita soitettaessa Puhepalvelusta välittyy vastaanottajalle lankapuhelinnumero. Puhepalvelun käyttäjälle soitetaan lankapuhelinnumerolla, paikallisesti myös ilman suuntanumeroa.
Palvelun hinnasto: https://lounea.fi/sites/default/files/files/HA%20Hinnastot/LOUNEA_Kotipuhelin_Hinnasto.pdf

 

PUHELIN JA SIM-KORTTI

Lounea Kotipuhelinta voidaan käyttää millä tahansa GSM-yhteensopivalla matkapuhelimella ja Lounealta saatavalta Kotipuhelin SIM-kortilla. SIM-kortti on käytettävissä puhelimissa joissa on normaalikoon, mikro-SIM tai nano-SIM koon korttipaikka. Kotipuhelimen SIM-kortti toimii myös puhelimissa joissa on tuki kahdelle SIM-kortille. 
Lounea suosittelee seniori-ikäiselle käyttäjälle GSM-pöytäpuhelinta, jossa on erillinen luuri, isot näppäimet sekä kuuluvat merkkiäänet.

 

DATASIIRTO JA TEKSTIVIESTIT

Lounea Kotipuhelin on tarkoitettu nimenomaan perinteisen lankapuhelimen korvaajaksi. Sen vuoksi se ei tue kuva- tai tekstiviestejä eikä datasiirtoa, ainoastaan äänipuheluita.

 

PUHELIMEN SIIRTÄMINEN, KÄYTTÖ ULKOMAILLA

Kotipuhelin-liittymällä varustettua puhelinta voi siirtää itse vapaasti manner-Suomessa. Paikallispuhelut omalle kotialueelle ovat saman hintaisia riippumatta siitä missä päin Suomea puhelin sijaitsee.
Kotipuhelin ei toimi lainkaan ulkomailla eikä Ahvenanmaalla.

 

PUHELINVASTAAJA

Kotipuhelimeen on saatavana erillisenä lisäpalveluna puhelinvastaaja osana palvelua. Voit tilata sen tarvittaessa Lounean asiakaspalvelusta.
Aiempi mahdollinen lankapuhelinverkon vastaaja jää pois käytöstä, sen sisältämiä viestejä ei voida enää siirtää muuhun palveluun.
Palvelun vastaajan rajoitteena on maksimissaan 25 kappaletta viestejä vastaajassa. Asiakkaan tulee itse huolehtia vastaajaviestin poistamisesta, järjestelmä ei automaattisesti poista kuunneltuja viestejä. Mikäli vastaajan viestimäärä ylittää rajan, uusia viestejä ei enää voida tallentaa.

 

LISÄLAITTEET

Mitkään puhelinverkon lisä- ja erityislaitteet kuten faksit, valinnaisen datayhteyden modeemit, hissipuhelimet, erilliset puhelinvastaajat, ulkokellot, maksupuhelimet, hälytyslaitteet, turvapuhelimet jne. eivät toimi Kotipuhelin-liittymässä.

 

TILAAJATOIMINNOT

Kotipuhelin tukee seuraavia toiminteita:

•                          Välitön soitonsiirto

•                          Soitonsiirto, kun puhelimeen ei vastata

•                          Soitonsiirto, kun puhelin ei ole verkossa

•                          Soitonsiirto, kun puhelin on varattu

•                          Puheluestot

•                          Koputus

•                          Välipuhelu

•                          Puhelukohtainen numeronäytön esto

•                          Salainen numero

•                          Numeronäyttö

•                          Ryhmäpuhelu

 

SUUNTANUMERO

Lounea Kotipuhelin toimii lankapuhelimen tapaan myös ilman suuntanumeron valitsemista. Tämä koskee sekä soitettuja että vastaanotettuja puheluita. Järjestelmä lisää automaattisesti omaa numeroa vastaavan suuntanumeron (02, 03 jne.).
Automaattinen suuntanumeron valinta perustuu oman numeron suuntanumeroon, ei puhelimen sijaintiin. Jos puhelimen kanssa siirrytään toiselle telealueelle (esim 08 Oulu), siellä on aina valittava paikallinen suuntanumero numerovalinnan eteen myös 08-alueen paikallisiin numeroihin soitettaessa.

 

PALVELUPUHELUIDEN RAJOITUKSET

Palvelupuheluita rajoitetaan Suomen maksupalvelulain mukaisesti, yksittäisen palvelupuhelun maksimiveloitus on 50€ ja kaikkien palvelupuheluiden maksimiveloitus on 250 € kuukaudessa. Rajojen tultua täyteen palvelupuheluita rajoitetaan loppukuun ajan. Rajoitukset poistuvat automaattisesti kuukauden vaihtuessa.

 

SALAINEN PUHELINNUMERO

Puhepalvelu mahdollistaa salaisen puhelinnumeron käytön. Tämä pitää erikseen tilata Puhepalvelun tilauksen yhteydessä, tai valita erikseen puhelua soitettaessa.