Lounea ja Janakkalan kunta sopivat valokuituverkon rakentamisesta

17.6.2019

Lounea tulee tarjoamaan Janakkalan alueella sekä kuluttajille että yrityksille mahdollisuutta liittyä moderniin ja nopeaan valokuituverkkoon. Janakkalan kunta päätti tukea valokuidun rakentamista alueelleen.

Lounean ja Janakkalan yhteistyöhankkeessa Janakkalan kunta on varannut n. 300 000 euroa tukirahaa valokuituverkon runkoyhteyksien rakentamiseen. Lounea pyrkii aloittamaan verkon rakennustyöt vielä tämän vuoden puolella, mikäli valokuidulle löytyy riittävästi kiinnostusta kuntalaisilta.

Janakkalan kunnan ICT-Kehittämispäällikkö Tommi Suoranta kertoo, että alueella on ollut puutteita laajakaistayhteyksien nopeudessa ja luotettavuudessa.

─ Janakkalan kunnan vuonna 2018 teettämän kuntalaiskyselyn mukaan 82% vastanneista oli sitä mieltä, että tämänhetkiset tietoliikenneyhteydet ovat riittämättömät, Suoranta kertoo.

Toimivat nettiyhteydet ovat kunnalle yksi vetovoimatekijä, sillä ne mahdollistavat esimerkiksi etätöiden tekemisen kotoa käsin. Varsinkin monelle yritykselle luotettavat ja vakaat yhteydet ovat elinehto. Lounea tarjoaa valokuidun myös osamaksulla, jotta janakkalalaiset pääsevät nauttimaan sujuvista nettiyhteyksistä mahdollisimman vaivattomasti.

Lounean uusista alueista vastaavan Aki Linnakosken mukaan valokuituverkon rakennustyöt aloitetaan alue kerrallaan heti riittävän liittyjämäärän varmistuttua. Lounea tulee lähettämään kuntalaisille postia, jonka avulla kartoitetaan asukkaiden valokuitukiinnostusta. Asukkaiden ilmoitusten perusteella määritellään, mille alueille ja missä järjestyksessä valokuituliittymiä aloitetaan myymään.

─ Nyt jo kuntalaiset voivat kertoa kiinnostuksestaan valokuituun nettisivuillamme. Kun ilmoittaa kiinnostuksestaan alkuvaiheessa, varmistaa valokuidun saannin ensimmäisten joukossa, toteaa Linnakoski.

Luotettava valokuitu palvelee yrityksiä ja kuluttajia

Valokuitu on tehokas ja luotettava nettiyhteys, joka mahdollistaa monien hyviä yhteyksiä tarvitsevan palvelun käytön. Nykypäivänä toimivat nettiyhteydet ovat monen yrityksen toiminnan edellytys, ja kotitalouksissakin käytetään monenlaisia palveluita aina viihteestä netin kautta asiointiin. Valokuitu on sijoitus kiinteistöön ja takaa pitkäaikaisen ratkaisun muuttuvassa maailmassa, sillä valokuidun kapasiteetti palvelee suuriakin nopeuksia rasittumatta.
Kuntalaiset voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan valokuituun osoitteessa lounea.fi/kuitukiinnostaa.

 

Lisätietoa:
Aki Linnakoski, myyntipäällikkö, Lounea
puh. 044 773 3727

aki.linnakoski@lounea.fi
 

Tommi Suoranta, ICT-Kehityspäällikkö, Janakkalan kunta

puh. 03 680 1614

tommi.suoranta@janakkala.fi