Lounea kartoittaa valokuitukiinnostusta Vihdissä

valokuitukaivut

Lounea haluaa rakentaa valokuituverkkoa Vihtiin huolimatta kunnan kilpailutuksesta tehdystä valituksesta. Lounea suunnittelee valokuituverkkoa Vihtiin ns. markkinalähtöisesti eli kysynnän mukaan.

Vihtiläisten kiinnostusta valokuituun selvitetään

– Lounea on kasvanut vahvasti maantieteellisesti viime vuosina, ja Vihti onkin meille luontainen kasvualue, kertoo Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen. – Elisan valitus Vihdin hankintapäätöksestä voi viedä markkinaoikeudelta vuodenkin. Haluamme kartoittaa, voisimmeko tarjota kuntalaisille valokuituyhteydet jo aiemmin. Se on aivan hyvin mahdollista, jos kysyntää valokuidulle löytyy riittävästi, toteaa Viitanen.

Vihdin kunta päätti lokakuussa nopeiden tietoliikenneyhteyksien hankinnasta palvelukokonaisuutena. Lounea valittiin kilpailutuksella valokuidun toimittajaksi Vihtiin, mutta Elisa Oyj valitti markkinaoikeuteen hankintapäätöksestä. Vihdin kunta on hakenut markkinaoikeudelta täytäntöönpanolupaa kuntaverkon rakentamiseksi. Jos lupa tulee, kyseessä on väliaikainen sopimus, joka ei koske yksityisiä tahoja. Sen vuoksi Lounea ei voi tarjota kuntalaisille valokuitua sopimuksen puitteissa. Lounea haluaa kuitenkin tarjota yhteydet myös kuntalaisille, jos mahdollista. Tämä tarkoittaa sitä, että Lounea kartoittaa Vihdin kunnassa asukkaiden kiinnostusta valokuituun ja tekee rakennuspäätökset kysynnän mukaisesti. Jos kysyntää on riittävästi, päästään valokuituverkkoa rakentamaan Vihdissä kuntalaisillekin valituksesta riippumatta. Hinnoittelu tulee pysymään samalla tasolla kuin Lounea tarjosi Vihdin kunnalle.

Lounea järjestää aiheesta infoillan kuntalaisille tammikuussa. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.

Kuntalaiset voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan valokuituun nettisivuillamme Lisätietoa:
Veli-Matti Viitanen, toimitusjohtaja
puh. 050 1526
veli-matti.viitanen@lounea.fiwww.lounea.fi